REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum este comentată demisia lui Emil Boc

Cum este comentată demisia lui Emil Boc

Replica API 7 februarie 2012 | 00:00 207

Chiru: "Este un gest aşteptat"

Chiru: "Este un gest aşteptat"

Emil Boc şi-a anunţat, ieri, demisia din funcţia de premier. Au urmat o serie de declaraţii ale liderilor politici din toate partidele, unii considerând gestul ca fiind normal, de "maturitate" şi înţelegere a faptului că guvernul Boc s-a erodat, alţii au comentat că gestul e tardiv, respectiv "la comanda" preşedintelui Traian Băsescu. A urmat anunţarea premierului interimar, în persoana lui Cătălin Predoiu, ministrul de Justiţie, apoi desemnarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pe funcţia de premier, după consultări ale liderilor politici cu Traian Băsescu. Consultări care însă nu au adus linişte şi pace, liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta declarând că dacă Traian Băsescu nu demisionează, ei cer în continuare alegeri anticipate. Iată şi declaraţiile de la Constanţa pe tema demisiei lui Emil Boc: preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, susţine că demisia lui Emil Boc este un gest absolut normal, chiar dacă a venit prea târziu.

Constantinescu: "Am spus mereu că Boc este un incompetent"

"Am spus mereu că Boc (Emil Boc -n.r.) este un incompetent. Nu aveam pierderi financiare atât de mari ca alte ţări, dar s-a apucat să taie de peste tot", a spus preşedintele CJC. Tot Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC, crede că oamenii vor continua să iasă în stradă până când se vor organiza alegeri anticipate. "Oamenii vor continua să iasă în stradă până va pleca Băsescu (Traian Băsescu -n.r.) şi până când se vor organiza alegeri anticipate. El nu face acum decât nişte jocuri, numeşte chipurile tehnocraţi din camarila lui, dar strada şi USL nu îl vor mai lăsa. Preşedintele PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, susţine că decizia premierului Emil Boc de a demisiona este una firească. "Este un gest aşteptat, un gest de normalitate. Demisia domnului Emil Boc generează o supapă care detensionează atât mediul politic, cât şi aşteptările în rândul populaţiei. Oamenii au primit ce au solicitat. S-a ştiut că a fost un guvern de sacrificiu, s-a construit un guvern de sacrificiu şi era firesc ca la un moment dat să se retragă în condiţiile în care nivelul încredirii era foarte scăzut datorată luării măsurilor de austeritate", a declarat, pentru Replica, Gigi Chiru. Deputatul PDL Maria Stavrositu susţine că evenimentele din ultima perioadă au demonstrat că se impunea un gest politic major pentru detensionarea atmosferei încordate, atât pe plan politic, cât şi social. "În acest context, demisia guvernului Boc reprezintă un act de maturitate politică, un act responsabil şi nu unul populist. Aşa cum a demonstrat în aceşti ani de guvernare, premierul Emil Boc a luat decizii grele, uneori dăunătoare pentru imaginea guvernului sau a persoanei sale, însă benefice pentru interesul naţional. Dovadă în acest sens stau previzionările făcute de FMI şi Banca Mondială, care plasează România, în 2012, pe un trend ascendent faţă de statele din zona euro", a spus Stavrositu.

Alexandra VASILE, Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108