REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cursa groazei la Constanţa: un autobuz RATC era să plonjeze de pe Podul "Butelii"

Cursa groazei la Constanţa: un autobuz RATC era să plonjeze de pe Podul "Butelii"

Replica API 19 iunie 2013 | 00:00 218

La un pas de tragedie:

La un pas de tragedie:

Imagini şocante în oraşul de la malul mării, marţi, 18 iunie. Un autobuz aparţinând Regiei Autonome de Transport în Comun a intrat în parapetul Podului Butelii şi a rămas suspendat în aer, ameninţând să se prăbuşească peste casele din zonă, acestea fiind evacuate. Din fericire, situaţia s-a încheiat cu bine, fără ca vreo persoană să fie rănită. Din câte se pare, şoferului i s-a făcut rău, fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Un autobuz a rămas suspendat, marţi, pe Podul de la Butelii. Acesta a rupt balustrada podului şi a rămas suspendat pe firele de tensiune, pe partea roţilor din faţă. Şoferului, Adrian Stoica, de 57 de ani, i s-a făcut rău, a pierdut controlul volanului şi a intrat cu autobuzul într-un parapet, iar jumătate din mijlocul de transport în comun atârna în gol, existând riscul să cadă peste casele din zonă. "Şoferului i s-a făcut rău, a intrat în parapet, l-a dărâmat, era pericol să cadă, au fost evacuate 3 case. Autobuzul a tăiat nişte fire electrice şi exista pericolul de curentare. A fost tras cu autospecială plină cu nisip şi cu o fadromă. Şoferul a fost transportat la spital cu o ambulanţă. Era cooperant, s-ar putea să fie vorba de un preinfarct", a spus Dan Constantinescu, comandantul grupului de intervenţii Constanţa - Palas, din cadrul ISU Dobrogea. Poliţiştii au fost prezenţi la faţa locului pentru cercetări, dar şi ambulanţierii. Autobuzul a fost tractat de o autospecială plină cu nisip. Trei case au fost evacuate, iar traficul rutier în zona respectivă a fost blocat, conducătorii auto fiind îndrumaţi să circule pe o altă rută. Şoferul autobuzului a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean pentru îngrijiri medicale. Poliţiştii spun că în autobuz nu se aflau pasageri. "Probabil că i s-a făcut rău de la căldură, fiindcă ei sunt sănătoşi clinic toţi. Sunt verificaţi din 6 în 6 luni. Şoferul are 57 de ani. M-am speriat când am văzut, dar s-a rezolvat, e ok. Sunt pagube la autobuz, dar minore. Acum ne interesează doar starea conducătorului auto. El vorbea, era conştient, dar... A ieşit, până la urmă, prin cabină şi apoi pe uşa din spate. Înseamnă că a fost conştient. E posibil din pricina căldurii. E angajat de multă vreme. Vom merge în autobază, îi luăm fişa medicală şi o vom analiza. Autobuzul a ieşit din autobază să meargă la program, nu avea călători, mai bine că nu au fost călători. Noi trebuie să vedem ce s-a întâmplat cu el din punct de vedere medical", a spus Dumitru Coiciu, reprezentantul RATC.

Ce spune Rutiera despre eveniment

Poliţiştii rutieri au spus că, în data de 18.06.2013, în jurul orelor 11.40, S. A.G., bărbat, de 57 de ani, din Constanţa, a condus un autobuz pe strada Cumpenei, dinspre bulevardul Aurel Vlaicu către I.C.Brătianu, şi după ce a parcurs o distanţă de 150 de metri, pe podul "Butelii", pe fondul neatenţiei în conducere, a pierdut controlul direcţiei de mers, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat in coliziune cu balustrada de protecţie. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului autobuzului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Constanţa pentru investigaţii medicale. De asemenea, RATC a precizat: "La scurt timp de la plecarea de la sediul regiei, autobuzul, la volanul căruia se afla conducătorul Stoica Adrian Gheorghe, se deplasa către Gară, unde urma să intre în graficul de circulaţie corespunzător traseului său. Pe Podul de la Butelii, pe fondul căldurii excesive, conducătorul auto a suferit o pierdere de cunoştinţă, a pierdut controlul maşinii, aceasta rămânând imobilizată după ce a rupt balustrada podului. Menţionăm că la acea oră nici un călător nu se afla în autobuz şi nici nu a fost implicat vreun alt autovehicul. Prin urmare, nici o persoană nu a fost rănită. Autobuzul se află acum la baza RATC. De reţinut că şoferul în cauză deţine avizul medical anual obligatoriou şi a fost testat psihologic, conform legislaţiei în vigoare", se arată într-un comunicat al RATC.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108