REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Curtea de Apel a ”declarat” ILEGAL un HOTEL construit în Faleză Nord

Curtea de Apel a ”declarat” ILEGAL un HOTEL construit în Faleză Nord

Replica API 28 ianuarie 2021 | 14:04 7106

Într-o zonă de lux a Constanței, unde construcţiile sunt în principal locuinţe familiale cu regim de înălţime cel mult P+1E, a răsărit, în urmă cu ceva timp, un bloc cu 5 etaje. Investitorul este o societate din Lumina, ce are ca domeniu de activitate comerț cu amănuntul în magazine nespecializate. Blocul este aproape finalizat, construcția fiind stopată , după ce magistrații au constatat că autorizațiile de construire au fost emise ilegal. De ce? Nu a fost elaborat PUZ, așa cum prevede legea. Investitorul încearcă să reia proiectul.

SC Metalica Pro Vest cere în instanță obligarea Primăriei Constanța la emiterea unui certificat de urbanism pentru imobilul situat pe strada Zorelelor din Faleză Nord, pentru intrarea în legalitate a construcției.

Clădirea a fost ridicată în baza autorizațiilor de construire nr. 2200/06.12.2013 si 1395/08.09.2014 și are cinci nivele. Inițial,destinația a fost de locuințe sociale, ulterior, a fost modificată în hotel. Numai că, în 2018, instanța a dispus anularea autorizațiilor mai sus menționate, reținând în esență nelegalitatea acestora, motivat de omisiunea întocmirii unui PUZ, încălcarea regimului de înălțime și încălcarea dispozițiilor Legii nr.114/1996 privind destinația imobilului. În aceste împrejurări, societatea a inițiat demersuri pentru intrarea în legalitate, sens în care, în martie 2019, a formulat cerere de emitere a certificatului de urbanism, necesar în vederea obținerii unei autorizații de construire pentru intrare în legalitate. Deși investitorul spune că cererea de emitere a certificatului de urbanism nu a fost soluționată, primăria spune că certificatul a fost emis, însă beneficiarul nu l-a ridicat.

Potrivit reprezentanților primăriei, în certificatul de urbanism este menținut că nu poate fi utilizat pentru scopul declarat, respectiv: intrare în legalitate — construcție S+P+4E, recompartimentări interioare, modificare fațade, schimbare destinație din locuințe sociale în hotel”, construcția a fost edificată conform autorizațiilor de construire nr. 2200/06.12.2013 anulate prin sentința civilă nr. 1780/ca/12.12.2016, rămasă definitivă prin respingerea recursului conform Deciziei civile nr. 750/04.06.2018 a Curții de Apel Constanta.

Vrea să intre în legalitate

Metalica Pro Vest a cerut anularea certificatului de mai sus în instanță.

Într-un alt dosar, cere obligarea primăriei să-i emită un nou certificat de urbanism, care să-i permită intrarea în legalitate. Pe fond a pierdut, însă a efectuat recurs, pe 7 ianuarie 2021.

Societatea, ce are sediul în Lumina, are ca domeniu de activitate comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare. Unic acționar este Elena Posa Roșcan.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Zona de lux a Constantei ha ha ha Constanta e o spelunca,care zona de lux?
4
2
Cumpara prostii. E plina constanta de prosti care au cumparat. Acum se asculta unii pe altii cum se reguleaza si se cearta pe locurile de parcare
4
0
Uuuuuu!!! E FACUT DE ROMANI BULANETILOR SI APARAT IN INSTANTA DE VELICIA CYTI ORAS DE BOSCHETARI!!ati furat tara jegosilor!!
5
0
zona de kux,plina de gaze proaspete de la midia,betonata,cimentatabloc in bloc,e lux ptr machidoni.Ba desteptilor,lux inseamna liniste,intimitate si Verdeata.Mergeti la bulgari sau toti vecinii,ex croatii,ca sa intelegeti si voi,saracilor! cumpara ula jegul ala!
6
1
vaai ce constructie urata, cine ar cumpara asa ceva?
6
0
pai daca e construit ilegal vrea acum sa oblige primaria sa i faca un puz legal?ce tara stramba
18
0
Politia locala trebuia sa opreasca lucrarea in stadiu intermediar. Daca s a finalizat se cauta o formula de intrare in legalitate.
12
1
Se tot duc lupte ideologice pe tema izvoarelor urbanismului de pe la noiCred ca s au copiat planurile unui zigurat.Iesi din patut direct in strada , fara pasi inutili,asta daca n a parcat vreunul in holul de la intrare.Strada cu protectie la intemperii asigurata de balcoane Socializarea maxima prin balcoane descoperite,Spatiere anapoda ca sa dezvolte spiritul constructiv al locatarilor
15
0
Verificati imobiliarele machidonesti si intrati cu buldozerul unde nu sunt autorizatii .
17
0
Eu nu inteleg ce inseamna ca VREA SA INTRE in legalitate. Deci pana acum a stiut ca este ILEGALA constructia. Toti fac la fel! Sunt atat de inocenti! Sa fie daramata cladirea, iar CAND si DACA va obtine TOATE documentele care sa-i permita sa ridice cladirea, ABIA ATUNCI sa inceapa a construi. Iar acum, cel sau cea care i-a dat voie sa construiasca prezenta cladire, tinand cont ca instanta a hotarat ca este ilegal construita, sa raspunda in fata legii cum de i-a dat autorizatia! Toate cele bune!
23
0
Alt mastodont ii strica ziua Mirelei. Ai naibii astia care ridica mastodonti in oras. La puscarie cu ei!
10
2
SI AIA CARE I AU DAT AUTORIZATIA MAI SUNT PE FUNCTII IN PRIMARIE???
22
1
ovanesian si toxin sunt avocatii si il reprezinta pe asta in procesul cu primarul
12
1
...il DEMOLAM? Hai sa o vedem si pasta. Jos cu el ..si cu mastodontul ala de pe buza malului de 12 etaje..intre case..si cu cel din statie de la republica..JIS CU ELE. NU VA TIN IZMENELE SA LE DEMOLATI. Individa cercetata de DNA de la URBANISM..dna CARMEN TANASE..elibereaza certificatele dupa cum vrea beneficiarul. PRIETENII STIU DE CE. O SPAGARA. DIN 100 DE CERTIFICATE DE URBABISM...NU CRED CA 5 SUNT OK DECI CE INTELEGEM...PROFIT DE 100 %
16
1
bai nene ,dar ce mastodont urat.unde pl mea faceti frate proiectele astea ?zici ca i camin de nefamilisti din anii 80.mai este si in zona buna .ce geamuri mici ,ca la parnaie .cred ca vrea si preturi de Monaco ...urat frate ,ce sa mai zicem .de tot kk tul.
20
0
O uratenie de cladire ar merita daramata ...ca si altele din Faleza nord..
28
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108