REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

De ce nu vor administratorii de plaje să bage banii în separatoarele din plexiglas dintre şezlonguri

De ce nu vor administratorii de plaje să bage banii în separatoarele din plexiglas dintre şezlonguri

Replica API 23 aprilie 2020 | 00:00 10450

După ce italienii au venit cu o idee îndrăzneață, de a amplasa bariere separatoare din plexiglas pe plajele din Peninsulă, iată că și în România a ajuns să se dezbată ideea, însă, se pare, că nu este agreată nici de administratorii de plaje, nici de autorități.

Nu suntem vaci să fim ținuți în țarcuri

Un administrator de plajă din Mamaia critică aspru această posibilitate, spunând că seamănă cu niște țarcuri pentru animale. „Suntem ultimele găuri negre, ce vedem la alții, trebuie să o facem și noi repede. Nu o gândim puțin înainte. Nu suntem vaci să fim ținuți în țarcuri. Este exact ca un țarc. Nu este omenesc. Am înțeles că pui acele plexiglasuri la casele de marcat din magazine, că se pune delimitatoare pentru distanță, dar nu merge și aici”, a declarat, pentru Replica, Paul Marin, un administrator de plajă din Mamaia, cu vechime în domeniu.

O distanță rezonabilă ar fi de cinci metri

O altă soluție ar fi o distanțare mult mai mare a șezlongurilor sau o „distanță rezonabilă”. „La un grup de trei persoane, o familie să zicem, putem să punem acele șezlonguri la o distanță de cinci metri unul de celălalt. Este o distanță rezonabilă, nu de 1,5 m cum este în magazin”, a mai spus Paul Marin.

Se crează un efect de seră de nu ai aer, după trebuie să mergi cu tubul de oxigen să îi resuscitezi

Mai în glumă, mai în serios, pe lângă costuri, intervine și confortul turistului, iar administratorii de plaje nu vor să riște. Mulți administratori de plaje din Mamaia nu sunt încântați de această idee provenită din Peninsulă, iar pe lângă costul imens la care ar ajunge această investiție, intervine și confortul turistului sau constănțeanului. „Majoritatea administratorilor de plaje sunt nemulțumiți. Este un cost imens, ok, punem sănătatea pe primul loc, dar eu dacă îmi fac un calcul, mai bine nu mai pun șezlongurile. Noi avem niște chirii destul de mari la ABADL. Dacă mai vin și două, trei ploi, te c..i în ele de plexiglasuri. Este absurd de la A la Z, începând de la costuri până la confortul omului. Se face un efect de seră de nu ai aer. După trebuie să te duci cu tubul de oxigen să îî resuscitezi”, mai spune administratorul de plajă.

ABADL: Nu s-a discutat această chestiune și nu vrem să supunem oricum operatorii de plaje la niște costuri suplimentare

