REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Cum GESTIONEAZĂ PRIMARII din județ cazurile de COVID

Cum GESTIONEAZĂ PRIMARII din județ cazurile de COVID

Replica API 29 septembrie 2021 | 00:18 2452

Valul 4 al pandemiei a cuprins și Constanța, cazurile de infectări crescând vertiginos de la zi la zi. În județul Constanța, pe 28 septembrie, erau 17 localități, inclusiv municipiul Constanța, care se aflau în codul roșu, având incidența peste 3 la mie. ”Campioanele” în privința incidenței sunt localitățile Adamclisi – 5,66, Independența – 5,51 și Bărăganu 4,60. Reporterii Replica de Constanța au vorbit cu primarii acestor localități pentru a afla cum gestionează această criză, dar și dacă oamenii vor să se vaccineze, având în vedere că valul 4 este denumit ”valul nevaccinaților”.

Dorina Cicilia Șerbănescu

Pe primul în județ ca incidență, comuna Adamclisi se consideră o campionă și la vaccinări: ”Cu vaccinarea cred că stăm cel mai bine printre comunele din județ, pentru că am avut o campanie în mai, atunci vaccinându-se cam 130 de persoane, în afară de cei care au mers din proprie inițiativă să se vaccineze la centrele din județ. Rata de infectare este mai mare deoarece există persoane care nu mai stau în comună însă în buletin au trecută adresa de aici, rata raportându-se pe domiciliu. Nu știm toate persoanele care au fost infectate, însă știm că nu avem cazuri grave. Eu m-am vaccinat încă din martie, însă am observat că locuitorii sunt interesați să se vaccineze, vor să se programeze la vaccinare. Avem și persoane care vor să se vaccineze cu doza 3.” a declarat pentru ziarul Replica de Constanța, primarul din Adamclisi, Dorina Cicilia-Șerbănescu.

Cristea Gâscan

”Dacă-i bețiv, pleacă la cârciumă,”

”Nouă nu ne dă nimeni numele celor bolnavi, am pus afișe peste tot că suntem între 4,5 și 6 ca incidență, însă nu știm care sunt bolnavi. Vine hârtia în fiecare zi de la ISU fără nici un nume pe ea. În localitate am vaccinat 100 de persoane, prietenii noștri pe care am reușit să îi convingem, însă nu avem destule date. Noi nu știm care sunt bolnavii din comună că altfel nu i-am lăsa să iasă din case. Dacă- i bețiv, pleacă la cârciumă, nu poți să îl ții în casă. Noi am putea să îi ajutăm pe cei bolnavi, dar nu știm care sunt.” a spus pentru ziarul Replica de Constanța, primarul din Independența, Cristea Gâscan.

Magdalena Neague

Nu prea se vaccinează oamenii

Cu o incidență de 4,60 la mie nici comuna Bărăganu nu stă prea bine: ”Tot au fost campanii de vaccinare, și acum două săptămâni, nu prea se vaccinează oamenii, câte 10 la fiecare tură. S-a întrunit comitetul de urgență, o să informăm oamenii de pericole. Eu nu m-am vaccinat până în prezent deoarece am avut coronavirus și am considerat că nu sunt expusă, însă o să mă vaccinez cât de curând. ” a declarat pentru ziarul Replica de Constanța, primarul din Bărăganu, Magdalena Neague.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stiti cine o face fericita pe cicicilia ? va urma...
1
1
La Adamclisi cu toata incidenta covid marita se fac nunti si primarul nu ia nici o masura,despre ce vorbim.
5
0
La brutaria lui alimon calin din chirnogeni soferii sxpeditori de paine in judet sunt bolnavi de covid iar patronul cica le face el testul de covid la locul de munca in fiecare zi ?
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468