REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Cum și-a luat țeapă, de la proprietarii iahturilor, firma care a pus monopol pe Portul Tomis?!

Cum și-a luat țeapă, de la proprietarii iahturilor, firma care a pus monopol pe Portul Tomis?!

Mirela PASCAL 25 noiembrie 2022 | 00:00 6447

Tomis Marina Management, firma care a pus monopol pe Portul Tomis și care nu se dă dusă, nici măcar obligată, de pe  domeniul public, și-a luat țeapă de la proprietarii iahturilor. Unii dintre ei nu și-au mai plătit facturile de luni, poate chiar ani. Printre aceștia se numără și  Mircea Chirciu, fiul fostului primar din comuna constănţeană Oltina şi ginerele fostului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Aurelian Zaheu, fiind executat pentru aproximativ 4000 de lei, un debit vechi de 7,8 ani. O altă societate, cu sediul în Limanu, trebuie să-i achite aproape 6000 de euro, sume restante din 2020.

Tomis Marina Management, care mai bine de 15 ani a exploatat Portul Turistic după bunul plac și și-a îngroșat conturile substanțial, și care nu vrea să plece din Portul Turistic, deși contractul cu CNAPM a expirat, și-a luat țeapă de la proprietarii iahturilor de lux, ”cazate” în Portul Turistic Tomis. Unul dintre aceștia este Mircea Chirciu, fiul fostului primar din comuna constănţeană Oltina şi ginerele fostului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Aurelian Zaheu, respectiv finul de cununie al fostului vicepreședinte al CJ Constanţa, Claudiu Palaz. Recent, s-a ales cu poprire pe conturi, până la concurența sumei de 3.896, 68 lei, sumă pretinsă de Tomis Marina Management. Speța e una mai veche, urmare a unui contract încheiat de Chirciu cu Tomis Marina, în 2013, și care a avut ca obiect asigurarea contra cost a utilizării temporare a facilităților Portului Tomis de către ambarcațiunea lui Chirciu.

Chirciu s-a ales cu poprire


Revenind, poprirea s-a efectuat în baza unui dosar de executare silită din 2015. Numai că, de la această dată, până în prezent, Tomis Marina nu prea a avut ce să ”sugă” de la Chirciu, căci nu s-au identificat bunuri urmăribile. Teoretic, menţinerea  unei executări silite după o perioadă de 7 ani este inoportună, numai că nu este valabil, se pare, și în cazul lui Chirciu, care a contestat executarea. I-a fost respinsă, însă, de magistrați.
Nu se știe dacă Mircea Chirciu mai are în proprietate barca. În urmă cu ceva timp, a postat un anunț pe un site de socializare, prin intermediul căruia anunța că-și vinde ambarcațiunea.

anunțul lui Chirciu, de vânzare a ambarcațiunii

Și doi afaceriști turci i-au dat țeapă!

O firmă din Limanu, Bătrânul Mării SRL, deținută de doi turci, Altiparmak Mehmet și  Sengun Mustafa, cu domeniul de activitate pescuitul maritim, are de achitat, către Tomis Marina, 6000 de euro, dar și dobânzi contractuale penalizatoare în valoare de 0,25% / zi de întârziere. În 2017 au încheiat cele două contractul  având ca obiect asigurarea, contra-cost, a utilizării temporare a facilităților Portului Tomis de către ambarcațiunea societății. Din 2020 însă nu și-a mai achitat facturile.


Cei doi afaceriști au recunoscut debitul, potrivit informațiilor noastre, însă i-a dat peste cap criza economică, societatea nemaiavând profit. Din cauza dificultăţilor financiare şi a contextului economico-social actual, societatea este executată silit de către un alt creditor. În acest caz, instanța a admis solicitarea și a dispus obligarea societății la plata debitului.  Se plânge că n-a avut profit, însă datele financiare pe anul fiscal 2021 spun altceva. Firma a avut cifra de afaceri de 587 813 lei, profit de 245 328 lei și datorii de 103 499 lei.

