REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

CSM a avizat pozitiv, cu amendamente, proiectul de lege privind grațierea unor pedepse

CSM a avizat pozitiv, cu amendamente, proiectul de lege privind grațierea unor pedepse

Replica API 2 martie 2017 | 00:09 364

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au avizat favorabil, cu amendamente, proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse, a anunțat, marți, președintele CSM, Mariana Ghena.

"Proiectul a fost avizat de către CSM cu observațiile respective. (...) Vizează corelarea cu niște dispoziții ale Codului penal privind regimul sancționatoriu. De asemenea, vizau împrejurarea de a se avea în vedere că și minorii sunt supuși unor măsuri educative și trebuie avute în vedere și acest tip de sancțiuni. De asemenea, diminuarea limitelor de pedeapsă", a precizat Mariana Ghena la ieșirea din CSM.

Este vorba despre proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificările și completările ulterioare și proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse.

Direcția legislație, documentare și contencios a emis un punct de vedere în care apreciază că grațierea în întregime a pedepselor de până la 5 ani inclusiv este de natură să creeze un sentiment de insecuritate socială.

sursa: Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va dau nicio gratiere...Fiindca m ati dat pe binga ca am absolvit facultatea de drept cu media 6,41.Daca nu ma duxe capul la carte...Ma duce doar sa fac rau romanilor,sa le fac dosare si sa i ascund dupa gratii.Scoala este grea...gindul meu este doar la sex normal,anal si oral.
2
1
Am iesit sa-ti dam la muie si nu o sa ne oprim,hoaste comuniste
1
3
pai si atunci de ce au mai iesit astia tiner si liberi in piata? nu aveau bani de club?
2
4
Cedo suntem in ue ma iar dna kovesi a venit vremea sa mai si ia si- o sa ia cat de curand cu iohannis si hellving impreuna ca prea si- au luat lumea in cap
4
3
Asteptam Romania sa intre in U.E... Doar daca dna MAHAR KOVESI SA NU SE SUPERE...SI SA VA DEA MUIE.
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108