REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

De ce a fost anulată licitația pentru iluminatul festiv?!

De ce a fost anulată licitația pentru iluminatul festiv?!

Replica API 10 septembrie 2022 | 00:00 2350

La începutul verii, Primăria Constanța se pregătea pentru sezonul rece, fiind vorba despre iluminatul festiv. Aproximativ 6 milioane de lei au fost puși la bătaie pentru firma care urma să se ocupe de acest serviciu. Iată că, procedura de licitație a fost anulată pentru abateri grave la prevederile legislative. Așa că, procedura se va relua, cu respectarea întocmai a legii.

Licitația privind atribuirea contractului pentru iluminatul festiv din municipiul Constanța 2022-2023 a fost anulată. Potrivit site-ului de achiziții publice, procedura a fost anulată pentru abateri grave de la prevederile legislative care afectează procedura de atribuire. Valoarea totală estimată pentru iluminatul din 2022-2023 era de 5.935.386.02 lei.

În 2019, s-au investit pe iluminatul festiv 5 398 295.05 lei, în 2018, municipalitatea a pus la bătaie nu mai puţin de 5.523.210,07 lei cu TVA, echivalentul a peste un milion de euro. În 2020, anul în care PNL a venit la primărie, nu s-au băgat bani în iluminat, însă anul trecut, administrația locală a scos din bugetul local 5.433.469.49 lei.

,,Având în vedere faptul că documentația de atribuire, respectiv caietele de sarcini pentru fiecare lot în parte au fost elaborate în luna mai, cu un număr mare de elemente și implicit cu o valoare crescută a acestora, ținând cont de declanşarea crizei energetice pe fondul incertitudiniilor legate de livrarea gazului rusesc şi de actualul context al scumpirii energiei electrice precum şi de deciziile similare luate de marile oraşe europene (stingerea iluminatului architectural, eliminarea sau reducerea iluminatului festiv, reducerea numărului de ore de funcţionare a iluminatului public), autoritatea contractantă a luat decizia anulării procedurii mai sus menționate, respectiv nu poate încheia contractul de achiziție publică la valorile estimate din luna mai.

Totodata, autoritatea contractantă nu poate adopta măsuri corective legate de documentația de atribuire în timpul evaluării întrucât ar implica modificări substanțiale ale ofertelor tehnice și financiare depuse de ofertanți și implicit ar îngrădi participarea și altor ofertanți la procedura de achiziție.”, au declarat reprezentanții Primăriei Constanța, pentru Replica de Constanța.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasa ma sa fie luminite de CRACIUN! MAGIA SARBATORILOR DE IARNA! LUNA CADOURILOR! Pentru copii sa fie k noi astia mari....
0
0
catre amicul asa Da :ma dobitocul dracului de ce te opui la asa ceva de ce vrei sa distrugi bucuria copiilor mici fara a vedea orselul Copiilor pre si sa fie si un Mos Craciun sa le dea la cei mici anul asta in decembrie 2022 !! pacat ca nu esti om !!esti un caine care nu vrei binele Constantei!! sa-ti fie rusine Toma Necredinciosle
1
0
Poate ar fi mai bine sa renuntam anul asta la asa ceva
1
1
Sa il trezeasca cineva pe Chitac si sa ii aduca aminte ca traversam o perioada grea dpdv energetic.vrea sa se faca de ras si sa fie aratat cu degetul?individu asta saracu de el nu pricepe nimic din ce se intampla in lumea asta.in alte tari rationalizarea energiei devine o certitudine la noi trebuiesc risjpiti bani publici atat pe contractul in sine cat si pe energia consumata pe care tot noi o suportam.bai nea Virgile tu realizezi in ce kkt e planeta asta?sau esti paralel cu realitatea?anuleaza ba tot si lasa le dracu de luminite ca putem si fara ele te n gura de dement.ireal asa ceva
0
0
Mai oameni buni, guvernanti ne spun ca or sa vina vremuri f grele, si tot ei risipesc banii? Pai mai nea kitzak, daca ai fi gospodar, si er fi vorba de bugetul tau, banii din buzunarul tau, tot asa ai risipi banii? Alti gospodari fac economii si schimba iluminatul stradal cu sisteme economice, tu nu faci nimic, basca, mai si risipesti. Pai nu suntem noi toleranti?
0
0
Toate strazile sunt sparte, praf de un deget pe masini, pe jos in plamani, dar tichie de iluminat ne trebuie.
1
0
Iluminat Festiv pe strada Stefan cel Mare .
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212