REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Dan Alexa (FC Rapid) - În play-off sunt 5 finale în care trebuie să dăm absolut totul

Dan Alexa (FC Rapid) - În play-off sunt 5 finale în care trebuie să dăm absolut totul

Replica API 18 iunie 2020 | 00:00 999

Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid, Dan Alexa, a declarat, miercuri, după tragerea la sorţi a play-off-ului Ligii a II-a, că formaţia sa are de jucat cinci finale în care trebuie să dea absolut totul pentru a reuşi promovarea în primul eşalon.

"Indiferent cu cine am fi căzut în prima etapă, fiecare meci e ca o finală. Începem cu două deplasări, iar ăsta poate fi un neajuns. Dar din cauza faptului că suntem pe locul 6 vom juca trei meciuri în deplasare. Cu Mioveni va fi un meci foarte greu, e o echipă care a schimbat antrenorul şi şi-a anunţat intenţia de a promova. E o echipă cu foarte mare experienţă la nivelul Ligii a II-a. În etapa a doua mergem la Petrolul, o echipă care a investit foarte mult şi care va face totul pentru a promova. Dar noi suntem Rapid, mergem încrezători acolo. Trebuie să ne pregătim foarte bine. Sunt cinci finale în care trebuie să dăm absolut totul şi cu ajutorul lui Dumnezeu o să promovăm", a spus Alexa, conform paginii oficiale de Facebook a grupării giuleştene.

"Vom juca la Arad, terenul de acolo este diferit de celelalte din Liga a II-a, ei sunt avantajaţi. Dar exista posibilitatea să întâlnim UTA chiar în primul meci. Cu siguranţă ne-am fi dorit să jucăm cu UTA la Bucureşti pentru că suntem mai obişnuiţi cu terenul de iarbă, dar asta e situaţia. E un program pe care îl începem cu dezavantajul de a juca două meciuri în deplasare, chiar dacă se joacă fără spectatori. Dar nu trebuie să ne găsim niciun fel de scuze", a adăugat el.

Dan Alexa a menţionat că singura problemă de lot cu care se confruntă în prezent este Brighton Labeau, atacant care nu s-a întors încă din Franţa din cauza pandemiei de coronavirus.

"Băieţii sunt OK, din păcate pe Labeau nu am reuşit încă să-l aducem din Franţa, sperăm să o facem cât de curând pentru că e un jucător important şi avem nevoie de el. În rest, jucătorii s-au antrenat foarte bine şi acum încercăm să stabilim unele jocuri amicale", a precizat tehnicianul.

Echipa de fotbal FC Rapid va întâlni, la 4 iulie, în deplasare, formaţia CS Mioveni, în prima etapă a play-off-ului Ligii I, conform programului stabilit, miercuri, în urma tragerii la sorţi desfăşurate la sediul Federaţiei Române de Fotbal.

Prin decizia Comitetului de Urgenţă al FRF din 14 mai 2020, care a fost validată în cadrul şedinţei Comitetului Executiv din 27 mai 2020, s-a decis ca sezonul 2019-2020 al Ligii a II-a să se încheie cu un play-off între primele şase clasate la momentul întreruperii cauzate de pandemia COVID-19.

Astfel, cele 6 cluburi, singurele care au solicitat licenţa pentru participarea în Liga I în sezonul 2020-2021, astfel încât integritatea sportivă să nu aibă de suferit, vor disputa un play-off constând în 5 etape (o singură manşă), cu menţiunea că echipele de pe primele trei poziţii vor disputa 3 din cele 5 jocuri pe teren propriu. Clasamentul va fi actualizat cu rezultatele din aceste ultime 5 runde în urma înjumătăţirii punctelor acumulate până la data de 16 martie 2020. Punctajul cu care cele şase echipe vor intra în play-off este următorul: UTA Arad - 25 de puncte; CS Mioveni - 20 de puncte; Turris-Oltul Turnu Măgurele - 20 de puncte; FC Argeş - 19 puncte; Petrolul Ploieşti - 19 puncte; FC Rapid - 19 puncte.

Formaţiile clasate pe primele două locuri la finalul play-off-ului vor promova direct în Liga I, în timp ce echipa de pe poziţia a treia va disputa cu joc de baraj în dublă manşă cu locul 6 din play-out-ul Ligii I. Meciurile de baraj se vor disputa pe 5 şi 9 august 2020, scrie agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108