REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum să vorbeşti ca un cocalar? Exerciţiu de clasa a IV-a

Cum să vorbeşti ca un cocalar? Exerciţiu de clasa a IV-a

Replica API 4 octombrie 2016 | 00:00 664

Un exerciţiu dintr-un auxiliar de clasa a IV-a a stârnit controverse printre părinţii copiilor din cauza faptului că îi învaţă să folosească un limbaj necorespunzător pentru vârsta lor. Subiectul de la Limba Română face referire la corectarea unui text, unde cuvintele subliniate fac parte din argoul limbii române, dar mesajul este incredibil. Mai multe mămici din Constanţa au citit textul, iar reacţiile lor au fost pe măsură. „Am crezut că faci mişto de mine. Nu pot să cred că aşa ceva se află în manualele copiilor noştri. Este inadmisibil. O să iau la puricat toate cărţile. Nu vreau ca fiica mea să înveţe după aşa ceva”, a declarat, pentru „Replica”, Oana Moşneagu, mămica unei fetiţe de clasa a II-a.

„Pe mine nu mă deranjează textul, atâta timp cât profesorul de la şcoală explică foarte clar să nu se folosească limbajul acesta printre elevi. Este urât, dar e bine să îi şi educi prin tâmpeniile astea. Ăsta e un exemplu de aşa nu, iar cei mici trebuie să înveţe să deosebească binele de rău”, a precizat Mihaela Negoiţă, mamă a doi copii. „Tu crezi ca eu voi permite ca fiul meu să citească aşa ceva? Ministerul să nu mai aprobe cărţi fără să citească. De asta sunt atâţia drogaţi şi beţivi de la 13-14 ani. Învaţă din şcoală”, a punctat ferm Camelia Oprişan.

O profesoară a precizat că acest text nu este atât de periculos pentru elevii de clasa a IV-a, atâta timp cât profesorii sunt în stare să le facă diferenţa elevilor că nu este în regulă ca limbajul să fie utilizat uzual. „Nu este nici o problemă în textul pe care mi l-ai arătat. Profesorii sunt responsabili să îi ajute pe cei mici să înţeleagă ce este greşit în vorbele de acolo. Asta e treaba noastră”, a spus Alina A., profesoară de Limba şi Literatura Română la o şcoală din Constanţa.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108