REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cursele morţii, pe şoselele Constanţei

Cursele morţii, pe şoselele Constanţei

Replica API 7 aprilie 2015 | 23:36 358

Bilanţ tragic!

Bilanţ tragic!

Vise spulberate, vieţi curmate brusc, lacrimi şi durere! Acestea sunt urmările teribilelor accidente rutiere petrecute pe drumurile din Constanţa. Mai multe persoane şi-au pierdut vieţile în aşa - zisele curse ale morţii, pe când altele au ajuns la spital în stare gravă.

Prima tragedie de anul acesta s-a petrecut pe data de 3 ianuarie anul curent, când Doina Văleanu, de 29 de ani, plecase din Adamclisi, către Constanţa, şi, în dreptul localităţii Ciocârlia, pe DN3, a pierdut controlul direcţiei de mers din pricina poleiului şi a intrat în coliziune cu un copac. Doina a decedat pe loc. Rudele sosite la faţa locului au rămas înmărmurite, nevenindu-le să creadă că este adevărat întrucât, în urmă cu puţin timp, era fericită alături de familie, la Adamclisi. A doua zi, pe 4 ianuarie, doi poliţişti îşi pierdeau viaţa, fiind într-o misiune de serviciu. Teribilul accident rutier s-a petrecut pe raza judeţului Ialomiţa, la ieşirea din localitatea Borduşani către Cegani, pe DN 3B, după ce autoturismul în care se aflau a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu un autobuz. Cei doi poliţişti decedaţi, Sorin Laurenţiu Rădulescu şi adjunctul acestuia, Liviu Gabriel Bălosu (ambii de 40 de ani), făceau parte din cadrul Poliţiei Transporturi Navale Hârşova. Tot în luna ianuarie, în noaptea de 20 spre 21, poliţiştii constănţeni se confruntau cu un caz suspect. Potrivit oamenilor legii, Gheorghe Matei, de 68 de ani, stătea întins pe carosabil înainte să fie călcat de un autoturism, ceea ce i-a făcut să ia în calcul mai multe ipoteze. Însă, potrivit martorilor, bărbatul ieşise dintr-un bar şi se îndrepta către Ciocârlia. Cel mai probabil, s-a împiedicat, după care a rămas întins pe asfalt să se… „odihnească”. Totul s-a petrecut în data de 20.01.2015, în jurul orelor 20.35, când Corneliu Filiu, zis Lushu, de 25 de ani, din Cobadin, a condus autoturismul marca Volkswagen Passat, pe DN3, dinspre localitatea Ciocârlia către localitatea Cobadin, iar când a ajuns la kilometrul 225+100 a trecut cu autoturismul peste Gheorghe Matei, care se afla întins pe partea carosabilă, pe sensul său de mers. Tânărul a menţionat că vizibilitatea era redusă, sub 5 metri, din pricina ceţii. În urma accidentului, pietonul a decedat.

Călcat pe cap, în Tomis Nord

Un alt caz incredibil s-a petrecut la Constanţa, pe 15 februarie, pe aleea Capidava, în apropiere de Parcul Tăbăcărie, când un şofer de 35 de ani, ajungând în dreptul blocului T3, a surprins şi accidentat grav un bărbat de 48 de ani, care aflându-se pe partea carosabilă s-a dezechilibrat şi a căzut sub autoturism, fiind călcat pe cap. Şi în noaptea de 21 spre 22 februarie o tragedie avea să umbrească drumurile din Constanţa. În jurul orei 3.32, Bairam Memet Pandele, de 25 de ani, a condus un autoturism pe DN2A, dinspre Hârşova către Constanţa, iar în zona kilometrului 128 s-ar fi angajat în efectuarea unei depăşiri. Însă, la încadrarea pe sensul de mers corespunzător direcţiei de deplasare a pierdut controlul volanului şi a acroşat o maşină condusă de Marius Eduard Gafar, de 24 de ani, care se deplasa în aceeaşi direcţie, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Martorii spun însă că şoferii se cunoşteau şi s-ar fi luat la întrecere. În urma coliziunii, primul vehicul a părăsit carosabilul către dreapta, unde s-a răsturnat de mai multe ori. Maşina a lovit un cap de pod şi s-a rupt în bucăţi. Din nefericire, şoferul Pandele, tatăl a trei copii minori, a decedat. Alţi doi tineri, George Cristian Ţuţuianu, de 24 de ani şi Cristina Alexandra Cioacă, de 22 de ani, toţi din Hârşova şi pasageri în maşina şoferului decedat, au ajuns în atenţia medicilor. Ajungem şi la Lumina, acolo unde, pe 25 februarie, în jurul orelor 20.15, un bărbat de 62 de ani, Constantin Ristache, a condus un autoturism marca Dacia 1310, pe strada Morii, dinspre DJ 226, şi ajungând în dreptul imobilului cu numărul 100 a accidentat un bărbat de 45 ani, din Lumina, Nicolae Buci, care se afla pe partea carosabilă şi urmează a se stabili dacă era în picioare sau culcat pe asfalt. Acesta a decedat pe loc.

Şi-a pierdut viaţa în drum spre petrecere

Nici DN22C nu a fost ferit de evenimente sângeroase. În seara de 6 martie, Mariana Ionescu, de 24 de ani, se afla la volanul unui autoturism, care se deplasa dinspre localitatea Anghel Saligny către Cernavodă. La un moment dat, aceasta a pierdut controlul direcţiei de mers, a intrat pe contrasens, izbindu-se de un alt autoturism. În urma impactului, Theodor Dobrescu, pasager în maşina condusă de Mariana, a decedat. Potrivit martorilor, aceştia se îndreptau către o petrecere. Un alt om şi-a pierdut viaţa pe 19 martie, în jurul orelor 00.23, când un bărbat de 26 ani, Nicolae Răzvan Chiţu, din Constanţa, a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu, dinspre strada Nicolae Filimon către Baba Novac şi, ajungand în zona Arabesque, a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de George Ciulei, de 35 de ani, din Cernavodă, în banda nr. 2. În urma accidentului a rezultat decesul lui Nicolae Răzvan Chiţu şi vătămarea corporală uşoară a celui de-al doilea. Însă, din nefericire, şirul evenimentelor rutiere tragice nu se opreşte aici.

Pe 22 martie, cinci tineri, respectiv Ilmaz Abdula (şoferul), de 20 de ani, şi pasagerii: Berna Abdula, în vârstă de 19 ani, Alexandru Adămuţ, de 18 ani, Andrei Dinu şi Laurenţiu Cristu au fost la plimbare prin Bucureşti, după care, din câte se pare, au dat o tură prin Tulcea. La întoarcere spre Constanţa, şoferul s-a angajat în depăşirea unui autoturism, a tras stânga de volan, iar maşina s-a răsturnat pe câmp. Alexandru Mihai Adămuţ a decedat, chiar dacă medicii s-au chinuit să-l resusciteze mai mult timp, pe când Berna Abdula a ajuns la spital în stare gravă. Ceilalţi sunt răniţi uşor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108