REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Dan Negru, reacție fabuloasă după Eurovision! A folosit cuvinte dure

Dan Negru, reacție fabuloasă după Eurovision! A folosit cuvinte dure

Replica API 17 mai 2022 | 00:00 911

Ediția de anul acesta a concursului Eurovision s-a terminat, însă scandalurile abia au început. Cu puțin timp înainte de finală, Dan Negru a transmis un mesaj de susținere. Nu către România, ci către vecinii noștri de peste Prut.

Dan Negru

Moldovenii au avut curaj

Îndrăgitul prezentator de la Kanal D e o prezență activă pe Facebook, acolo unde abordează constant diverse teme ce țin de actualitate.

Astfel, cu puțin timp înainte de finala Eurovision, organizată în Torino, Italia, Dan Negru a vorbit despre mesajul transmis de piesa cu care formația Zdob și Zdup a reprezentat Moldova la concurs.

„Moldovenii au c__ie”, și-a început Dan Negru postarea, el aclamând astfel faptul că trupa rock s-a dus la Torino cu o piesă în componența căreia se află versuri ce amintesc de istoria comună a României și Republicii Moldova, melodia transmițând un mesaj unionist, scrie click.ro.

„Showbiz-ul românesc nu are curajul mesajelor politice. E ticsit de pițipoance și papițoi care trăiesc din banii televiziunilor și ai primăriilor și de asta n-au curajul mesajelor politice. Dacă tot recunoașteți că Eurovision e un concurs cu miză geo-politică, atunci România putea să arate Europei, la oră de maximă audiență și pe toate televiziunile europene, că două țări sunt una! Moldovenii au avut curajul să spună Europei că București-Chișinău e totuna! România nu a avut curajul!”, a continuat Dan Negru.

Omul de televiziune e singurul prezentator care moderează emisiuni pe două posturi din două țări diferite. Astfel, Negru moderează emisiunea „Jocul Cuvintelor” la Kanal D, dar face și naveta București - Chișinău, unde prezintă „Roata Norocului” pentru un canal moldovenesc.

Țară veche, țară nouă

Versurile melodiei de la Zdob și Zdob au fost primite cu ropote de aplauze atât de români, cât și de moldoveni. Asta pentru că ele transmit un mesaj de solidaritate care are menirea de a aminti tuturor că România și Moldova sunt, în fapt, una și aceeași patrie:

Merge trenul, parcă zboară/Dintr-o țară-n altă țară/Merge și nu poate pricepe/Care țară? Unde-ncepe?

Țară veche, țară nouă/Parcă-i una, parcă-s două/Ba aparte, ba-mpreună/Parcă-s două, parcă-i una", sunt câteva dintre versurile melodiei cu care trupa s-a prezentat la Torino.

Zero puncte de la România

Dan Negru a revenit și cu un update la postare. El s-a arătat indignat de faptul că românii au acordat 0 puncte piesei cu mesaj unionist, însă reacția lui a apărut înainte de izbucnirea scandalului legat de jurizare:

„ZERO puncte a dat România unei piese muzicale în care s-a pronunțat numele capitalei României: București! Îi rog pe colegii mei din TVR sa facă public numele ălora care au decis așa. Simplă curiozitate”, a mai scris Dan Negru.

În realitate, România a acordat 12 puncte Moldovei, însă organizatorii Eurovision au anulat votul juriului și al publicului și au acordat, în numele României, punctaj maxim Ucrainei și 0 puncte Moldovei. Click! a relatat pe larg despre scandalul iscat după votul de la Eurovison.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920