REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum şi-au dat seama doi constănţeni că stau de vorbă cu escroci!

Cum şi-au dat seama doi constănţeni că stau de vorbă cu escroci!

Replica API 26 februarie 2016 | 23:44 231

Metoda „Accidentul” încă e pe val

Metoda „Accidentul” încă e pe val

Poate că pare de-a dreptul incredibil, dar este cât se poate de real, din păcate! Chiar dacă oamenii legii au tot destructurat grupări infracţionale şi au derulat acţiuni de prevenire, iată că fenomenul înşelăciunilor prin metoda „Accidentul” încă este pe val. Alţi doi constănţeni au devenit ţinta infractorilor şi au fost la un pas de a le pica în plasă, însă au avut mare noroc întrucât apelanţii au dat-o în bâlbâială când au fost luaţi la întrebări.

Doi constănţeni au fost la un pas de a deveni victimele escrocilor care acţionează prin metoda „Accidentul”. Pe 23 februarie, o femeie a fost sunată pe telefonul fix de către un bărbat care s-a recomandat a fi om al legii, aducându-i la cunoştinţă că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier. În acel moment, femeia a întrebat cât se poate de repede: care dintre ei, chiar dacă are o fată şi un singur băiat. În acel moment, bărbatul de la celălalt capăt al firului a făcut o pauză şi a spus: băiatul cel mare.

Acela a fost momentul când constănţeanca şi-a dat seama despre ce e vorba şi i-a şi spus: „Să nu-mi spui că acum îmi ceri bani...”. Conversaţia s-a oprit aici întrucât escrocul a realizat că a dat greş şi a închis. Tot zilele trecute a fost sunată o altă femeie din Constanţa, tot pe telefonul fix, metoda de abordare fiind aceeaşi: fiul dumneavoastră a făcut un accident. Numai că aceasta a spus că nu înţelege despre ce este vorba şi a dorit să ştie pe cine caută, moment în care escrocul a întrebat-o dacă este din Medgidia.

Răspunsul a fost nu, după care s-a încheiat conversaţia. Prin urmare, mare atenţie, constănţeni! Escrocii încă sunt la „datorie” şi vor încerca să facă în aşa fel încât să vă lase cu buzunarele goale. Ce este cel mai important se leagă de faptul să vă menţineţi pe poziţii şi să nu vă pierdeţi cu firea pentru că pe asta se bazează ei: pe impactul emoţional. De asemenea, potrivit informaţiilor noastre, indivizii care apelează victimele sunt persoane aflate în penitenciare, care pot efectua zeci de apeluri pe zi până ce ajung să dea lovitura.

Pentru a nu deveni victima escrocilor, poliţiştii constănţeni recomadă să verificaţi imediat dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi la acea autoritate pentru pentru confirmare). Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, anunţaţi imediat Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin. Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact aparent întâmplător.

Este posibil ca acestea să vă urmarească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini, nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini. Nu daţi bani necunoscuţilor sub nici un motiv! În situaţii similare, în care vi s-au solicitat bani pentru a fi soluţionat un accident rutier sau pentru intervenţii medicale rezultate din accidente, apelaţi imediat 112!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108