REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cum este posibil ca o firmă executată silit din toate direcţiile, cu ‘N’ dosare, să câştige licitaţii pe bani publici la Constanţa?!

Cum este posibil ca o firmă executată silit din toate direcţiile, cu ‘N’ dosare, să câştige licitaţii pe bani publici la Constanţa?!

Replica API 30 noiembrie 2017 | 00:00 1251

Telor a început şi a abandonat lucrări la Cernavodă, la Murfatlar şi urmează Cumpăna

Telor a început şi a abandonat lucrări la Cernavodă, la Murfatlar şi urmează Cumpăna

Odată cu publicarea în „Replica” a articolelor privind dezastrele lăsate în urmă de firma Telor Invest SRL, la Murfatlar și Cernavodă, unde și-a bătut joc, pe bani publici, au apărut și reacțiile, dar și informații noi privind situația financiar-juridică a societății. Am aflat, pe această cale, că societatea este în pragul unui colaps de proporții, început mai demult, însă, din câte se poate observa, reprezentanții acesteia trag cu dinții pentru a pune mâna pe noi contracte cu primăriile, în speranța că poate-poate o vor readuce pe linia de plutire. Cam imposibil, putem spune, dat fiind că firma se judecă în instanță în mai multe dosare civile din cauza datoriilor cumulate, și, totodată, este executată silit de opt firme. Dar, chiar şi aşa, se pare că firma a mai câştigat un contract: la Cumpăna!

Să le luăm pe rând. În dosarul 42298/3/2017, înregistrat la Tribunalul București, pe Secția 7 Civilă, s-a cerut falimentul firmei, de către două societăți creditoare: SC Ryal Building Guard Security SRL, din Popești Leordeni, care activează în domeniul asigurării pazei și protecției civile, precum și de SC Omni Construct Logistic SRL, din Constanța, societate care se ocupă de vânzări și închirieri de utilaje destinate lucrărilor de construcții. Primul termen în acest dosar, privind procedura insolvenței, a fost stabilit pentru data de 16 ianuarie 2018.

Următorul dosar, înregistrat cu numărul 43674/3/2017, aflat pe rolul Tribunalullui București, Secția 8 Civilă, are ca obiect ”Litigii de muncă-drepturi bănești”, în care salariații societății cer recuperarea salariilor restante.

Un alt dosar în care apare numele firmei Telor Invest SRL a fost înregistrat tot la Tribunalul București, Secția 7 Civilă, cu numărul 17185/3/2017, în care s-a cerut, de asemenea, insolvența firmei de către societatea Credit Auto Invest Trans SRL, care ulterior a renunțat la cererea de chemare în judecată, posibil în urma achitării datoriilor.

În dosarul 29021/3/2016, înregistrat la aceeași instanță civilă, Sc Telor Invest SRL apare în calitate de contestator a unei licitații privind achiziții publice, însă judecătorii au respins cererea ca tardivă.

Executată silit din toate părțile și în toate pozițiile

După cum precizam, societatea Telor este și executată silit de mai multe firme, din cauza datoriilor cumulate. Astfel, creditorii care au cerut executarea silită a acesteia sunt:

- Compania Mira Internațional SRL, prin Biroul Executor Judecătoresc (BEJ) Georgescu Paul,

- SC Alesol Util SRL, prin BEJ Ulman Bogdan Vasile,

- SC Omni Construct Logistic SRL, din Constanța, prin BEJ Răduță Nicoleta, pentru un Bilet la Ordin în valoare de 70.000 lei,

- SC Symetrica SRL, prin BEJ Costescu Lucian,

- SC Nova Power & Gas SRL, prin BEJ Constantin Niculescu și Asociații,

- SC Autoinvest Trans SRL, prin Dumitrache și Dumitrache,

- SC Elis Pavaje SRL, prin BEJ Șchiopu și Țețu,

- Casa de Avocatură SC PA Rotaru și Asociații.

Date despre firmă și despre conducerea acesteia

SC Telor Invest a luat fiinţă n 2015, în Sectorul 6 al capitalei, asociatul şi fondatorul său fiind George Oliviu Cătană. Obiectul principal de activitate al firmei este „Lucrări de construcţie a drumurilor şi a cailor ferate“. La înfiinţare un anume Adrian Josan a administrat societatea. Josan a fost director staţiei asfaltare al SC Tehnologica Radion SRL, o firmă de numele căreia se leagă un ditamai scandalul național, asupra căruia vom reveni imediat. Administrator al Telor este, până în iulie 2017, Cătălin Lucian Dinu, în vârstă de 38 de ani, din Târgovişte. Chiar de la înfiinţare Telor a obţinut contracte foarte bune pe bani publici, unele chiar cu CNADNR. S-ar părea că, până în prezent, societatea și-a schimbat conducerea. În acest moment, asociat unic este Mihai Alexandru Fodor, un tânăr de numai 27 de ani, care apare și în acționariatul Tehnologica Radion SRL, din București, aflată în insolvență.

Aceeași Mărie, cu altă pălărie

Dacă tot a fost adusă în discuție, reamintim că Tehnologica Radion a fost înființată de Theodor Berna, fost consilier prezidenţial şi apropiat al conducerii fostului PDL, arestat în 2014 și cercetat într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu adus statului de 120 milioane de euro. Berna a fost considerat ca fiind unul dintre ”regii asfaltului” din România, fiind totodată cel care i-a turnat la DNA, printre alții, pe Sebastian Ghiță, Vasile Blaga și Darius Vâlcov. Această firmă, Tehnologica Radion, despre care fostul deputat PDL Gelu Vişan a afirmat că a fost controlată în trecut de lideri ai PDL, a avut în patru ani, potrivit Ministerului Finanțelor, contracte cu statul de 700 de milioane de euro. Odată cu intrarea în insolvență a Tehnologica Radion, în urma arestării lui Theodor Berna – patronul ei, a fost ”inventată” o altă firmă, Telor Invest, condusă de Mihai Alexandru Fodor, asociatul lui Berna în cadrul Tehnologica Radion.

S-a dus ”în cap” încă de la înființare

Revenind la Telor Invest SRL, firma abonată la bani publici încă de la înființare, la sfârșitul anului trecut, a înregistrat o pierdere de 1.974.882 lei, ca urmare a volumului cheltuielilor care a fost mai mare decât cel al veniturilor. Mai exact, în 2016, firma a vut venituri de aproximativ 31.930.000 lei, iar cheltuielile au fost de 33.906.000 lei, încasând un capital negativ (pierderi) de 1.974.000 lei. Pe data de 31 12.2016, datoriile acumulate se ridicau la 16.853.000 lei. De asemenea, datoriile cumulate la finele anului 2015 (anul înființării), erau de 5.424.000 lei. În aceste condiții, putem spune că societatea a fost sortită eșecului încă de la început, asta dacă nu cumva a produs ceva venituri nedeclarate. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu ea în continuare.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
moarte pesede!
1
1
Exista paraindaratul...adica spaga !
4
0
Va intrebati cum ??? simplu ! ca si la primaria Costinesti doar fratii BALAN VIRGIL SI ALEXANDRU primesc contracte directe fara licitatii fiind vorba de sume pana in 35mii euro.Aceste doua firme au 7 angajati cu contracte de munca inregistrate la ITM, dintre care 4 sunt membrii familiei mama,sotia si ei patronii.Nu ne va mai mira nimic cand vom auzi aceleasi vesti si la adresa acestor doua firme vedete I.I.Balan Virgil si I.I Balan Alexandru din Costinesti slugile primarului.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108