REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cursa morţii: cum s-a petrecut carnagiul de la Chirnogeni, în care patru tineri au murit

Cursa morţii: cum s-a petrecut carnagiul de la Chirnogeni, în care patru tineri au murit

Replica API 28 aprilie 2014 | 00:00 455

Un şofer din Darabani a provocat cel mai teribil accident al anului pe şoselele Constanţei. Poliţiştii fac cercetări, să vadă dacă avea permis

Un şofer din Darabani a provocat cel mai teribil accident al anului pe şoselele Constanţei. Poliţiştii fac cercetări, să vadă dacă avea permis

Imagini nerecomandate celor slabi de inimă! Scene cu adevărat cutremurătoare au avut loc sâmbătă spre duminică pe un drum din localitatea constănţeană Chirnogeni, chiar la doi paşi de Unitatea de Pompieri. Patru tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, şi-au pierdut viaţa şi un altul a ajuns pe patul de spital. Când medicii au ajuns la locul dezastrului au dat peste un tablou de coşmar: sânge şi bucaţi de carne sfaşiată. Poliţiştii spun că este cel mai înfiorător accident înregistrat pe şoselele Constanţei în acest an.

O maşină de teren, respectiv un Nissan, a distrus un magazin, a izbit în plin un autoturism parcat regulamentar, a intrat în coliziune cu un stand de 20 de butelii, iar apoi s-a răsturnat. Exista un pericol iminent de explozie şi incendiu. Mai multe ambulanţe, dar şi echipajele de Poliţie şi cele de la Descarcerare au fost prezente minute în şir în zona morţii. Tragedia s-a produs puţin după miezul nopţii. Cinci tineri se aflau în maşina morţii. Numai unul a avut un înger păzitor. A supravieţuit ca prin minune, dar imaginile morţii îl vor însoţi toată viaţa. Starea lui de sănătate este stabilă, aflându-se sub supravegherea medicilor de la Spitalul Clinic Judeean de Urgenţă din Constanţa. Tinerii veneau din satul Vâlcele şi se duceau la discoteca din Chirnogeni. În urma impactului violent, patru tineri au pierit şi o altă persoană a fost grav rănită. Oameii legii spun că şoferul vinovat de producerea accidentului, Constantin Manea, de 30 ani, din Darabani, a condus un autoturism pe DJ 395, dinspre Negru Vodă către Chirnogeni, iar într-o curbă uşoară la stânga a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă şi a izbit un autoturism parcat regulamentar în afara părţii carosabile, intrând în coliziune cu un stand de butelii, iar apoi s-a răsturnat.

Cine sunt tinerii implicaţi în accident

În urma accidentului a rezultat decesul la faţa locului a conducătorului autoturismului - Constantin Manea şi a pasagerilor din spate - Eliza Andreea Zenovie, de 18 ani, Nicolae Ivanciu, de 20 ani, Ionuţ Victor Matei, de 25 ani şi rănirea gravă a lui Mihai Lucian Zenovie, de 22 ani, toţi fiind din satul Vâlcele. În cazul fratelui decedatei analizele au arătat că acesta avea o alcoolemie de 0,13 mg/l în aerul expirat. Echipajele ISU Dobrogea au intervenit pentru descarcerarea celor prinşi în fiarele contorsionate ale maşinii. Imaginile de la faţa locului arată că acul vitezometrului maşinii s-a oprit la 200 km/h. Însă, viteza va fi stabilită pe baza unei expertize tehnice. În urma necropsiei, anchetatorii vor afla şi dacă şoferul consumase alcool înainte de a se urca la volan. Şoferul vinovat de producerea accidentului rutier nu figurează în baza de date a Serviciului Rutier ca având permis auto. Apropiaţii acestuia spun că ar deţine totuşi permis de conducere obţinut în Italia. El venise în România pentru a petrece sărbătorile cu familia "Se fac cercetări în acest sens, să vedem dacă are permis auto", au spus poliţiştii. Poliţiştii vor să afle dacă şoferul a adormit la volan sau a pierdut controlul din pricina vitezei. Iau în calcul şi ipoteza ca el să fi urcat băut la volan. Tinerii decedaţi au fost transportaţi la morga Spitalului Municipal Mangalia.

Reacţii sfâşietoare

Pe paginile de socializare Facebook ale tinerilor decedaţi au început să curgă mesaje sfâşietoare: "Dumnezeu să te odihnească în pace! Nu pot să cred că ai plecat dintre noi aşa devreme!". "Păcat, atât de tânără s-a dus... Să sperăm că acolo unde s-a dus o să aibă pace în suflet. Dumnezeu s-o odihnească în pace", a scris un prieten al Elizei Andreea Zenovie. "De ce moartea nemiloasă te-a luat de lânga noi şi-a lăsat la tine acasă lacrimi pentru amândoi? Unul printre îngeri zboară, la ceruri s-a înălţat, celălalt (fratele Mihai Lucian Zenovie -n.r.) va purta povara că a pierdut un suflet drag. Vei rămâne în amintire, veşnic noi te vom iubi. Va rămâne a ta sclipire atât timp cât vom trăi! Ai fost şi vei rămâne în sufletul meu ... Nu te voi uita!", a scris o prietănă a acesteia. "Dumnezeu să te ierte, nu te vom uita niciodată, frumoasa mea! Cine mă mai minte pe mine că îi este rău doar ca să nu se joace cu mine? Nu îmi vine să cred că ne-ai părăsit aşa devreme.... Te iubim în continuare şi nu te vom uita niciodată!", este un alt mesaj tulburător. Tânăra frecventase cursurile Liceului Teoretic din Negru Vodă. Şi sora lui Nicolae Ivanciu a scris câteva rânduri pe Facebook: "Dumnezeu să te ierte fraţiorul meu...".

Alexandra VASILE

Vezi şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108