REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Creșteri salariale pentru profesori - Cîmpeanu: Nimeni nu va mai câștiga mai puțin de mediul pe economie

Creșteri salariale pentru profesori - Cîmpeanu: Nimeni nu va mai câștiga mai puțin de mediul pe economie

Replica API 8 august 2022 | 00:00 796

Profesorii din România vor avea salarii decente, promite ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care spune că e nevoie de măsuri concrete pentru reducerea abandonului școlar în rândul elevilor. Cîmpeanu spune că alături de creșterea burselor elevilor și creșterea plafonului pentru masa caldă, salariile mai mari acordate cadrelor didactice ar putea crește calitatea sistemului educațional românesc.

Sorin Cîmpeanu

"A doua categorie de măsuri este aceea a creșterilor salariale, care sunt menite să redea și prestigiul și atractivitatea profesiei didactice. Este pentru prima oară când într-o lege sectorială am îndrăznit să avem o precizare clară, pentru profesorul debutant, inclusive profesorul stagiar, salariul mediu pe economia națională, care în momentul de față este 4000 de lei net. Cu alte cuvinte, niciun profesor, niciun cadru didactic, să nu mai aibă, în România, un salariu mai mic decât salariul mediu pe economia națională. Este, pe de-o parte o recunoaștere a rolului și a importanței muncii profesorilor , pe de altă parte este un element de atractivitate dar cel mai important este că vom putea să sperăm să atragem în cariera didactică cei mai buni absolvenți de învățământ universitar. Vom avea o șansă în plus, în acest fel.

Aș vrea să vă spun că 195 de mii din totalul de cadre didactice titulare, 70% au vârsta peste 40 de ani, din care 10% au vârsta peste 60 de ani. Doar 30% sunt cadre didactice sub 40 de ani. Impactul creșterilor salariale este de 25%, impactul diversificării curriculumului este tot de 25%. Creșterile salariale au impact deja pe bugetul anului 2023, urmând a intra în vigoare în septembrie 2023, odată cu noul sistem, noile planuri-cadru care o să aibă în spate un alt curriculum. Avem și aici un calendar foarte bine pus la punct", a declarat Cîmpeanu, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce nu te-ai facut profesor daca era asa simplu? si mai retine ca educatia se face si acasa, la salarii mici se scot idioti ca tine pe banda rulanta! prostii de azi sunt rezultatul profesorilor carora li s-a taiat salariile cui 25 % de basau si gasca, astia sunt manipulati azi si am vazut ce au votat!!
0
0
oricum tinerii pleaca din tara, dar de ce sa se mareasca decat la profesori?
1
0
La salarii cat mai mari ,la rezultate la invatatura cat mai mici!Bravo, asa vor fi mai usor de maipulat tinerii de astazi!
1
0
Voi nu dati salariile profesorilor la timp, ii dati cu taraita pe cate 5 ani si acum veniti cu minciuna asta
0
0
4 ore pe zi la scoala, 3 luni vacanta, rezultate mediocre. Salarii cat mai mari. Asa se prostesc romanii
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108