REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum tratăm alergiile de primăvară

Cum tratăm alergiile de primăvară

Replica API 24 martie 2016 | 00:00 266

Se ştie că primăvara este anotimpul alergiilor. Cele mai întâlnite sunt cele de la polen şi praf. Alergiile sunt mai frecvente şi mai agresive ca niciodată, avertizează specialiştii. Ele reprezintă reacţii ale sistemului imunitar al organismului la substanţe inofensive în mod normal, precum alimente, polenuri sau acarienii din praf. În timp ce pentru majoritatea oamenilor acestea nu reprezintă nici o problemă, sistemul imunitar al persoanelor alergice le identifică drept o ameninţare.

„Omul modern este mai izolat ca niciodată şi prins în plasele societăţii moderne (serviciu, televizor, jocuri, socializare virtuală, etc). Această izolare expune repetat organismul la alergenii din clădiri (praf, mucegai, păr de animale, etc). Igiena exagerată, agresiunea organismului cu substanţe chimice şi consumul de alimente tratate chimic, reprezintă o parte importantă din factorii declanşatori ai apariţiei bolilor alergice”, avertizează specialiştii alergologi ai clinicii Gral Medical.

O alergie sezonieră este asemănătoare cu o răceală, cu manifestări precum lăcrimarea ochilor, congestie cronică, rinoree, dar în urmă alergiilor rezultă o secreţie nazală mai fluidă faţă de răceli şi nu apare febra. Dacă apar toate aceste simptome, sunt recomandate investigaţiile medicale pentru alergii. Acestea implică testele cutanate specifice pentru alergii, în timpul cărora medicul injectează subcutanat, o serie de alergeni. În cazul în care în termen de 15 minute apare roşeaţa, mâncărimea sau inflamatia locală, înseamnă că persoană este alergică.

Tratamentele eficiente

Este important să se amelioreze simptomele, pentru că fără tratament, alergiile se pot agrava în timp. Reacţiile alergice se pot răspândi la nivelul plămânilor şi pot creşte riscul apariţiei astmului. De fapt, până la 40% dintre persoanele care suferă de alergii pe termen lung suferă şi de astm, iar un alt procent de 40% va dezvoltă sinuzita.

Pentru alergiile moderate şi uşoare, sunt suficiente uneori medicamentele eliberate fără prescripţie medicală. Cu cât o persoană se duce mai repede la medic, cu atât tratamentul va oferi rezultate mai bune. Este indicat că înainte de a ieşi în aer liber, în plin sezon de alergii, personale care suferă de alergii să urmeze tratament medicamentos. Site-ul sfatulmedicului.ro propune căteva tratamente utile cum ar fi:

Antihistaminicele care împiedică celule din organism să elibereze histamine care declanşează simptome asemănătoare cu ale răcelii. Acestea contribuie la tratarea pruritului nazal, ochilor care lăcrimează, nasului care curge şi strănutului Corticosteroizii nazali - Mai puternice decât antihistaminicele, spray-urile cu corticosteroizi sunt foarte eficienţe pentru tratarea congestiei însă poate dura o săptămâna sau chiar mai mult până apar îmbunătăţirile vizibile.

Decongestionantele - sunt disponibile sub formă de medicamente ce pot fi administrate pe cale orală sau sub formă de spray-uri nazale. Acestea acţionează prin constricţia vaselor de sânge, reducându-se astfel cantitatea de secreţie nazală. Decongestionantele ameliorează congestia instant, însă durata de acţiune a acestora este temporară. În timp ce unele spray-uri nazale acţionează mai repede decât alternativele orale, majoritatea medicilor descurajează utilizarea lor mai mult de trei sau patru zile, din cauza efectului puternic de rebound. De fapt, o dată ce este iniţiat tratamentul cu decongestionante, o persoană va avea nevoie de o cantitate din ce în ce mai mare de substanţă pentru că situaţia să se amelioreze.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108