REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Creştere de 25% pentru veniturile personalului medical. PSD, suspectat că dinamitează viitoarea guvernare!

Creştere de 25% pentru veniturile personalului medical. PSD, suspectat că dinamitează viitoarea guvernare!

Replica API 19 august 2015 | 00:00 203

Ponta: Medicii nu mai sunt funcţionari publici de anul trecut

Ponta: Medicii nu mai sunt funcţionari publici de anul trecut

Victor Ponta

Medicii nu mai sunt funcţionari publici de anul trecut, prin Ordonanţa nr. 2, care i-a scos din acest sistem, actul normativ fiind aprobat de Parlament, a precizat marţi, la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta. El a adăugat că ministrul Justiţiei va elabora un proiect de lege privind contribuţiile suplimentare ale pacienţilor către cei care îi consultă. Tot Ponta a anunţat că veniturile personalului medical vor fi majorate cu 25%, de la 1 octombrie, la toate categoriile profesionale din sistemul sanitar, după discuţiile dintre Guvern şi reprezentanţii sindicatelor. Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că impactul bugetar al acestei creşteri, anual, este în jur de 1,7 miliarde de lei. Totodată, acesta a mai precizat că măsura necesită o rectificare bugetară.

Dobre: „Ni se iau creierele!”

Deputatul constănţean social-democrat Mircea Dobre consideră că măsura este binevenită, mai ales pe fondul „exilului” medicilor români în străinătate.

„Este o măsură foarte bună mărirea de 25% şi, de fiecare dată, acest Guvern a demonstrat că vine cu facilităţi, inclusiv pentru zona de afaceri, inclusiv pentru angajaţii din sistemul public. (…) Să zic că este rău? Nu! Dacă vă uitaţi puţin în trecut, s-au mai luat nişte măsuri vis-a-vis de medicii rezidenţi şi s-au adus nişte ajustări în acea zonă, dar, într-adevăr, întotdeauna este loc şi de mai bine, că aşa a fost să fie (…)”, a spus Dobre, pentru „Replica”.

Palaz: „O fabulează! Populisme fără acoperire”

Povestea sursei de bugetare ţine de fantezie, în opinia preşedintelui PMP Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz. Acesta consideră că premierul a făcut acest anunţ pentru a tempera tensiunile din mediul sanitar. „E o minciună, iarăşi! O fabulează! E o declaraţie populistă, fără acoperire. Nu ştiu de unde va putea să facă rost de bani pentru mărirea salariilor. Văd că le-a mărit şi pe cele ale demnitarilor. Măreşte peste tot. Sunt doar declaraţii politice şi îşi doreşte să aducă voturi pentru ceea ce va urma. Nu sunt declaraţii cu acoperire. Eu nu ştiu de unde va avea sursa de bani şi, mai ales, tensiunile care au fost în ultima perioadă în unităţile spitaliceşti era necesară o astfel de declaraţie, ca să reuşească să tempereze. Ministrul Sănătăţii a dovedit că nu este în stare să detensioneze această situaţie. Ponta a făcut această declaraţie, ca multe altele, iar în momentul în care se va retrage de la guvernare, clar până la sfârşitul anului, să poată să spună: “Dom’le, noi am vrut să facem! Ăia nu sunt în stare să facă!”. Ăsta este raţionamentul pe care merge”, a spus Palaz, pentru „Replica”.

Chiru: „Ponta se pregăteşte să plece de la Guvern”

Teoria populismului s-a instalat şi în ograda PNL, care „traduce” anunţul lui Victor Ponta ca o intenţie a acestuia de părăsire a guvernării în viitorul apropiat. „Pot să apreciez ca o intenţie foarte bună şi aş fi fost convins de demersul domnului Ponta dacă ne-ar fi indicat şi sursa de bugetare! (…) Altfel, o s-o pună în aceeaşi cheie de mesaje populiste, care ne arată faptul că domnul Ponta se pregăteşte să plece de la Guvern! Nu face decât să lanseze teme populiste, care au un singur rol, acela de a anunţa că domnia sa se pregăteşte să plece de la Palatul Victoria şi măsurile anunţate au o singură finalitate: dificultate pentru viitorul Guvern!”, a spus senatorul Christian Gigi Chiru, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108