REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Culeţu: "Înfăptuim primii paşi pentru coagularea dreptei, prin colaborarea cu Mişcarea Populară şi Partidul Ecologist"

Culeţu: "Înfăptuim primii paşi pentru coagularea dreptei, prin colaborarea cu Mişcarea Populară şi Partidul Ecologist"

Replica API 4 noiembrie 2013 | 00:00 204

Deputatul constănţean şi preşedintele filialei locale a partidului Forţa Civică, Dănuţ Culeţu, susţine că este un militant pentru unificarea forţelor politice situate la dreapta eşichierului politic. În acest context, FC a încheiat un protocol de colaborare cu proaspătul partid înfiinţat, Mişcarea Populară. Potrivit lui Culeţu, cele două formaţiuni vor avea o listă comună privind candidaturile la alegerile europarlamentare din 2014, cât şi un candidat pentru alegerile prezidenţiale. În cadrul unei conferinţe organizată duminică la sediul FC, Culeţu a declarat: "La sfârşitul săptămânii, am avut un consiliu director, la Braşov, prin care s-au validat două acorduri politice, în ceea ce priveşte PMP şi cel cu PER. Paşii aceştia reflectă viziunea pe care am avut-o de la bun început, în privinţa coagulării dreptei. Obiectivele stabilite sunt: o fuziune a formaţiunilor Mişcarea Populară şi Forţa Civică, pentru structuri şi însemne unice, pentru că ideea este de a crea un partid unic; elaborarea unui program politic de dreapta; participarea pe liste comune la alegerile europarlamentare şi susţinerea unui candidat unic pentru preşedinţia României, în persoana lui Mihai Răzvan Ungureanu. În privinţa numelui acelui partid, încă nu ştiu, vom vedea, nu s-a stabilit încă nimic. Am avut o întâlnire şi pe plan local, cu domnul Palaz. Am stabilit să ne coordonăm acţiunile la nivel judeţean şi municipal. Ne vom reuni şi săptămâna viitoare, pentru elaborarea unui plan de acţiune comun şi, sigur, organizarea pentru alegerile europarlamentare. În ceea ce priveşte protocolul de colaborare cu PER, aş trage o concluzie: vom colabora la alegerile europarlamentare, în vederea obţinerii victoriei comune. Avem o relaţie de apropiere şi cu domnul Dumitru Bădrăgan, care se regăseşte şi în structurile centrale ale PER. Există o abordare comună în cele două acte".

În ceea ce priveşte celelalte partide politice de dreapta, Culeţu susţine că întreţine o colaborare excelentă, inclusiv cu PNŢCD, recunoscând însă doar autoritatea lui Pavelescu, prin desemnatul său la Constanţa, Adrian Ţapliuc: "De altfel şi congresul de ieri (n.r. - sâmbătă) al PNŢCD reprezintă încă o etapă în ceea ce priveşte alternativa de dreapta la actuala guvernare", a declarat Culeţu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108