REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cu datorii la ANAF, fraţii MICULA pregătesc un TUN IMOBILIAR în MAMAIA

Cu datorii la ANAF, fraţii MICULA pregătesc un TUN IMOBILIAR în MAMAIA

Replica API 15 septembrie 2020 | 00:00 4988

În timp ce ANAF-ul stă cu bunghiul pe banii fraților Micula, afaceriștii lucrează la un mega tun imobiliar pe litoral. Refuzați de primărie, după ce au cerut desființarea unor construcții aferente restaurantului Național, iată că Ioan și Viorel Micula vor să elaboreze PUZ pentru a schimba reglemtările urbanistice din zonă, astfel încât să pună poată construi două hoteluri : unul cu 9 etaje, iar altul cu 4.

Ioan și Viorel Micula

Societatea deținută de frații Micula, Patria 2001 SRL, intenționează să elaboreze un PUZ - UTR 9 din PUZ Stațiunea Mamaia. În acest sens, pe 8 iulie, societatea a obținut aviz de oportunitate, iar acum invită constănțenii să vină cu propuneri. După ce va finaliza această procedură de consultare publică, PUZ-ul inițiat va ajunge pe masa consilierilor locali care îi vor da, sau nu, undă verde pentru derularea proiectului. Până atunci, este drum lung. Frații Micula nu au mai investit nimci în hotelurile de pe litoral. Au încercat să vândă unitățile de cazare Patria și Național cu 7 milioane de euro, însă, din câte se pare, tranzacţia nu s-a mai realizat. Aşa că, au regândit totul.

Despre frații Micula

Asociaţi în Patria SA 2001 sunt Ioan Micula, SC Legume şi Fructe Militrai SA, SC Scandic Distilleries SA, din Drăgăneşti, Bihor, deţinută de Ioan şi Viorel Micula, şi alte persoane. Precizăm că frații Ioan și Viorel Micula, ce dețin și compania European Drinks, sunt vizați de o anchetă prentru evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare de aproape 44 milioane de euro într-un dosar penal in rem de la IPJ Bihor, sub coordonarea procurorilor de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, potrivit G4media.ro. Ancheta vizează folosirea cu rea credință a bunurilor și creditului societăților, într-un scop contrar intereselor acestora, fără justificare din punct de vedere economic. Frații Ioan și Viorel Micula, dar și alți membri ai familiei și angajați ai companiilor lor din grupul European Drinks, sunt considerați inițiatorii și coordonatorii grupului infracțional care și-ar fi devalizat și decapitalizat propriile companii cu scopul de a nu plăti taxe către stat între 2001 și 2017.

ANAF, cu bunghiul pe averea fraților Micula

Încă de anul trecut, societatea Patria 2001 încearcă să obțină în instanță anularea unor decizii emise de ANAF. Pe 4 noiembrie au termen în acest dosar.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mirela cuvantul bunghiul unde la i invatat ? La facultatea de jurnalistica ?
9
0
M u i e pesedistilor, mamicilor si bunicilor lor.
9
6
Fa, care e tunu?
6
3
cand au pus sechestru pe o mare firma li s-au dat banii repede! de ce nu li s-a oprit din banii aia datoriile pe care le au la ANAF?
16
1
Fura in continuu si spala bani ca mafiotii. Dovada ca hotia nu iti ajunge niciodata, tot timpul vrei mai mult si mai mult
19
1
hienele astea tradatoare s-au inhaitat fb intre celelalte hiene peneliste si rup cat pot din starvul romanicii cu concursul larg al injustitiei
18
7
si bunhiul.... in MAmaia 6 din 10 firme isi schimba firma, adica acumuleaza datorii pe numele unui neica nimeni si platesc muuuu zero lei la stat, pai, trebuie sa fi nebun la cap sa platesti taxele angajatilor unui restaurant, tva? ar trebui sa plateasca cel utin 100mii euro taxe la stat dar smecherii de Mamaia au inventat o metoda super misto, aviz idiotilor care cer bonul fiscal in Mamaia
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920