REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum a fost ademenit un prahovean în "joaca" infractorilor minori din zona Siloz

Cum a fost ademenit un prahovean în "joaca" infractorilor minori din zona Siloz

Replica API 22 mai 2014 | 00:00 243

Tehnică

Tehnică

Zona Siloz, din Medgidia, este cunoscută ca una cu o infracţionalitate ridicată, fel de fel de evenimente nefericite fiind înregistrate. De data aceasta este vorba de un prahovean, care a căzut în plasa minorilor din zonă, şi care l-au furat pe toate părţile dacă putem spune aşa. Unul dintre ei şi-a recunoscut fapta dar, cum nu are răspundere penală, a scăpat basma curată.

Gheorghe Muşat este din Fulga de Jos, Prahova, acolo unde lucrează la o firmă de materiale de construcţii. În data de 13 mai a avut drum în Medgidia, pentru a distribui materiale anumitor societăţi comerciale, dar a avut parte de întâmplarea vieţii sale. În timp ce se afla în zona Siloz, a observat cum doi puştani s-au postat de o parte şi de alta a drumului, întinzând un cablu. Speriat, acesta a frânat brusc, a coborât din autoutilitară şi s-a luat după cei doi. În acest timp, alţi doi minori umblau la maşină, sustrăgând o cutie cu 12 tuburi de spumă poliuretanică. A încercat să-i prindă, dar atunci cineva i-a atras atenţia că altcineva îi sustrage o geantă tot din aceeaşi autoutilitară. Practic, victima nu ştia încotro s-o apuce, pentru că imediat apărea altcineva ce umbla la autovehicul. Oamenii legii au demarat cercetările şi, la scurt timp, au prins şi făptaşii, adică pe 16 mai.

"În data de 13 a acestei luni, în zona Nord, zona Siloz CFR, unde de obicei se întâmplă mai multe fapte infracţionale, a fost sesizată o faptă precum că doi tineri au întins un cablu în faţa unei autoutilitare, determinând conducătorul auto, care era neînsoţit, să coboare la aceştia. În timp ce discuta cu tinerii care au făcut acest lucru, i s-a atras atenţia asupra faptului că, în spate, cele două uşi de acces ale autoutilitarei sunt deschise de alţi tineri care au sustras o cutie cu tuburi de spumă poliuretanică. În urma acestei sesizări, coducătorul auto s-a deplasat în spatele autoturismului, timp în care alţi tineri au intrat în cabina autoturismului, de unde au sustras o geantă, în care se aflau acte personale şi suma de 200 de lei. A fost înregistrată ca faptă cu autor necunoscut, iar după 3 zile, în urma unor acţiuni de amploare în zonă, au fost identificate mai multe persoane, din care una a recunoscut că a sustras acele bunuri reclamate. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 30%. Tânărul, întrucât are 14 ani, nu poate fi deferit justiţiei, în schimb părinţii au fost sancţionaţi contravenţional pentru lăsarea fără supraveghere a acestuia", a declarat, pentru "Replica", comisarul - şef Ion Ioniţă, adjunctul Poliţiei Medgidia, care a adăugat: "Am atras atenţia tuturor celor din zonă pentru a avea grijă atunci când se deplasează acolo. Mai mult, am instituit o zonă de securitate separată şi un post de Poliţie Locală pentru a întâmpina astfel de activităţi".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108