REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Dăncilă nu scapă de testul Parlamentului! Augustin Zegrean: 'Chiar dacă miniștrii propuși mai sunt încă membri ALDE, ei nu aduc partidul cu ei la guvernare'

Dăncilă nu scapă de testul Parlamentului! Augustin Zegrean: 'Chiar dacă miniștrii propuși mai sunt încă membri ALDE, ei nu aduc partidul cu ei la guvernare'

Replica API 13 septembrie 2019 | 01:04 418

sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, susține că Viorica Dăncilă trebuie să meargă în Parlament să ceară votul pentru remaniere, deoarece s-a schimbat compoziția politică a Guvernului. El explică, pentru HotNews.ro, că, deși miniștrii propuși de premier sunt încă membri ALDE, ei nu „aduc partidul cu ei la guvernare”, de vreme ce formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu a decis retragerea din echipa de la Palatul Victoria. „Ei pot fi luați în considerare ca persoane particulare”, a spus el.

„ALDE ca partid a plecat de la Guvernare. Nu poți să spui că au fost susținuți de ALDE, pentru că ALDE strigă pe toate cărările că nu mai susține Guvernul. Ei pot fi luați în considerare ca persoane particulare. Atunci nu se îndeplinește condiția prevăzută de articolul 85 referitoare la schimbarea compoziției politice a guvernului. Și președintele va putea spune iar: mergeți la Parlament, pentru că Parlamentul trebuie să vă aprobe în situația asta. Vă spuneam că ALDE trâmbițează peste tot că nu susține guvernul. Chiar dacă aceste persoane au fost membri ALDE sau mai sunt încă membri ALDE ei nu aduc partidul cu ei la Guvernare. Dna prim-ministru trebuie să meargă la Parlament să obțină aprobare pentru această remaniere, pentru că ea presupune schimbarea compoziției politice a Guvernului”, a declarat, pentru HotNews.ro, Augustin Zegrean.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a decis nominalizarea unor reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile lăsate vacante după ce Călin Popescu Tăriceanu a decis retragerea partidului de la guvernare. Ea a susținut că a luat această decizie "pentru interesul României".

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu se lasa psd-eii dusi de la usa macelariei, neam! Le sticlesc ochii aia turbati, scot coltii si fac spume la gura cand stiu ca nu mai au mult si-o sa-i azvarle romanii cat colo ca pe turbati!
2
3
D-ale lui Dragnea.
1
1
vine si viorica cu o erata , cum ai venit tu cand l-ai tinut pe basescu pe scaun ! jegosule , ne-ai mai chinuit 5 ani !
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108