REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum a plătit România 'TAXA pe PROSTIE', în valoare de peste 2 MILIARDE de EURO

Cum a plătit România 'TAXA pe PROSTIE', în valoare de peste 2 MILIARDE de EURO

Replica API 26 august 2020 | 00:00 1332

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, marți seară, la Digi 24, că statul român a plătit, din 2007 până în prezent, peste 2 miliarde de euro pentru revendicările antreprenorilor care urmăresc să câștige mai mulți bani din contractele de infrastructură de transport, fără să muncească. Bode a catalogat acești bani ca “taxa pe prostie” a autorităților.

“De foarte multe ori, angajații din Minister sunt puși în situația în care antreprenorul, în loc să urmărească implementarea proiectului, în unele situații urmărește cum să câștige mai mulți bani fără să muncească. Atunci apar acele revendicări, unde România este în topul listei la nivel european.

România a plătit din 2007 până în prezent peste 2 miliarde de euro revendicări. Eu o numesc «taxă pe prostie», pe prostia autorităților, în condițiile în care tu pierzi procese la Curtea de Arbitraj de la Paris, în instanță, cu antreprenorul și plătești aceste revendicări, bani pe care nu i-a semnat în momentul în care a încheiat contractul. În schimb, suntem obligați, ca și stat, să plătim acești bani atât pe lucrările rutiere, cât și pe cele din infrastructura feroviară”, a afirmat Lucian Bode.

Oficialul din Guvern a spus că pe 7,8 kilometri din Autostrada Moldovei s-ar putea circula până la sfârșitul lui 2020, mai precis pe breteaua spre Onești. Motivul pentru care nu se circulă pe o porțiune mai mare îl reprezintă „procedurile de finalizare în acord cu reglementările europene”, a explicat acesta la Digi24.

Ministrul Transporturilor a promis, săptămâna trecută, că, până la sfârșitul anului, vor fi peste 550 de km de autostradă și drumuri expres pentru care sunt semnate contractele de proiectare și execuție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai draga guvernanti, bagati-va capul in apa rece, ca sa invatati sa ganditi; toti smekerii va inseala!
1
0
Se cheama..taxa pe incompetentaa..sunt plune Ministerele de INCOMPETENTA...de PILEEE..si de NEPOTI....asta este dom Ministru
4
0
Si cine este oare asa de prost incat sa creada ca lucrurile nu au fost aranjate de ahtreprenori si cei ce reprezinta statul, ca sa se faca acele smecherii? Daca ar fi dezvaluite si pedepsite cum trebuie toate ,,afacerile'' astora de sus,probabil ca si numarul politicienilor,al celor din justitie ,al serviciilor pline de securisti ar ramane infim.Tara intreaga a tot fost si este spoliata si asta nu de clanurile interlope.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108