REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Cum a ajuns Sile CĂMĂTARU să furnizeze TESTE de SALIVĂ anti-COVID în ȘCOLILE din România!

Cum a ajuns Sile CĂMĂTARU să furnizeze TESTE de SALIVĂ anti-COVID în ȘCOLILE din România!

Replica API 7 noiembrie 2021 | 00:00 7863

Instituțiile de învățământ din România vor primi teste de salivă pentru elevi de la firma lui Sile Cămătaru. Firma de haine a cărei imagine este Cătălin Botezatu a fost selectată recent de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, să furnizeze cel mai mare „pachet” de teste rapide ce urmează să fie distribuite în școli.

Licitația pentru procurarea acestor teste a fost câștigată de trei societăți comerciale, dintre care două sunt din România și una din Olanda. Aceste companii au câștigat prima etapă dintr-un contract de peste 200 de milioane de euro.

Vorbim despre Viggo Fashion International SRL – 5 milioane de teste de salivă, MEDPARK B.V. – 3 milioane de teste și EVA HEALTHCARE SRL – 1 milion de teste

Surpriza grandioasă o reprezintă faptul că în spatele uneia dintre cele două companii românești se află persoane publice și celebre în România, precum frații cămătari Sile și Nuțu. Cât privește cea de-a doua firmă, Viggo Fashion, unul dintre acționari este chiar celebrul creator de modă Cătălin Botezatu, potrivit playtech.ro

SC Viggo Fashion International SRL va distribui, pentru început, 5 milioane de teste rapide, marfa urmând să fie stocată, deocamdată, în depozitele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) de la Mizil, județul Prahova, scrie Jurnalul.ro, citat de antena3.ro

Cele 5 milioane de teste reprezintă însă doar o parte a unui prim lot din acest contract, la care se adaugă alte 3 milioane de teste similare ce vor fi livrate de o companie din Olanda, iar încă un milion vor fi distribuite de societatea Eva Healtcare SRL, care a făcut, anul trecut, obiectul unei investigații cu reporteri sub acoperire ai Rise Project, pe tema afacerilor cu măști de protecție, descoperindu-se, cu acest prilej, un lanț la capătul căruia se afla nimeni alta decât familia liderului clanului Cămătarilor, Vasile Balint, zis „Sile Cămătaru”.

Viggo Fashion Internațional SRL are domeniul de activitate principal „comerț cu amănuntul al îmbrăcămintei, în magazine specializate”, potrivit datelor de la Registrul Comerțului. Compania a avut o evoluție importantă a cifrei de afaceri, potrivit datelor de la Registrul Comerțului. În 2018, cifra de afaceri era de 5,1 milioane de lei, iar în 2020 – 44 de milioane. Compania a trecut de la o pierde de de 307 mii de lei în 2018, la un profit de 10 milioane de lei în 2020. Presa a mai scris în trecut despre contractele obținute cu statul de Viggo Fashion, la licitații, potrivit edupedu.ro

Medpark B.V. – este o companie specializată în echipamente medicale, cu sediul în Olanda (Țările de Jos).

Eva Healthcare SRL – are ca domeniu principal de activitate „comerț cu ridicata al produselor farmaceutice”. De la o cifră de afaceri de 5,2 milioane de lei și un profit de aproape 1,2 milioane de lei în 2018, compania a ajuns la 72 de milioane de lei cifră de afaceri și un profit de 11,4 milioane lei în 2020.

Amintim că Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate a lansat pe 14 octombrie licitația pentru cele 70 de milioane de teste de salivă destinate școlilor. În total, achiziția este estimată la 1.050.000.000 lei fără TVA, potrivit documentației oficiale publicate pe SEAP și pe site-ul ONAC. Licitația se face în procedură de urgență și durează 15 zile, fiind o „Negociere Fără Publicare Prealabilă”. Pentru fiecare lot în parte se vor încheia acorduri-cadru cu maximum 10 operatori economici. În total, sunt 3 loturi.

Cătălin Botezatu, reacție în scandalul testelor COVID

„În primul rând cred că este o greșeală şi ar trebui clarificată această greșeală. Cătălin Botezatu face parte dintr-un concern de firme, una dintre firme în care sunt asociat este de îmbrăcăminte. Cealaltă firmă care face contracte cu aceste teste este o firmă în care nu sunt asociat, deci nu am nicio legătură. Asta nu înseamnă că o firmă care face îmbrăcăminte sau orice altă firmă câştigă licitații este ceva greșit. Avem experienţă în a livra, asta e cel mai important.

În timp ce alte firme nu au livrat. Iar când cineva câştigă şi nu livrează atunci trebuie făcută o știre. Când câștigi o licitație începe un adevărat travaliu pentru că trebuie să ai bani, trebuie să ai contacte, nu în ultimul rând trebuie să livrezi la timp", a spus creatorul de modă Cătălin Botezatu, conform antena3.ro

„Am livrat seringi pentru vaccinare când toate țările căutau efectiv aceste seringi"

„În luna februarie am livrat 12 milioane de seringi pentru vaccinare când toate țările stăteau şi căutau efectiv aceste seringi.

Noi le-am găsit pentru că este vorba şi de relațiile comerciale pe care le avem, de priorităţile pe care le avem, chiar dacă suntem români în faţa unor ţări precum Franţa, Anglia sau Spania.

Iar noi, chiar dacă suntem o ţară mică, iată că am reuşit să aducem o cantitate atât de mare de seringi care au fost atât de benefice oamenilor. Deci eu nu înțeleg această blamare, plus că oamenii nu înțeleg sistemul", a spus Cătălin Botezatu la Antena 3, care a subliniat că organizarea pentru licitații este o procedură laborioasă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce mweeee va da pnl'u.....
3
0
camatarii astia s-au vaccinat? daca nu sa le dam un antiviral de 9mm. bizar ca nu i-a tratat nimeni pana acum
11
1
mai rau e ca afacerile statului cu interlopii sunt din banii nostrii ai contribuabililor! unde sunt ma kkciosii care il injurau pe dragnea pe aici in alt articol?
13
1
sa primesti ceva de la oameni la fel de destepti precum scoala.
4
0
Cum era aia cu PSD ciuma rosie? PNL febra galbena, hahaa, nu credeam ca o sa zic asta vreodata.. dar cred ca mai bine iesea Veorica presedinte. Votati AUR, singurii care lupta pentru omul de rand, nu pentru buzunarele lor.
12
2
acum unde sunteti ma laturilor? Vad ca nu mai rezista nimeni de doi ani de cand e pnl la putere. Jigo dii ordi nare, ati rezista pana ati ajuns cu gura-n pla. Acum e bine ce se intampla nu?
16
3
Cu ajutorul PNL! Simplu
18
1
La fel si cum a ajuns Basescu presedinte sau Mazare primar,idem si identic ca toata clasa politica care face afaceri cu statul.
17
1
cauta MERTOI LA POLITIE, pe yt
9
0
Cine ne conduce ? Hai?
15
0
Statul afaceri cu interlopii
31
0
catlin ,popo netz, vad k face progrese,cu spatele
24
2
Se trage inca un tun
34
0
Persoane celebre, auzi la repllica.. Duceti-va ba sa va bata altii cu idolii vostrii parveniti.
47
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468