REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Criminalii Larei Şaban au cerut să fie testaţi cu detectorul de minciuni la Bucureşti

Criminalii Larei Şaban au cerut să fie testaţi cu detectorul de minciuni la Bucureşti

Replica API 16 iunie 2012 | 00:00 94

Micuţa Alia, moştenitoarea a 300 mii de euro

Micuţa Alia, moştenitoarea a 300 mii de euro

Ghiunal Gilberto Şaban şi George Davidescu, cei doi presupuşi criminali ai Larei Şaban, tânăra de 27 de ani omorâtă la începutul lunii mai, au fost duşi, vineri dimineaţă, la Institutul Criminalistic din Bucureşti, pentru a fi supuşi testului poligraf şi unei expertize psihiatrice. Deşi rezultatul acestui test nu constituie probă în dosarul penal, atât avocaţii apărării, cât şi procurorii, au solicitat efectuarea acestui test, care ar putea influenţa, într-o oarecare măsură, cursul anchetei, ajutându-i pe anchetatori să ia o decizie cu celeritate.

Potrivit Codului de procedură penală, în cazul infracţiunilor de omor deosebit de grav, încadrare juridică stabilită şi în cazul de faţă, se impun mai multe astfel de teste, dar mai ales efectuarea expertizei psihiatrice, pentru a se stabili dacă inculpaţii au avut discernământ în momentul comiterii faptelor. Cei doi au refuzat să fie testaţi la Constanţa, motiv pentru care au fost duşi la Bucureşti. "Iniţial, înaintea arestării, li s-a propus să fie testaţi cu poligraful la Constanţa, însă au refuzat. Li s-a respectat acest drept, însă acum au cerut ei să se facă acest test, însă nu la Constanţa. Au vrut undeva mai departe de locul naşterii. Avem şi noi la Constanţa poligraf, însă dacă ei au cerut să fie duşi mai departe, li s-a admis această cerere. Testul ar putea dura între 48 de ore şi o săptămână, depinde câte teste li se vor aplica, iar rezultatul va fi prezentat ulterior. Însă tot acelaşi procuror se ocupă de ei, indiferent unde vor face testul", ne-au declarat surse din Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Constanţa.

Custodia fetiţei de 3 ani, miza disputei dintre părinte şi bunică

În ceea ce priveşte custodia fetiţei Larei, procesul este pe un tărâm nesigur. La Judecătoria Constanţa au avut loc, joi şi vineri, 2 termene în 2 dosare de custodie, dintre care unul a fost declinat Tribunalului Bucureşti, iar în cel de-al doilea, în care mama Larei Şaban, Elvie Ghibăldan, a depus cerere pentru obţinerea custodiei fetiţei de 3 ani, care a fost însă respinsă, întrucât era făcută prin intermediar. Atât bunica, cât şi bărbatul care apare în acte că ar fi tatăl copilului, Ekrem Arda, se judecă pentru a primi custodia fetiţei. Alia, în vârstă de trei ani, rămas deocamdată în grija bunicii materne. Interesant este că, aşa cum era de aşteptat în astfel de situaţii, toată lumea se zbate să pună mâna şi pe patrimoniul femeii decedate, bunuri şi sume de bani în cuantum de circa 300 de mii de euro pe care fetiţa de 3 ani le moşteneşte după moartea mamei. În cea ce-l priveşte pe fratele criminal al Larei, Ghiunal Gilberto, acesta nu va putea vedea lumina soarelui prea curând, fiind arestat preventiv împreună cu prietenul său, George Davidescu.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108