REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
13.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cupșa: Pentru grupurile de interese care conduc Constanța, sunt foarte incomod. Video

Cupșa: Pentru grupurile de interese care conduc Constanța, sunt foarte incomod. Video

Mirela PASCAL 28 martie 2024 | 00:00 3093

Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, s-a aflat miercuri, 27 martie, în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre alegeri, dar și despre „grupurile de interese“ care conduc Constanța.

Cupsa: Pentru grupurile de interese care conduc Constanta, sunt foarte incomod. Video

În debutul interviului, Ovidiu Cupșa a vorbit despre candidatura lui Mohammad Murad la Consiliul județean. „Pentru mine este o mare bucurie că va candida la CJ Mohammad Murad. Am fost chiar surprins că un om de talia lui, cu atâtea realizări și un om de succes, a acceptat să candideze la Consiliul Județean Constanța. Mohammad Murad este un om pe care lumea îl cunoaște pe litoralul românesc. E un om care într-adevăr a arătat ce înseamnă turismul, este cel mai mare investitor din România în momentul de față și afacerile lui din turism sunt chiar afaceri de succes, de ce? Este un om care a făcut turism în primul rând pentru oameni. O sintagmă celebră a lui care mie mi-a plăcut foarte mult este: «Tu fă-ți bine treaba, că profitul vine singur“. Este cunoscut și este un om de succes, are o viziune despre turism - eu am făcut și un interviu cu el pe plaja din Mamaia la un moment dat și l-am dat pe rețelele de socializare zilele trecute“, a spus Ovidiu Cupșa. 

Cupșa: Mohammad Murad poate deveni un bun manager al județului Constanța!

Murad este un bun afacerist, dar nu are experiență în administrația locală... E un minus?! „Consiliul Județean înseamnă în primul rând o poziție, un statut, dacă vreți, de lobby la nivel guvernamental și la nivel național.

Cupsa: Pentru grupurile de interese care conduc Constanta, sunt foarte incomod. VideoOvidiu Cupșa, Mirela Pascal

Relația dintre administrația locală și autoritatea centrală și Guvern între consiliul local și Guvern este determinată în primul rând de atitudinea celui din administrația locală, pentru că nu o să vină niciodată Guvernul să spună «facem noi politici». Ați văzut că în România nu există o viziune pe termen lung, nu există un proiect de țară, nu există proiecte sectoriale, nu există practic nimic în ultimii 34-35 de ani.  (...) Eu cred că un om ca Mohammad Murad, care are deschidere la nivel național, poate deveni un bun manager al județului Constanța. Pentru că așa cum știți, Consiliul Județean trăiește sau este acea interfață între Guvern și administrația locală. Eu îl văd pe Mohammad un om persuasiv, un om care poate să reușească și un om care are deschidere“, a continuat Cupșa.

Mai multe despre Mohammad Murad, urmăriți în VIDEO de mai jos:

Cupșa: noi nu avem contracandidați, avem iepurași!

În continuare, Cupșa a vorbit și despre contracandidați, pe care-i numește „iepurași“: „Noi nu avem adversari, o să fie o multitudine de candidați, o multitudine de „iepurași“. Data trecută, în 2020, au fost la primărie 17 candidați care au fragmentat voturile. Problema noastră nu sunt contracandidații, noi ne adresăm cetățenilor, voi sunteți cei care ne votați, voi, cetățenii Constanței și al județului sunteți cei care, dacă veniți alături de noi, putem face această schimbare, dacă nu, din punctul meu de vedere degeaba încercăm noi să evaluăm contracandidații. Nu avem o strategie legată de contracandidați, pentru că suntem transparenți, proiectele pe care le propunem și viziunea pe care o propunem noi este o viziune pentru oameni, nu o viziune din calcule politice care cât luăm. Dacă cineva vrea să ne convingă cu adevărat că vrea să câștige Primăria Constanța sau Consiliul Județean să spună aici, acum, că nu va candida pe lista de europarlamentare. Toată strategia de campanie a acestor „iepurași“ din toate partidele este să iasă în continuare înțelegerile pe care le-au făcut ei la București, că au tranzacționat orașele și județele și s-au gândit deja cine va ieși în funcție iar noi suntem singurii care vrem să facem o schimbare.

Cupșa: În 2023, m-a demis Grindeanu pentru că le-am dejucat planurile să nu împartă în felii cea mai mare instituție din Europa

Ovidiu Cupșa spune că a mai vrut să candideze în trecut, dar a fost dezavantajat de... grupurile de interese.

Să știți că nu am fost lăsat să candidez, eu sunt dezavantajos pentru grupurile de interese și pentru grupurile care conduc Constanța. Am știut că instituția sau compania pentru care lucrez este pusă în pericol de aceste grupuri de interese. Știți că m-am opus desființării CERONAV, știți că m-am opus desființării UMC, au vrut să o comaseze în 2023, să distrugă prima universitate din Constanța, au vrut să o mătrășească și pe aia, CERONAV-ul au vrut să-l împartă felii și în 2014 eram pe punctul de a fi demis. În 2023, m-a demis Grindeanu pentru că le-am dejucat planurile să nu împartă în felii cea mai mare instituție din Europa. De fiecare dată am fost o voce distinctă, adică sunt un om integrator, sunt un om de înțeles, sunt un om a cărui ușă este deschisă oricui, am prieteni peste tot în toate partidele și nu mă feresc de lucrul acesta, pentru că mi-am păstrat decența și relația de om, indiferent de poziția politică”, spune Cupșa. 

Candidatul AUR la Primăria Constanța a vorbit și despre grupurile de interesele care conduc Constanța și pentru care este o persoană incomodă. „Am fost incomod, sunt incomod, dragii mei, pentru că va veni Cupșa la primărie și va face lumină în patrimoniul orașului. Numai în ultimii patru ani în Constanța s-au pierdut 50 de hectare de spațiu verde, dar știți de ce? Pentru că patrimoniul special este ținut în această parte gri, nu s-a făcut un cadastru al orașului, nu se știe care este exact limita dintre Mamaia și Constanța, limita dintre Palazu Mare și Constanța, nu se știe exact care este limita spațiului verde, nu este intabulat spațiul verde, de ce? Există un mic grup de privilegiați în Constanța care beneficiază de tot, de administrația publică... Știe toată lumea cine sunt, e același grup transpartinic care conduce orașul de ani de zile. Pentru acest grup, Ovidiu Cupșa e foarte incomod. Celor care vor încălca legea, celor care vor încerca să profite de patrimoniul orașului... ar trebui să le fie frică de Cupșa

Mai multe, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Întrebat ce face dacă nu câștigă primăria, Ovidiu Cupșa a declarat: „Nu am plan B. Voi ajunge primarul Constanței!

Interviul INTEGRAL îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108