De ce nu găsim legume româneşti în magazine
De ce nu găsim legume româneşti în magazine
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestLegumele româneşti sunt o raritate în magazine pe timp de iarnă. Cum se poate schimba această situaţie? Din cauza costurilor ridicate cu încălzirea serelor, legumicultorii locali se rezumă să producă mai mult salată, rucola şi plante aromatice, consumul intern de legume fiind asigurat în mare parte din import. Aşa se face că am ajuns să cumpărăm roşii, castraveţi sau morcovi din Turcia, Spania sau Polonia la preţuri destule de "piperate" care nici nu mai miră pe nimeni. Dacă ne gândim însă că în România nu există decât câteva sute de hectare de sere încălzite, până la urmă ajung să ni se pară chiar "fireşti pentru această perioadă", după cum spune Aurel Tănase, preşedintele patronatului Romconserv. Un alt motiv pentru care suprafeţele de sere sunt atât de mici este şi faptul că prin programele existente nu se finanţează decât o suprafaţă de 2 ha, iar pentru un minim de eficienţă trebuie 15-20 hectare grupate, susţine Tănase. Nici în sezon, lucrurile nu stau prea bine, anul trecut, de exemplu, fabricile de conserve au fost nevoite să lucreze la o treime din capacitate din cauza lipsei materiei prime, conform agrointel.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News