REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Curtea de Apel Constanţa celebrează “Ziua Justiţiei”

Curtea de Apel Constanţa celebrează “Ziua Justiţiei”

Replica API 2 iulie 2015 | 00:00 276

Un judecător din Mangalia îşi va expune picturile

Un judecător din Mangalia îşi va expune picturile

sursa foto: adevarul.ro

Ca în fiecare an, începând din 1994, prima duminică a lunii iulie marchează sărbătorirea Zilei Justiţiei. O astfel de zi presupune celebrarea ideii de Justiţie şi omagierea celor ce o slujesc, fiind un prilej oportun pentru a recunoaşte meritele tuturor celor care îşi desfăşoară zi de zi activitatea în cadrul sistemului juridic – un pilon de bază al democraţiei, garant real al statului de drept. Anul judecătoresc ce se încheie a fost marcat de câteva repere importante, dintre care intrarea în vigoare la 1 februarie 2014 a Noului Cod Penal şi Noului Cod de Procedură Penală au reprezentat o nouă viziune asupra actului de justiţie.

Noile coduri penale au constituit două provocări semnificative, sistemul judiciar confruntându-se cu dificultăţi ( logistice şi umane, în condiţiile unei finanţări precare a sistemului. Şi în acest an s-au depus serioase eforturi pentru a înregistra o operativitate cât mai mare şi a creşte numărul de cauze soluţionate, dar şi de a accelera perfecţionarea pregătirii profesionale a întregului personal, prin participarea constantă la diverse forme de pregătire profesională.

Anul acesta Curtea de Apel Constanţa organizează “Ziua Justiţiei” la data de 2 iulie a.c., în prima parte a zilei organizându-se Conferinţa cu tema „2005 – 2015 : 10 ani de evoluţie a managementului judiciar de la adoptarea Legii nr. 247/2005 privind reforma în domeniul proprietăţii şi justiţiei”.

La acest eveniment vor participa conducerile Curţii de Apel Constanţa şi ale instanţelor din circumscripţie, fiind invitaţi, de asemenea, judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa şi de la instanţele din raza sa de activitate, precum şi magistraţi pensionari.

În partea a doua a evenimentului va avea loc o întâlnire cu colectivul Curţii de Apel Constanţa. În cadrul manifestării se va desfăşura un vernisaj de pictură ce va reuni tablouri pictate de doamna Liliana Lazăr, judecător la Judecătoria Mangalia, şi domnul Sorin Lazăr.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108