REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cum se fac bani în Constanţa: Doamna, v-am spălat maşina! - VIDEO

Cum se fac bani în Constanţa: Doamna, v-am spălat maşina! - VIDEO

Replica API 12 iunie 2014 | 00:00 196

Oare ce se întâmplă dacă refuzi să faci plata?

Oare ce se întâmplă dacă refuzi să faci plata?

"Auziţi, v-am spălat maşina" - este replica deseori întâlnită de şoferii constănţeni. Este vorba de o tehnică a persoanelor de etnie romă, întâlnită şi prin Bucureşti, dar aplicată şi în Constanţa. Fie că vrei sau nu, eşti obligat să plăteşti serviciile, altfel rişti să te alegi cu un scuipat şi o vorbă de dulce.

Lăsând deoparte cerşitul din intersecţii, cotidianul "Replica" de Constanţa aducând de mai multe ori în atenţia opiniei publice asemenea cazuri, iată că ajungem la o altă strategie a persoanelor de etnie romă de a face bani. Dacă tot stau şi bătătoresc maidanul, măcar să fie cu folos, zic ele. Ne referim la metoda cu spălatul maşinii. Ca atare, dacă vă treziţi cu ştergătoarele ridicate, nu trebuie să intraţi în panică, este doar vorba că aveţi o maşină mai curată. Că aţi avut nevoie de acest serviciu sau nu, nu mai contează, treaba e făcută, motiv pentru care trebuie să plătiţi. În caz contrar, riscaţi să vă alegeţi cu... o flegmă şi o vorbă de dulce. Aşa s-a întâmplat şi în data de 9 iunie anul curent, pe strada Patriei din municipiul Constanţa, care dă în bulevardul Mamaia, unde două femei de etnie romă aşteptau cuminţi pe trotuar, având lângă ele două găleţi cu apă şi bureţi. Nu întreabă nimic, nici nu te bagă în seamă. Parchezi şi îţi vezi de ale tale, iar când te întorci, observi că ştegătoarele autoturismului sunt ridicate, după care eşti luat prin învăluire: "Doamna, am spălat maşina, am făcut-o curată". După cum ne-au relatat mai mulţi constănţeni, de aici începe circul în cazul în care ai tupeul să te arăţi nemulţumit de acest lucru şi dai semne că nu ai de gând să scoţi câţiva lei din buzunar. De data aceasta, lucrurile au fost ceva mai liniştite, întrucât au văzut că sunt filmate. Dar parcă nici nu le venea să abandoneze, doar prestaseră o muncă, nu? "Dacă vreţi să ne daţi ceva... să aveţi o zi bună!" Şi dacă nu? "Să aveţi o zi bună şi dacă nu ne daţi". Dar oamenii, de cele mai multe ori, evită scandalul şi dau un leu, doi. Însă tactica este oarecum abuzivă, iar în condiţiile în care chiar nu ai sau nu vrei să dai, rişti să dai de bucluc. Prin urmare, ar trebui să avem mereu puşi de-o parte câţiva leuţi pentru a plăti persoanele de etnie romă ce ne mânjesc maşinile în mod abuziv. Şi nu e singura tehnică din această categorie, aici intrând şi cea cu parcarea, atunci când te dirijează către un loc de parcare, după care aşteaptă bani.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108