Reprezentanții ABADL susțin că nu s-a discutat o astfel de chestiune nici la nivel național și nici la nivel local, iar această măsură ar veni împotriva operatorilor economici, care au fost deja loviți în plin de pandemia de coronavirus. „Nu s-a discutat așa ceva, nici la nivelul Administrației Naționale a Apelor Române (ANAR), nici la nivelul Administrației Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL). Nu vrem să supunem administratorii de plaje la niște cheltuieli suplimentare, mai ales că aceștia deja suferă din cauza acestei pandemii, din punct de vedere economic”, au spus cei de la ABADL.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scoateti sezlongurile voastre de cacat de pe plaje, futuva-n gura de nenorociti.
0
0
Ce sezon estival? Dupa 15 mai o sa iasa toate oile din casa, iar se inmultesc cazurile in romania, iar se da stare de urgenta. Uitati de sezonul estival 2020
0
2
Huuuu, care puneti taxa pe sezlonguri si cereti bani pe produsele vandute sa va dea Dumnezeu incasari record !Totul moca asa vor fomistii
1
0
Mai bine fac niste blocuri pe plaja si fiecare o sa stea intr.un apartament
7
2
Poate asteapta sa acceseze Primaria niste fonduri europene si sa le faca plasticele cadou!Cum a fost cu largirea plajelor?Dupa ce s-au latit plajele,si-au plantat sezlongurile pana-n mare si s-au facut stapani pe plaja!E buna mocageala,nu?Imi pare rau de elevi,studenti care castiga si ei niste bani in vacanta,de astia cu hoteluri,restaurante cu produse expirate,taranoi care se cred stapanii plajelor,NU!
6
1
Plaja sa fie libera NU taxelor de fotolii de cinema pentru scaune plastic umbrele obosite saltele mizerabile reparate de la an la an Sa fie ca la 1989
17
0
Nu ai sa vezi machedosnas care sa investeasca. Vor aplica solutia specifica subspeciei, vor scumpi totul.
16
1
Incredibil! Se vorbeste de sezon! E vorba de viata si de moarte! Nu se mai satura de bani!
13
2
nudism cu masca pe figura.si asa salvam sezonu.Cred ca se pot face niste masti ptr. cocosel dar nu facute de chinezi .prietenii stie de ce .fitilu miche,trb unu ca la ciobanu ghitza
5
0
Eu nu pot sa inteleg de ce cacat trebuie sa fie full de sezlonguri. Lasati-le frate mai rare mai aerisite. Astia care inchiriaza plaje ar fi in stare sa le tina lipitr pe suta la suta din suprafata plajei., in asa fel incat sa nu poti treci printre ele...nu mai zic de cei care doresc sa isi puna un prosop. Aia sunt din start "saracii", "lache", "distrusii", niste paria. Dar teaiasca limitatea dreptului de a sta la plaja lasat la latitudinea unor semianalfabeti grobieni, care avand inchiriate acele sectoare se cred stapanii supremi ai universului.
20
3
Atata galceava pentru ceva ce nu va exista, sezon estival 2020. Nu sunt si nu vor fi bani, elevii vor termina foarte tarziu, examenul la facultati si mai tarziu
26
1
Pentru Flori ! Nu am inteles ura ta fata de toti machidonii. Daca te deranjeaza ada de mult ca sunt evazionisti faci reclamatii la organele abilitate sa ia masuri impotriva acelor firme detinute de macidone in rest va doresc multa sanatate!
4
13
Sa inchiriati plaja?Unde se duc banii?
7
2
oare cand deschide LIDL o plaja cu bere la 2lei pt toti aurolacii care fumeaza cate 2 pachete de tigari pe zi?
5
2
Pentru turisti stati in casa caci la anul fac virus nou cu lozinca stati afara!
11
0
pe capete la vara pe litoral o sa vina toate ciorile toti nespalati infectati o sa vedeti ce o sa fie!!
17
3
Mai intai ABADL trebuie sa-si rezolve problemele interne,coruptia care zace in angajatii de la control si nu numai.Lui Bola ii place sa apara in ziare,cu tot felul de aberatii,problemele interne se pare cu nu le rezolva sau a devenit complice cu angajatii lui corupti.Derbedeul de Ropota se pare ca iar a scapat,Bola,asta castiga mai mult decat tine,face ce vrea cu masinile firmei si angajatii,duce nisip cui vrea si ia nisip de pe plaja fara acordul administratorilor,este un excroc.Aveti mai multe sesizari depuse la secretariat despre neregulile facute de Ropota dar te-a manjit si pe tine Bola!
19
1
Haideti patronilor sa va subinchiriez sectoare de plaja in Mamaia si Mamaia Nord. Le dau la oferta, pret de criza !
3
2
Nu operatorii sunt vinovati. Statul Roman, care a scos plajele la licitatii este vinovat. Anul trecut am gasit in Navodari o plaja care " era a nimanui" . Fara sezlonguri, fara operator. Dar, in schimb, plina ful de chistoace, coji de seminte, sticle si doze de aluminiu ingropate in nisip, resturi de mancare, etc. Am intrebat o mamica, care spargea seminte si scuipa cojile in nisip, daca i se pare ok ceea ce face? Raspunsul a fost: maine plec, ce ma intereseaza?
23
1
Pana nu scapam de pedofilii care se vor stapani nu avem sanse,suntem bine ,Gates,WHO,Clinton's si cuplul homosexual Obama,Michael si Barrack musulmanul impostor,SUNT IN RETRAGERE,SPERIATI LA MAXIM de ce s a declarat in instanta si ce i asteapta!E mare reteaua dar va prindem pe toti sunteti terminati!DUMNEZEU SI ISUS HRISTOS SA L BINECUVANTEZE PE DONALD J TRUMP!
8
17
Mizeriile de sezlonguri ale machidonilor evazionisti ar putea sa dispara de pe plaja. Nu mai vorbesc de saltelele ude si pline de transpiratie....bleah. Lasati-ne plaja libera ptr ca este un bun al nostru de la mama natura. Nu mai va umpleti buzunarele de pe urma oamenilor care muncesc cinstit. Vii tu din fundul tarii si ma obligi , pe mine ,nascuta si crescuta in Cta, sa-ti umplu buzunarul ptr un jeg pe care ma obligi sa-l inchiriez.Poate stati in satele voastre ,vara asta !
49
4
pai la cat clor bagau in piscine erai dezinfectat si inainte nu numai acum
21
1
Cand o da o vijelie urata se duce dracu tot plasticul, o sa le gasim in mare plutind.
28
3
Nu cred ca separatoarele de plastic sunt o solutie, atata timp cat toti turistii intra in aceeasi apa - Marea Neagra.
25
3
cu dezinfectarea sezlongurilor de plastic cine se ocupa? cine va sta pe acest focar de virusi?
33
1
Asa - zisi administratori de plaja sunt niste evazionisti pe care nu ii ia nici o autoritate la intrebari. Plaja e domeniu public si fiecare turist are dreptul de a se aseza unded doreste nu sa vina niste haidamaci sa-i mute un de vor derbedeii de administratori de plaja care nu respecta nici o conditie din contractul incheiat cu ABDAL. TREBUIE CIT MAI URGENT reziliate aceste contracte si sa nu se mai inchirieze plaja nimanui.
55
3
Nu mai bagati mana in buzunarul turistului
47
4
Bai, fara sezlonguri pe nisip! Asa -numitii Administratorii de plaje sunt niste capuse hraparete si lenese. Nicaieri in lumea cu litoral nu exista atatea cacaturi de plastice pe nisip ca la parvenitii si speculantii de romani. Dati si voi gugal sarci, la imagini cu plaje celebre din Brazilia, Canare, Maldive, California, Miami si sa-mi spuneti cate sezlonguri si baldachine ati vazut.
78
5
Doamne fereste sa faca investitii, daca se poate 0 investitie si profit maxim in jegurile de hoteluri din Mamaia. Am fost in hoteluri de lux din America la preturi usor mai mari ca cele de la hotelierii romani. Are rost sa zic diferentele de confort, tratament al turistului, servicii si asa mai departe? Niste jeguri de administratori, numai prostii ar veni in vacante in Romania. Cacativa pe ei de hotelieri si mergeti in strainatate. O sa ajungeti si mai ieftin si o sa va simtiti si mai bine
68
6
Pt ca le ia vantul pe sus si s-ar putea oameni care n-au apucat sa prinda Covid .
17
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212