REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Daciana Sârbu, prezentă la inaugurarea Secţiei de Ambulatoriu pentru copii a Spitalului Judeţean

Daciana Sârbu, prezentă la inaugurarea Secţiei de Ambulatoriu pentru copii a Spitalului Judeţean

Replica API 2 iunie 2012 | 00:00 121

Proiect rezultat în urma colaborării dintre CJC, Fundaţia Scherezade şi Fundaţia Enel Cuore ONLUS

Proiect rezultat în urma colaborării dintre CJC, Fundaţia Scherezade şi Fundaţia Enel Cuore ONLUS

Vineri, de 1 Iunie, fost inaugurată Secţia de Ambulatoriu pentru copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, renovată conform standardelor europene. Acest proiect este rezultatul unui protocol de colaborare între Consiliul Judeţean Constanţa şi Fundaţia Scherezade, alături de Fundaţia Enel Cuore ONLUS, care a donat fondurile necesare finanţării proiectului. La eveniment au participat europarlamentarul Daciana Sârbu, primarul Constanţei Radu Mazăre, preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu şi parlamentarii Alexandru Mazăre, Nicolae Moga, Manuela Mitrea.

Clinica, în care s-au investit 316.000 euro, dispune de o echipă medicală compusă din 10 medici pediatri şi 10 asistente medicale cu specializare pediatrie, de multiple facilităţi dedicate intervenţiilor chirugicale, ortopediei, oncologiei, hematologiei, diabetului, bolilor metabolice şi de nutriţie, dermatologiei, oftalmologiei precum şi un centru de sănătate mintală pentru copii. La inaugurare era aşteptat şi premierul Victor Ponta, însă nu a mai ajuns întrucât preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a efectuat o vizită oficială în România. În schimb, la Constanţa, a ajuns soţia acestuia, Daciana Sârbu. "Ca primar sunt foarte bucuros. Vreau să spun că am fost întâmpinat de două comitete de domne, Daciana Ponta şi Manuela Mitrea, care în total mi-au dat 50 de pupături. Sunt bucuros că, pas cu pas, vom avea în Constanţa o unitate spitalicească la standarde europene. Îi mulţumesc lui Nicuşor (preşedintele CJC, Nicuşor Daniel Constantinescu -n.r.), încăpăţânat ca un catâr, pentru că nu se lasă până nu ridică nivelul acestui spital", a spus primarul Radu Mazăre. Înalt Prea Sfinţitul Teodosie şi un sobor de preoţi au ţinut slujba de sfinţire a secţiei. "Iată-ne, de Ziua Copilului, prezenţi la spital pentru a sfinţi un sector destinat copiilor. Nu putem decât să binecuvântăm acest loc", a spus Arhiepiescopul Tomisului. Secţia a fost dotată şi cu locuri de joacă pentru copii şi poate trata peste 43.000 de pacienţi anual. "Este o zi specială, când ne gândim la copiii noştri mai mult, ne gândim să le facem cadouri. Acesta este un cadou extraordinar pentru ei şi părinţii lor. Atunci când oameni extraordinari şi voinţa se pun împreună, iată că se pot face miracole", a spus, cu ocazia inaugurării, Daciana Sârbu. "Este o cinste şi o onoare deosebită pentru mine că astăzi finalizăm un proiect important pentru Dobrogea şi Sud Estul României. Câmd am început acest proiect cu Daciana, Victor Ponta nu era prim-ministrul României. Mulţumensc fundaţiei, mulţumesc şi Dacianei pentru că au venit cu acest proiect, printre cele mai utile şi performante din România şi, poate, şi Europa", a declarat, la rândul său, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele CJC Constanţa. Inaugurarea Secţiei de Ambulatoriu pentru copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa a coincis cu aniversarea a 5 ani de activitate a Fundaţiei Scheherazade, care a realizat, în acest interval, proiecte dedicate copiilor. La finalul discursurilor, toţi cei prezenţi, între care şi mulţi copii, au servit dintr-un tort imens şi au asistat la un spectacol.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108