REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Dănuţ Culeţu îşi felicită contracandidaţii pentru că nu au recurs la denigrări

Dănuţ Culeţu îşi felicită contracandidaţii pentru că nu au recurs la denigrări

Replica API 6 decembrie 2012 | 00:00 187

Fair-play la final de campanie:

Fair-play la final de campanie:

Iată că, parcă pe neştiute, campania electorală se apropie de final, rămânând doar trei zile până când alegătorii îşi vor exprima opţiunea prin vot, duminică, pe data de 9 decembrie a.c. Candidaţii se pregătesc să intre pe ultima sută de metri, şi astfel transmit ultimele gânduri şi îndemnuri către cetăţeni, în speranţa că vor vota cu luciditate. Candidatul ARD pe Colegiul 9 Camera Deputaţilor, Dănuţ Culeţu, a vorbit într-un interviu acordat cotidianului "Replica" despre concluziile la final de campanie electorală, dar nu numai.

Reporter: Acum pe final de campanie, aveţi ceva special de transmis alegătorilor?

Dănuţ Culeţu: Elementul cel mai important al democraţiei este exprimarea votului, pentru că votul conferă putere celor care sunt aleşi şi posibilitatea de a le împlini cerinţele electoratului. În acelaşi timp, trebuie să remarc că în actualul stagiu în care se află democraţia noastră autohtonă, cred că lucrul cel mai important pe care trebuie să-l facem este să încercăm să ne păstrăm luciditatea. Să votăm cu mintea, cu raţiunea şi să nu fim subiectivi, mai ales să nu ne gândim la resentimente. Trebuie să avem în vedere perspectiva, viziunea mai ales economică a ieşirii României din criză, viziune care după părerea mea necesită existenţa unui Parlament de specialişti şi de oameni responsabili, care să lase bătălia politică, pentru că decredibilizează România şi o poate decredibiliza în continuare. Le doresc constănţenilor să voteze aşa cum le dictează conştiinţa, să-l aleagă pe cel mai bun şi să-i aleagă pe cei care vor scoate România din criză, astfel încât să poată zâmbi din nou într-un termen cât mai scurt.

Rep.: Gândiţi-vă că ar fi ultima zi de campanie, ce proiect şi ce îndemn le-aţi spune constănţenilor?

D.C.: Aş termina totuşi într-un ton optimist, anul 2013 este un an dificil din punct de vedere economic, dar putem cu solidaritate, cu înţelepciune şi cu decizii economice mai ales justificate să trecem şi peste acest an cu certitudinea că de la sfârşitul lui 2013 şi începutul lui 2014 românii vor avea din nou o perioadă de prosperitate, pentru că aşa cum am mai spus, capitalismul este ciclic, are suferinţă, dar are şi dezvoltare şi prosperitate.

Rep.: Ce impresie v-a lăsat această campanie?

D.C.: Până acum nu mă pot plânge, aş vrea să mulţumesc tuturor competitorilor mei pentru modul în care s-a desfăşurat această campanie, inclusiv presei, televiziunilor. Această campanie s-a desfăşurat decent, civilizat, fără agresivităţi, fără elemente deosebite de natură să creeze tensiuni inacceptabile, aşa încât cred că până acum, şi sper să fie până la sfârşit aşa, s-a desfăşurat în termeni decenţi.

Rep.: Aţi întâmpinat probleme pe parcursul desfăşurării acestei campanii?

D.C.: Exceptând chestiile care sunt uzuale, când se lipesc afişe peste afişe, peste care am trecut cu vederea, pentru că sunt lucruri care, după părerea mea, sunt făcute de oameni nepregătiţi pentru democraţie, se mai pot întâmpla, dar au fost cazuri izolate, nu a fost o campanie de denigrare. Nu am vrut să fac caz din aceste lucruri, pentru că nu este prima dată când particip la alegeri, am mai văzut asemenea bătălii pe panourile electorale şi toate până la urmă au sfârşit în a-mi spune - domnule, s-a terminat şi campania asta, acum uităm şi de lucrurile ăstea.

Rep.: Faţă de precedentele alegeri credeţi că ne-am mai civilizat?

D.C.: Convingerea mea este că această campanie nu a avut acele excese faţă de altele, cu panouri ce conţineau mesaje care nu aveau nici o legătură cu campania, ci cu denigrarea adversarului şi caricaturi. Lucrurile acestea nu le-am văzut în această campanie şi trebuie să recunosc că până acum totul a decurs civilizat.

Rep.: Consideraţi că este meritul candidaţilor sau meritul partidelor?

D.C.: Este meritul partidelor, pentru că sunt convins că această campanie a avut o singură conducere, care a fost întotdeauna din partea unui partid sau a mai multor partide în cazul alianţelor, dar este şi o decizie la nivel de partid, însă intervine şi implicarea candidaţilor. Cel puţin în ceea ce mă priveşte a fost şi decizia mea, aceea de a nu intra în jocuri murdare în campanie.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108