REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Danemarca: Nurci sacrificate ies la suprafaţă din gropi comune. Se solicită dezgoparea şi incinerarea cadavrelor

Danemarca: Nurci sacrificate ies la suprafaţă din gropi comune. Se solicită dezgoparea şi incinerarea cadavrelor

Replica API 28 noiembrie 2020 | 00:00 1369

Nurci care au fost sacrificate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus la fermele de blană din Danemarca au ieşit săptămâna aceasta la suprafaţă din gropile comune, stârnind nemulţumirea locuitorilor care se tem de posibile riscuri sanitare, relatează vineri Reuters, citată de Agerpres.

Danemarca a dispus la începutul lunii sacrificarea tuturor nurcilor de fermă după ce s-a constatat că o mutaţie a coronavirusului, care a infectat 12 persoane, a prezentat o sensibilitate redusă la anticorpi, ceea ce putea să scadă eficacitatea oricărui vaccin.

La mai puţin de două săptămâni după ce mii de nurci au fost îngropate într-o zonă militară din vestul Danemarcei, sute dintre acestea au reapărut la suprafaţă din solul nisipos după ce au început să se descompună, conform Administraţiei Veterinară şi Alimentară din Danemarca.

Nurcile au fost îngropate în şanţuri cu o adâncime de aproximativ doi metri şi jumătate şi acoperite cu aproximativ doi metri de sol, potrivit instituţiei citate.

Gropile comune sunt păzite în permanenţă pentru a ţine oamenii şi animale la distanţă până când va fi ridicat un gard, a indicat administraţia.

Conform autorităţilor, nu există riscul de răspândire a coronavirusului din aceste morminte, însă locuitorii s-au plâns de potenţialul risc de contaminare a apei potabile şi a unui lac pentru scăldat, aflat la mai puţin de 200 de metri distanţă de gropile comune.

Mai mulţi parlamentari au criticat măsura sacrificării pripite şi au lansat un apel pentru ca nurcile moarte să fie dezgropate şi duse la un incinerator de deşeuri, a relatat vineri ziarul Jyllands-Posten.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108