REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Daraban vrea impozitarea diferenţiată a locuinţelor, pentru eliminarea turismului clandestin

Daraban vrea impozitarea diferenţiată a locuinţelor, pentru eliminarea turismului clandestin

Replica API 6 martie 2017 | 00:00 370

Propunere

Propunere

Mihai Daraban

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, a afirmat vineri, în cadrul simpozionului "Turismul pe litoralul românesc în sezonul 2017", organizat de Camera de Comerț Industrie Navigație și Agricultură din Constanța, că segmentul turismului clandestin, practicat de proprietarii de locuințe, ar putea fi scos din economia subterană dacă s-ar aplica o impozitare diferențiată a locuințelor, notează agerpres.ro.

El a spus că acest fenomen al turismului clandestin "poate fi scos la suprafață" doar prin introducerea unei impozitări diferențiate a locuințelor private în funcție de proiectarea apartamentelor și de numărul de dormitoare raportat la numărul persoanelor care locuiesc la acea adresă, în imobilul respectiv.

„Mă bucur că după mulți ani avem în sfârșit un Minister al Turismului, pentru că acesta este un important domeniu de activitate și mi-ași dori să se reflecte în economia națională printr-un aport important, pe măsură, la PIB-ul României. Din păcate, în fiecare an, aflăm cifre statistice contradictorii, transmise pe diferite canale de colectare, precum ar fi INS: care a raportat, aferent anului 2016, un număr de 84.675 locuri de cazare pe litoralul românesc, în vreme ce Ministerul Turismului a înregistrat un număr de 107.339 turiști, într-un weekend din vârf de sezon, iar Ministerul de Interne raportează, pentru aceeași perioadă de sezon, cam 250. 000 de turiști ce intră pe litoral, până la cifra maximă de câte 400.000 de Ziua Marinei. Eu nu înțeleg unde se cazează toți acești turiști, că doar nu toți au rude în localitățile de pe litoral. Cred că mulți proprietari de locuințe practică turism clandestin, fără să se autorizeze și să plătească impozite, în detrimentul celor care fac investiții”, a afirmat Daraban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si daca am mai multe dormitoare in vila si locuiesc doar eu cu familia mea, dar asa e vila cu multe camere, sa inteleg ca trebuie sa platesc impozit doar in baza unei prezumtii de vinovatie aplicata de acest analfabet al legilor europene, de asemenea doar in baza cum esete construita casa ? Adica daca eu vreau sa am mai multe camere si mai multe bai platesc impozit pe suprafata construita desfasurata si nu in baza ca locuieste doar o familie intro vila cu mai multe camere. Comunist imputit !!!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108