REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cum a scăpat o firmă din Eforie de executare silită, dintr-o greşeală a Primăriei!

Cum a scăpat o firmă din Eforie de executare silită, dintr-o greşeală a Primăriei!

Replica API 16 octombrie 2018 | 00:00 433

Au primit o lecţie în instanţă

Au primit o lecţie în instanţă

O firmă din Eforie nu și-a plătit obligațiile fiscale la primărie, constând în taxa de concesiune a terenului pe care este construit hotelul Excelsior, acumulând astfel o datorie la bugetul local de peste 200.000 lei. În acest context, unitatea administrativ teritorială a demarat procedurile de executare silită pentru recuperarea debitului, însă firma SC Complex Excelsior SA, care administrează unitatea hotelieră amintită mai sus, a contestat procedura. Și, culmea! A câștigat, pe greșeala administrației locale. Potrivit legii, pentru a purcede la executarea silită a unor bunuri, este nevoie de o hotărâre judecătorească. Primăria Eforie n-a cerut în instanță executarea, așa că... a pierdut.

Pe 16 august 2017, administrația locală din Eforie a emis un titlu executoriu împotriva SC Complex Excelsior SA, după ce termenul de plată al obligațiilor fiscale înscrise în contractuld e concesiune asupra terenului încheiat în anul 2000 a expirat. Conform mențiunilor cuprinse în acest titlu, creanța urmărită este în sumă totală de 219.105,86 lei, constând în 171.297,21 lei, reprezentând taxa concesiune conform contract de concesiune, 47.783,65 lei, reprezentând majorări de întârziere la data de 31.08.2017 și 25 lei cheltuieli de executare.

Această creanță nu este una fiscală, ci una bugetară, rezultată din raporturi contractuale. În aceste condiții, potrivit legii, executarea silită a acestei creanțe bugetare, rezultate din raporturi juridice contractuale nu se poate efectua decât în baza unei hotărâri judecătorești sau a altui înscris care, potrivit legii, constituie titlu executoriu.

Cum, nu există o hotărâre judecătorească și nici un alt înscris care să aibă caracter de titlu executoriu, pentru sumele urmărite cu titlu de taxă de concesiune, instanța a admis acțiunea reprezentanților hotelului Excelsior din Eforie Sud, reușind, astfel, anularea titlului executoriu, a somației și a executării silite efectuate în temeiul acestora în dosarul de executare. Administratorul SC Complex Excelsior SA, Tudora Nicorici, nu a dorit să comenteze litigiul pe care firma o are cu UAT Eforie, precizând doar că: „Ne judecăm și o să vedem despre ce este vorba”.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai tare hotel din Eforie Sud.
2
0
Va inselati ,nu este vorba numai de terenul de sub hotel ,este vorba de tot terenul din jurul hotelului cu terenul de tenis plus terenul verde cu parcare cu tot .hotie la drumul mare facuta intre un fost militean si acest primar analfabet si hot.
1
1
Un primar incompetent si hot !
0
1
lalala hotii
4
1
CE misto sa fi prost, sa te faci ca ai gresit, sa imparti banii prin spaga si sa nu patesti nimic, adica sa nu platesti nici tu functionar public pentru greseala facuta nici smecher afacerist. Ati impartit un sfert sau jumate din datorie?
6
1
Madam Nicorici nu e nevasta aluia care era la Politia Economica acum cativa ani?
4
1
Serban cel mai mare hot al Eforiei!
6
1
Mare smecherie. Sa deschida un nou dosar, la alt executor, acesta sa ceara in instanta incuviintarea executarii, si gata. ce mare smecherie?
1
1
Robert e capul.
3
1
Nu s-a facut pentru interese obscure si ilicite,ci pur si simplu din PROSTIE PURA.Asa zisi juristi ai primariei Eforie sunt praf ca si restul aangajatilor pe criterii politice.
6
1
A facut intentionat, se stie ca sunt mana in mana cu actualul primar Robert Serban
6
2
Cine recupereaza banii pierduti de buget?domnule primar nu mai lasati ca urbea noastra sa moara.cei de langa dumneavoastra nu va sunt de nici un folos.Ori va luati functia in serios ori fiti barbat macar o singura data in viata si plecati.multumim.
4
2
Primar prost
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108