REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Curtea de Conturi cere Primăriei Eforie să recupereze banii cheltuiţi cu deplasările lui Sălăvăstru

Curtea de Conturi cere Primăriei Eforie să recupereze banii cheltuiţi cu deplasările lui Sălăvăstru

Replica API 21 decembrie 2016 | 00:30 1567

Din multele abateri,

Din multele abateri,

Valerian Sălăvăstru

Ca şi alte primării din judeţul Constanţa, şi Eforie a avut parte de mai multe controale ale Curţii de Conturi, iar concluziile raportului privind activitatea administraţiei locale în ultimii ani nu este deloc „roz”, în sensul că mai multe persoane sunt nevoite acum să recupereze anumite sume de bani considerate prejudicii.

Pe lângă reproşurile aproape „banale”, cum ar fi neurmărirea corectă a colectări veniturilor din chirii, Primăria Eforie are de recuperat sume de bani alocate, la un moment dat, pentru diferite deplasări ale unor foşti sau actuali angajaţi. Spre exemplu, Curtea de Conturi consideră ca inoportună deplasarea efectuată de fostul manager al oraşului, în prezent consilier al primarului de la Murfatlar, Valerian Sălăvăstru. „din verificarea cheltuielilor de deplasare, efectuate în perioada 2013-2016 (...), s-a constatat că entitatea a angajat şi plătit cheltuieli cu deplasarea domnilor Valerian Sălăvăstru, Dumitru Munteanu şi Virgil Negru la Bruxelles sau Rigia pentru a participa la diverse reuniuni”, se arată în raportul Curţii de Conturi, care consideră că acele persoane nu aveau ce să caute la acele reuniuni pe banii primăriei, „participarea acestora nefiind legată de activitatea primăriei”. De asemenea, se mai precizează în raport, ca urmare a unui contract cu SC Info Curier SRL, în perioada 20-28.03.2015, Carmen Nicea, şef birou executări silite şi Silvia Bacale, inspector, au participat la Las Vegas şi Los Angeles, la un schimb de experienţă. Şi în acest caz, Curtea de Conturi consideră că nu se justifică această cheltuială şi solicită recuperarea banilor. În total, ar fi vorba despre zeci de mii de lei, pe care primăria este obligată acum să le recupereze. Însă, raportul este mult mai amplu, iar sume de recuperat sunt foarte multe, unele rezultate din contracte cu firme care mai de care mai interesante.

Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La cacat cu travestitul
10
0
Negrule daca aveai pasarica vedeai si tu America. Unchitu isi rasplatea haitele trase cu excursii in Las Vegas pe banii nostrii. Nici aia pe la Ministere nu isi permiteau arogante din astea. Puscaria sa va manace pe toti !
1
0
Cat de imbecil sa fi sa-ti trimiti amantele in Las Vegas si Los Angeles pe bani publici ? O fi vrut sa isi arate recunostinta fata de ele pentru prestarile de servicii personale.
2
0
La puscarie!
3
0
Buna seara, Decat sa l criticam pe actualul edil, mai bine am incerca sa facem ceva constructiv pt orasul nostru Eforie !! Ne au ajuns 12 ani !!! Sa nu uitam ca schimbarea incepe cu fiecare dintre noi !! Sa lasam orgoliile si neiintelegerile si sa ne unim fortele !! Sa fim alaturi de Eforie !!! Va multumesc !!
2
7
Lasati comentarile urate eu cred ca ar trebui sa va vedeti de vietile voastre...Actualul primar va sti ceea ce are de facut....Este prea iubit de lume ca sa dezamageasca pe cineva..Am incredere ca Eforia va arata mult mai frumoasa intr.un an....Tot respectul Roberst Serban
3
4
Imi vine sa vomint pe coliva lui Brailoiu si a celor care au dus Eforia la sapa de lemn,as vrea sa zic mai multe....insa ma rezum doar la cateva randuri despre cei care au first orasul impreuna cu institutile statului si sper ca in 2017 sa I bad la Puscarie pe toti! Pe Brailoiu vreau sa l vad legat de mana cu procurorul Nita si sa primeasca maxim de pedeapsa!!!!
6
0
ma bufneste rasul !!!! vb.mult multi si de toate.dar de facut ....nimic.luati o hotarare daca sunteti smecheri si tari.separarea ef.sud de ef.nord. hai ....sa va vad aveti curaj .????iesiti in strada si cereti eliminarea lichelelor pe care i stiti! aveti curaj ??? nuuuu....pt.ca toti sunteti corupti iar noi nevinovatii oamenii de rand suferim din cauza voastra.gazele cand ajung ef.sud ????
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108