REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CSM sesizează Inspecția Judiciară cu privire la declarațiile lui Ponta și Băsescu

CSM sesizează Inspecția Judiciară cu privire la declarațiile lui Ponta și Băsescu

Replica API 10 octombrie 2014 | 01:27 339

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis în unanimitate să sesizeze Inspecția Judiciară cu privire la apărarea independenței justiției în legătură cu ultimele afirmații ale premierului Victor Ponta referitoare la dosarul Lukoil și ale președintelui Traian Băsescu cu privire la dosarul Microsoft.

Vicepreședintele CSM, Gheorghe Muscalu, a anunțat joi că membrii CSM au sesizat Inspecția Judiciară și cu privire la alte trei probleme, respectiv afirmațiile senatorului PNL Varujan Vosganian referitoare la condamnările dispuse în dosarul Rompetrol, scurgerea de informații în presă din dosarul Microsoft, îndeosebi declarații ale unor martori, precum și în ce măsură a fost atinsă independența și reputația procurorului general, Tiberiu Nițu.

Muscalu a spus că el a adus în discuția Plenului CSM problema legată de eventuala atingere a reputației procurorului general, deși Tiberiu Nițu nu a cerut acest lucru.

În timpul ședinței de joi a Plenului CSM, Tiberiu Nițu s-a plâns că în presă au apărut informații neadevărate despre faptul că el sau soția lui ar fi influențat ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești în dosarul Lukoil.

"Eu nu mă plâng, pentru că nicio declarație a nimănui nu îmi poate afecta independența de magistrat. Acum au părut în ecuație și pentru soția mea lucruri neadevărate. Soția mea nu exercită o funcție de conducere la PCA Ploiești, nu este procuror șef birou sau secție, așa cum s-a vehiculat în presă. Să faci asemenea afirmații că eu și soția mea supraveghem, conducem, coordonăm anchete în țara asta? Păi ce afirmație mai gravă poate fi adusă unui procuror, unui magistrat?", le-a spus Nițu membrilor CSM.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108