REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum se pregăteşte pesedistul Negoiţă să scoată afară din ţară banii din imobiliare

Cum se pregăteşte pesedistul Negoiţă să scoată afară din ţară banii din imobiliare

Replica API 27 aprilie 2011 | 00:00 874

Îşi trece firma pe numele unui off-shore deţinut de o angajată

Îşi trece firma pe numele unui off-shore deţinut de o angajată

Sătul de conflictele cu ANAF, care continuă să facă scandal pe tema zecilor de milioane de euro şterpeliţi de la bugetul de stat, deşi el nu făcea decât afaceri la negru, ca mai toţi miliardarii mioritici, drept urmare pretenţiile Fiscului sunt doar "răfuieli politice", deputatul PSD Robert Negoiţă a decis să-şi mute businessul în Cipru. Adică într-un paradis fiscal, pentru a nu mai fi obligat să cotizeze la statul român.

Primul pas a fost făcut pe 1 aprilie a.c., când firma fraţilor Negoiţă, care deţine unul dintre cele mai mari complexe rezidenţiale din ţară, a cooptat în conducere un off-shore cipriot. Este vorba despre SC Confort City Rezidenţial SRL din Popeşti Leordeni- Ilfov, societate care administrează Confort City, un ansamblu rezidenţial alcătuit din 12 blocuri cu 1.680 de apartamente, situat la periferia Bucureştiului. Firma este deţinută de Ionuţ Negoiţă (fratele deputatului), Ilie Negoiţă (tatăl) şi SC Domus Stil Construct SRL (societate controlată, de asemenea, de familia parlamentarului PSD). În şedinţa de pe 01.04.2011, asociaţii au decis cooptarea în societate a misterioasei Mendario Trading and Investments Ltd, un off-shore cipriot, cu sediul în Nicosia, compania din paradisul fiscal având-o ca reprezentant în România pe bucureşteanca Ancuţa Ionescu, o tânără care împlineşte mâine, 28 aprilie, vârsta de 35 de ani. Off-shore-ul Mendario Trading and Investments Ltd a devenit asociat în firma familiei Negoiţă prin aportul în numerar a sumei de 6.000 lei, iar o logică elementară aplicabilă în astfel de afaceri ne spune că acesta este doar primul pas spre trecerea completă a businessului Confort City în proprietatea unor entităţi economice străine. Cooptarea off-shore-ului cipriot nu înseamnă că familia Negoiţă a pierdut ceva din afacere, ci dimpotrivă, deputatul pesedist îşi pune la adăpost de Fiscul român viitoarele venituri: Ancuţa Ionescu, cea care reprezintă compania din Nicosia în România, este directoare în cadrul Confort City Rezidenţial SRL, deci o simplă angajată a deputatului Negoiţă.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108