Tomis Marina Management, controlată de turci

Societatea Tomis Marina Management este deținută de firma Euromateria (50 %), aceasta fiind controlată de turcii Suat Surmen (38%), Mehmet Kerim Kalgay (30%), Seref Surmen(28%), Mustafa Nihat Demirel (2%) Hasan Malik Kececioglu (2%. Al doilea acționar al SC Tomis Marina Management Aterina Global SRL (50 %). În 2019, Sisteme Internaționale de Afaceri SA s-a retras din acționariat. Firma Sisteme Internaționale de Afaceri SA este deținută de Valentin Gheorghe Ionescu, condamnat în dosarul Retrocedărilor

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
D c nu sunt permise comentariile la articolul cu senilul caporal chitcan? In ultimul timp sunt zilnic articole prin care incearca sa ne prosteasca, sa ne zica ce mare primar justitiar el. E doar un bosorog senil care demoleaza orasul in goana lui dupa spagi. Atat despre el. Cat despre voi, pt ca nu mai permiteti comentariile la articolele despre el, ridicati semne de intrebare referitoare la verticalitatea voastra ca ziaristi. Scapa hotul asta ceva firimituri si pt voi, din ceea ce ii arunca feliciu?
7
0
spui t**c sau m******n si tragi apa
4
2
Marea problema e ca inca se permit asemenea afaceri dubioase conduse de excroci bagati inaintare de alti excroci persoane politice cu functii in guvern sfidant legea si bunul simt
4
0
La amiralasul de carton este interzisa comentarea. Dar nu i numic, spunem aici. Ba, rasule, vin alegerile, asa i? Rasule, te mai voteaza pwlea spataru, maimutoi alcolost. Nu mai pot aia de tine, nu mai iau contracte in tara. Incredibil, rasule te auzi. Holera si molima useristo penelista!
9
1
Pai trebuie sa scoata paguba turcaletii la cat au varsat la Goidea si mai nou Vizan
5
0
Băi fraierilor de la fițuica replica, voi citiți ce maźgăliți acolo ? Șefuții vostrii va verifică tampeniile pe care le emanați sau și ei au 2 clase mai mult ca trenul !? În Portul Tomis nu este ancorat niciun yaht , alea sunt niste bărci mai mari, șalupe de agrement luate la a 15 mană de pe'afară . Puține sunt cumparate de noi iar cei " bazați" cu adevărat, pe timp de iarna isi scot sculele din mare si le depozitează pe uscat, la adapost de intemperii, in depozitele lor. Dar acolo voi , găinarilor, nu aveti acces. In port au rămas unii-alții . Ps -un yaht inseamna 2-3 punți, nivel pt personalul navigant , dimensiuni de peste 10 -15 m, sala de motoare , dormitoare , saloane , bucatarie dedicata nu aragaz cu 2 ochiuri luat de la Gorgaciov. Prostilor !
9
2
Felicitari pentru articol ! Se intelege rapid cum functioneaza justitia cea recent laudata de Johannis : executare silita a unei persoane fizice pentru 4.000 de lei si impotenta (oare) "aruncarii peste bord " a unei firme de tepari ,care-si bat joc de legile tarii
9
1
Cum sa nu plece ma firma aia daca nu mai are contract valabil,bineinteles ca cei care ar fi trebuit sa faca ordine dar tolereaza asa ceva nu sunt p****i ci corupti,oricum in ambele cazuri celor care au tolerat asa ceva trebuie sa li se calculculeze cat a pierdut statul pentru ca ei nu si-au facut treaba bani recuperati de la ei si dati afara"scapa ieftin caci nu fac si puscarie"si angajati alti oameni pentru ca nu doar ca se gasesc dar se bat pentru un asa post,ca doar nu a ajuns Romania tara care sta la pwla oricarui afacerist care daca vrea respecta legea daca nu,nu pentru ca se poate si cu o spaga data unde trebuie sa nu respecti nici o lege.
5
1
Claudiu Palaz si-a stricat imaginea cununand numai fini cu o inteligenta precara asa cum il mai are pe unu prin Politia Constanteana , Oprisan Marius Cristian , care l-a facut de ras pe Claudiu in decursul timpului . Claudiu !!!! De ce nu te dezici de asemenea specimene
6
0
pe asta al spargeam cu bataia la liceul 7,taranush mare
6
0
Ce pretentii sa aveti de fiul lui Cherciu care este un p***t,arogant i n cardasie cu Zaheu si Palaz ,face ce a vazut la taicasu Sa-i ia tot ce -a furat taicasu si socrusu si Palaz
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212