REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

De ce nu vrea Făgădău ca Liceul Traian și Școala 37 să aibă săli de sport?

De ce nu vrea Făgădău ca Liceul Traian și Școala 37 să aibă săli de sport?

Replica API 28 februarie 2020 | 13:04 639

Liceul Traian și Școala nr.37 din Constanța nu vor avea săli de sport renovate. Conducerea Municipiului Constanţa nu a considerat o prioritate alocarea de fonduri pentru renovarea sălilor de sport pentru Liceul Traian și Școala 37 din Constanța, motivând că finanțarea cluburilor private este mult mai importantă deoarece de acolo vin Simona Halep, Gheorghe Hagi sau Cătălina Ponor. 27 milioane de lei au fost prevăzute de primarul Decebal Făgădău pentru finanțarea cluburilor private, dar fondurile pentru construirea celor două săli de sport, nu s-au găsit.

Liceul Traian

„Voi aveți ceva cu cluburile private? Aveți ceva cu Ponor, cu Halep, cu Gheorghe Hagi? Că ei de la cluburile private produc campioni”, a declarat primarul Făgădău.

Epidemia de obezitate instalată în rândurile copiilor Constanţei, alături de sedentarism, nu par să fie motive de îngrijorare pentru conducerea oraşului Constanţa. Obezitatea este o problema reală a țării noastre, nu doar a adulților, dar și a copiilor, pentru care sunt incriminate o multitudine de motive, iar realitatea ne izbeşte la o singură vizită în şcolile constănţene. Pentru multe familii, alegerea hranei se face ținând cont doar de aspectele financiare, principiile nutritive fiind trecute în plan secund sau ignorate cu desăvârşire. Mai nou, şi sportul e un lux accesibil doar celor care îşi permit un abonament lunar la un club privat, sportul în şcolile constănţene nefiind susţinut de conducerea municipalităţii. Această situaţie afectează 17.000 de elevi constănţeni, care au ajuns în situaţia în care trebuie să susţină probele pentru notare la disciplina educaţie fizică în sala de curs.

Școala nr. 37

Este de menţionat faptul principalul club care beneficiază de finanțare de la Făgădău este HC Dobrogea Sud. Anual, acest club sportiv ar primi, din bani publici, contravaloarea a 5 săli de sport care ar putea fi construite pentru școlile și liceele constănțene.

A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce draq sa faca elevii cu o sala de sport ? Bani aruncati ,sa fie goala tot timpul , astia din ziua de astazi practica altfel de sporturi , mai bine niste sali de fumat , tras pe nas , sex in grup , etc . Asta se cere si se cauta , aici trebuie investit...
0
0
el are doar 1 milion amarat de euro si la sc 38 e de munca,se darama tot si se face si heliport pentru sedinta cu parintii,ehe ce stiti voi?si 3plus 8 inseamna 11 fata de 37 3 plus 7 care insemna 10 si nu se face ca e numarul lui Hagi de pe tricou si sar "anti-machidonii" in cap ca i ai priviliegiat tot pe aia.E de inteles, sa l mai votam o data si chemati o si pe mama lui ca stie si ea sa voteze multiplu,de la ea invatat cam tot ce stie,misto material genetic sa te pisi pe el
0
0
Nu am inteles la inceputul articolului, salile de sport trebuiesc renovate sau construite de la zero. sunt 2 lucruri distincte cu bani pe masura. probabil studiile sunt finalizate la liceul tehnologic...
0
0
Zero ca primar...zero..dar cu aere...
2
0
ptr saliva de sport, cand cele mai mari sume sunt prevazute ptr HC?tre as his tina Ferentariul cu votantii Lui. Astia sunt votantii PSD plus penisomarii spalati pe ceier de antene. Votati cu cap si nu uitati dragi tineri sa iesiti la vot.
0
0
Educatia si sanatatea merg mana in mana. Nu este interes pentru asa ceva.
2
0
Adevarul este ca interesul machedonimii se vede, de ce sa dai bani sa faci scoli la copiii cand poti sa servesti intereselor partidului, acest specimen FAGABOU trebuie sa dispara, in afara de borduri, bancunte si stalpisor n a construit nimic de la zero: unde e sala polvalenta promisa in alegeri? unde sunt parcarile etajate construite? Bine ca a cheltuit haotic banul public si a cumparat toalete de 50.000 de euro! Fagabou, ne auzim dupa 14 iunie!
8
2
Daca era vorba de un bloc sau biserica supermarket era sigur de acord
4
1
Din acelasi motiv din cauza caruia nu vrea sa dea scolii 30 ce a castigat in instanta ..adica sala de sport de liceul 4. Pentru ca copii lui invata la 28 si la mircea si ai altora la alte scoli. De aia ai altora in doare in p..a.
4
2
E adevarat ce ati scris dar nu imi pasa ca oricum ies primar si anul acesta, sunt prea multi fraieri care ma voteaza
8
1
Majoritatea campionilor Romaniei provin din liceele cu profil sportiv. Pe de alta parte elevii din celelalte licee nu vor sa faca sport si sunt incurajati de parinti in sensul asta motivandu le absentele cu scutiri medicale. Sportul de masa acum este aruncatul cu privirea prin mall, halbere la cluburi de noapte, sticlism in baruri, manelism in autoturisme si CS GO pe calculator. Apoi refacere cu un cui in masina pe marginea lacului Tabacarie, Mamaia sau malul marii. Sanatate curata. Si se intreaba apoi parintii cum de le au ajuns fetele traficate de pesti tigani si baietii la puscarie.
3
1
NU i adevarat....
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108