REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cum s-a dat de gol un şofer BEAT în faţa poliţiştilor: A vrut să dea cu spatele şi… a pocnit o maşină!

Cum s-a dat de gol un şofer BEAT în faţa poliţiştilor: A vrut să dea cu spatele şi… a pocnit o maşină!

Replica API 17 noiembrie 2018 | 00:00 295

Un tânăr din Constanţa a intrat singur în “gura lupilor”! Acesta s-a urcat la volan, chiar dacă era sub influenţa băuturilor alcoolice, şi a plecat la plimbare, cu maşina, prin municipiu. A oprit la culoarea roşu a semaforului, iar când a văzut Poliţia, a vrut să efecueze manevra de mers cu spatele, moment în care a intrat în coliziune cu autovehicul.

Totul s-a petrecut în decembrie 2017, când tânărul, în vârstă de 27 de ani, a condus un autoturism marca Alfa Romeo. Era în jur de ora 23.00, când acesta se afla în zona intersecţiei dintre strada Ion Raţiu şi Primăverii. Iniţial, a oprit la culoarea roşu a semaforului, dar, cel mai probabil, văzând un echipaj de Poliţie Rutieră în zonă s-a panicat şi a încercat să plece repede de acolo. Astfel, în încercarea de a efectua manevra de mers înapoi, a uitat să se mai asigure şi a lovit un autoturism, oprit şi el la semafor. Oamenii legii au auzit impactul şi s-au deplasat la faţa locului. Au observant că tânărul cu Alfa Romeo avea halenă alcoolică, moment în care l-au testat cu aparatul, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, acolo unde i-au fost recoltate probe biologice. Tânărul a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice, cam 1,5 l bere, începând cu ora 20.00. A ost cercetat, apoi trimis în judecată. Magistraţii au ţinut cont de faptul că nu are antecedente penale, este integrat social şi că şi-a recunoscut vina, alegând metoda simplificată. Astfel, luna aceasta, l-au condamnat la un an cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 2 ani. Pe durata termenului de supraveghere, el este obligat să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probațiune Constanţa, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență; să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune Constanţa şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Direcției de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa sau Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanţa, pe o perioadă de 60 zile lucrătoare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Popor de tigani smardoi betivi si 4
1
5
Drig mult in ct
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108