REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cristian Stelian Ion, viitor deputat USR: Suntem dezamăgiţi de rezultatul foarte bun al PSD

Cristian Stelian Ion, viitor deputat USR: Suntem dezamăgiţi de rezultatul foarte bun al PSD

Replica API 14 decembrie 2016 | 00:26 341

Cristian Stelian Ion

Uniunea Salvaţi România a obţinut un scor în judeţul Constanţa apropiat de media naţională la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie, ceea ce îi asigură un loc de deputat, iar după redistribuire au şanse foarte mari să ocupe şi un loc de senator. Avocatul şi preşedintele organizaţiei din Constanţa, Cristian Stelian Ion va ocupa un post de parlamentar în Camera Deputaţilor, după învestitura noului Parlament. Scorul obţinut în judeţ îi oferă o bucurie, dar şi-ar fi dorit un rezultat mai bun. „Am o bucurie moderată faţă de rezultatul alegerilor. Ne aşteptam să fim peste media din ţară, pentru a ridica şi celelalte judeţe, dar în timpul scurt pe care l-am avut la dispoziţie, nu am reuşit să ne facem suficient de vizibili. Urmează o perioadă de extindere, de întărire a filialei judeţene şi de extindere unor filiale locale în tot judeţul. Nu ne vom grăbi, vom face o selecţie a membrilor astfel încât să corespundă criterilor de aderare la USR. Urmează o perioadă de opoziţie, în care vrem să fim foarte activi. Suntem evident dezamăgiţi de rezultatul foarte bun obţinut de PSD. Ne aşteptam să aibă o altă culoare harta judeţului”, a declarat liderul USR Constanţa, Cristian Stelian Ion.

Rezultatul satisfăcător din județ se datorează întregii echipe, dar în mod special al unui alt candidat de pe lista celor de la USR, care a alergat în mai multe localități din județ pentru a promova ideologia partidului și proiectele dorite.

„Oricum, chiar și așa cu harta roșie a întregii țări, cred că prezența USR-ului este un plus pentru legislatura aceasta. Nu-mi imaginez cum ar fi fost fără parlamentari USR. După calculele noastre suntem pe locul trei și la nivel național și la județ și este un mare plus. Viitorul senator USR este încă un om bine pregătit, o persoană onestă în Parlamentul României și mă bucur foarte mult că se întâmplă așa. Ne-am fi dorit mai mult, dar eu cred că pentru timpul scurt pe care l-am avut la dispoziției, este un rezultat foarte bun. Un coleg de-al nostru, care era locul 2 la Camera Deputaților, pe loc eligibil îl consideram, Gabriel Cateliu a avut o activitate mai mare pe localități, iar acolo rezultatele USR au fost mai bune.”, a mai adăugat viitorul deputatul Cristian Stelian Ion.

Viitorul parlamentar își dorește să se implice cât mai repede în politica legislativă, prin propunerea modificărilor a două legi care afectează, în mod special, județul Constanța. Mai precis, dorește modificarea legii spațiilor verzi și să aducă proiecte pe legea urbanismului. El a mai punctat și că nu vor exista alianțe create, așa cum nu și-ar fi dorit nici dacă ajungeau să aibă majoritate în Parlament. „USR va rămâne în opoziție” este poziția pe care o va lua partidul în viitorul legislativ.

„Vreau să menționez și mulțumirile către cei care ne-au ales și ne-au oferit încrederea lor și suntem obligați să ne ridicăm la nivelul așteptărilor oamenilor. Cu siguranță pe plan local vom fi din ce în ce mai activi, mai ales în Constanța, dar și în celelalte localități. Peste 4 ani vom avea candidați și la Primărie și la Consiliul Local. Eu am văzut persoane de cea mai bună calitate în USR, la nivel național și cu siguranță vor fi oameni care ar putea să fie o alternativă foarte bună la prezidențiale. Mă gândesc să modific legea spațiilor verzi, rapid. Mă gândesc să scriu un proiect pentru că a fost golită de conținut această lege într-un aliniat și aș dori abrogarea lui. Ne vom consulta și cu colegii. Nici măcar nu știm cât spațiu verde avem căci registrul spațiilor verzi nu a fost făcut. Mă uitam pe indicatorii de la Institutul de Statistică. E posibil să includă pe viitor niște zone de la extremitățile orașului să le includă în zona spațiilor verzi și nu am făcut nimic, e o mare problemă aici. Și pe legea urbanismului aș dori să vin cu niște proiecte, să nu se mai permită construirea oriune, oricât. Astea sunt prioritățile mele ca nou deputat. O să mă apuc să le redactez.”, a conchis Cristian Stelian Ion.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108