REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Dăncilă: Le-am spus lui Juncker și Timmermans că discuția pe justiție s-a terminat în România. Lucrurile s-au schimbat

Dăncilă: Le-am spus lui Juncker și Timmermans că discuția pe justiție s-a terminat în România. Lucrurile s-au schimbat

Replica API 4 iunie 2019 | 00:00 169

Premierul Viorica Dancila a declarat marti, la Bruxelles, după întâlnirea cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, că le-a promis acestora că nu va da nicio ordonanță de urgență pe justiție și că „lucrurile s-au schimbat” în România.

„Am reiterat ce am spus inca de la preluarea presedintiei interimare a PSD, anume ca nu vor fi ordonante de urgenta pe justitie, ca aceasta discutie pe justitie nu mai exista pentru noi, ca vrem o justitie independenta, respectarea statului de drept si sa fie respectate si drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor”, a declarat Viorica Dancila la Antena 3.

Ea a adăugat că Timmermans nu a mai amenintat Romania cu activarea articolului 7 din tratatul UE, cea mai grava forma de sanctiune a unui stat membru.

„Nu a fost adus acest subiect in discutie, ba dimpotriva s-a discutat despre unitatea in constructia UE. Nu a mai venit din partea dlui Timmermans nicio ameninntatare la adresa Romaniei. Lucrurile s-au schimbat, trebuie sa intram pe un fagas normal, trebuie dialog constructiv sa nu intram in contradictie cu principiile europene dar sa pastram si pozitia Romaniei”, a mai declarat Viorica Dancila.

Dăncilă a mai spus ca vrea sa colaboreze indeaproape cu Comisia Europeana.

„Am spus ca vrem sa conlucram cu CE (...) suntem profund atasati valorilor europene si locul Romaniei e in marea familie europeana”, a indicat seful Executivului.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in afara de pozitia ghiocel a aparut si pozitia viorica, cam acelasi lucru , tot cap plecat ,tot sluga !Ai sustinut politicile lui Dragnea doar de dragul functiei ? Ai rascolit Europa cu discurursurile tale prin parlament si acum te rotesti cu 180 grade Cand ai fost romanca acum sau pe vremea lui Dragnea ?Demisia si iesirea de la guvernare ar fi singura solutie si asa programul de guvernare s-a dus, romanii nu-l mai vor, toti spun despre pesdisti ca sunt corupti ,hoti , prosti lasa calea deschisa pentru progresul si civilizatia provaduita de PNL USR ,doar vrei ce este mai bine pentru Romania !
1
0
Bravo Vio, i-ai aburit pe mosuleti, suntem mandri de tine. Ai glezna fina, prezenta scenica, hai ca se poate !
8
0
Trbuia sa stai capra ca nu te crede.
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108