REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum ne dăm seama când ALARMA e ADEVĂRATĂ și NU un EXERCIȚIU

Cum ne dăm seama când ALARMA e ADEVĂRATĂ și NU un EXERCIȚIU

Replica API 24 iunie 2020 | 10:52 2878

Atenție, constănțeni! În următoarea perioadă se vor face verificări ale sistemelor de alarmare publică. Acțiunea face parte din programul anual de mentenanță a mijloacelor de alarmare a populației.

"Rugăm cetățenii să rămână calmi"

Inspectorii Serviciului Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului Constanța vor testa în perioada 23 iunie – 17 iulie, toate cele 54 de dispozitive electrice și electronice de alarmare din oraș pentru constatarea și remedierea eventualelor defecțiuni.

"În cadrul acestor activități, vor fi emise impulsuri acustice scurte. Rugăm cetățenii să rămână calmi deoarece este vorba doar despre o verificare.", transmit reprezentanții Primăriei Constanța.

Care sunt tipurile de alarmă folosite în cazul unor dezastre

Semnalul „ALARMĂ AERIANĂ” este compus din 15 sunete, a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. În cazul în care alarma nu reprezintă un exercițiu, ci o situație reală, semnalul anunțat mai sus va fi precedat de „PREALARMĂ AERIANĂ“ compusă din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.

Semnalul „ALARMĂ LA DEZASTRE“ este compus din 5 sunete, a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. De asemenea, în situații reale la finalul alarmării se transmite semnalul acustic „ÎNCETAREA ALARMEI“, compus dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata a 2 minute.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si ne si speria cumesajul pe telefon. Auzi, cica ploua, mesaj pe telefon. Cine stie cum sepoate inactive rahatul asta pe telefon?
3
0
Avem scutu de la Deveselu.
0
3
Aiureli de secunde cu plus si minus, cine numara secundele cand e alarma aeriana, adica vin Migurile peste noi ? Si unde fugim si unde ne adapostim cand auzim alarma reala ? In Moll.uri sau la Metro, Carrefour, Vivo ? Avem adaposturi antiaeriene si noi populatia nu stim ? Aaaa...aveti voi cei de la putere, si doar voi stiti unde sunt si cum se patrunde in ele, gen Casa Armatei, Midia, Prefectura si Primaria, Centru Militar si altele. Restul populatiei aleraga inebuniti de frica pe strazi si devin tinte pentru pilotii de pe Miguri.Halal Demos Kratos.
11
0
Se golesc rafturile ce faina si drojdie
9
0
Hai sa fim sinceri,daca se orpeste apa si curentul,oamenii deja se caca pe ei de nervi si neputinta. La o alarmare pe bune,nici dracu' nu e pregatit sa actioneze rational,nimeni nu are incredera ca ar exista ceva sau cineva specializat in a-i ajuta pe oameni. Doamne fereste,insa ar fi o panica generalizata in care animalul din om ar iesi in evidenta clar,ar fi care pe care,cei deja obisnuiti cu infractiunile ar profita din plin. Pana cand cauza negativa a alarmarii sa-si faca efectul,oamenii deja si-ar da la gioale si in cap animalic,fara constiinta.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108