REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

CUM poți ÎNCHIRIA un loc de PARCARE pe aleea Nalbei

CUM poți ÎNCHIRIA un loc de PARCARE pe aleea Nalbei

Replica API 15 martie 2021 | 00:26 2176

Pe aleea Nalbei, situată în apropierea Casei de Cultură Constanţa, locuitorii vor putea beneficia de noi locuri de parcare în scurt timp. Autorităţile locale au demarat, la începutul lunii martie, lucrările de reconfigurare a amplasamentului situat între blocurile L107 și L111. Cei care doresc să obţină un loc de parcare vor putea proceda ca până acum, adică vor depune la Primăria Constanţa o cerere de rezervare.

Semne de întrebare în rândul locatarilor

Cetăţenii care locuiesc în acea zonă şi care doresc să îşi închirieze un loc de parcare dintre cele nou amenajate şi-au tot pus întrebări cu privire la modul în care le-ar putea închiria. Acest lucru a fost cauzat de scandalul ce a avut loc în jurul noului regulament al parcărilor care, printre multe altele, prevedea şi faptul că dacă numărul cererilor depășește numărul locurilor de parcare de reședință disponibile, atribuirea se va face prin licitație, iar participanții la licitație pot licita doar pentru atribuirea unui singur loc de parcare.

Se va proceda ca până acum

Reporterii replica au luat legătura cu reprezentanţii Primăriei Constanţa, iar aceştia au precizat că se va proceda ca până acum. “Se procedează conform reglementărilor în vigoare, adică aşa cum e acum”, au transmis aceştia. Concret, pentru obţinerea autorizaţiei de parcare, solicitantul depune la serviciul competent din cadrul Primăriei Constanţa o cerere de rezervare, însoţită de actul de identitate (C.I./B.I.); documente care fac dovada domiciliului/reşedinţei sau din care rezultă dreptul de folosinţă a unui imobil; documente care fac dovada dreptului de utilizare a autovehiculului; certificatul de înmatriculare al autovehiculului; cartea de identitate a autovehiculului. Cererea va fi însoţită în mod obligatoriu de o declaraţie pe propria răspundere că nu deţine garaj autorizat amplasat pe domeniul public sau privat al municipiului Constanţa.

Parcări civilizate şi pe Badea Cârţan

Amintim că echipele SC Confort Urban SRL au demarat lucrările de reconfigurare a amplasamentului situat pe aleea Nalbei, între blocurile L107 și L111. Terenul a fost excavat și este stabilizat prin așternerea mai multor straturi de piatră, fiind astfel pregătit pentru asfaltare. Se reamenajează porțiunea carosabilă care a fost eliberată de garaje și se construiesc noi locuri de parcare. Ceilalți proprietari au fost somați să desființeze construcțiile cu caracter provizoriu, în vederea regenerării urbane a zonei. De asemenea, şi pe strada Badea Cârțan, spațiul public urban este redistribuit pentru a răspunde nevoilor pietonilor, dar și a riveranilor care vor beneficia de condiții civilizate pentru a-și parca autoturismele.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum sa fac rost de un loc de parcare? Ca izolatul rosu a tras dungi si in strada . Si unde se parcau 8 masini a facut loc pentru 6 .Cine nu a apucat -cica s -a facut public pe feisbuc,ca sa vezi ,nu ai Facebook,putza parcare- loc de parcare, ce face domnule Chelaru?
0
0
Cu regulamentul. Molima hastagista si holera galbena voteaza, iar votantii lor platesc. Acum ca e schimbare, e liniste, a plecat peee seeee deee, sa trecem la infulecat de ciolan! Fitzuica de kkt da repede informatia, desigur fara interes personal, asa pt binele poporului. Cata ipocrizie si disperare!!
2
2
In Constanta daca nu mirosi a branza mu esti turc sau tatar nu iti iei parcare. Sa-i trag mumu lui Hristu imputitu!
2
1
Ba mi sa nu mi luati locul de parcare ca va sug pa toti. Balena cu BMW de pe Pescarilor.
2
0
Bai fratilor...incetati odata cu parcarile platite in fata blocurilor...probabil ca acolo fac 30 de parcari la 100de masini...o sa se ia lumea la bataie,o sa fie haos....sa fie facute 20 de parcari subterane si etajate sa intre cateva sute de masini cu plata si s-a rezolvat problema parcarilor rezidentiale...treaba voastra....dar o sa pierdeti tot....si pe toti....
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468