REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

De la iubire, la URĂ soră cu MOARTEA și AMENINȚĂRI cu DISTRUGEREA casei!

De la iubire, la URĂ soră cu MOARTEA și AMENINȚĂRI cu DISTRUGEREA casei!

Replica API 15 iunie 2019 | 00:00 360

S-au căsătorit în 2011 și au împreună un copil. Însă, în octombrie 2018 deja se ajunsese la emiterea unui ordin de protecție pe numele bărbatului. În martie 2019 căsătoria a fost desfăcută însă calvarul nu s-a încheiat.

Se pare că pârâtul din dosarul de față este cunoscut în localitate ca scandalagiu, mai ales atunci când consumă băuturi alcoolice, ceea ce se întâmplă destul de des. Acesta ar fi fost și motivul pentru care femeia a decis să se despartă, fiind agresată în nenumărate rânduri. Dar nu a reușit pe cale amiabilă, așa că, în octombrie 2018, a fost emis un ordin de protecție pe numele lui, fiind evacuat din casă temporar și fiind obligat să nu se apropie de ea și de copil la mai puțin de 25 de metri. Apoi, după ce a expirat termenul magistrații au decis să emită un nou ordin de protecție întrucât bărbatul a continuat cu amenințările, transmise chiar și prin copil, față de vecini, legate de faptul că va distruge casa, întrucât nu i se pare corect să fie el evacuat. Magistrații au specificat că ordinul de protecție constituie o măsură de natură a sprijini și ocroti familia. Scopul acesteia constă în înlăturarea stării de pericol care planează asupra vieții, integrității psihice sau fizice ori libertății unei persoane ca urmare a unui act de violență din partea unui membru al familiei. Emiterea unui ordin de protecție impune menținerea unui echilibru între drepturile persoanei căreia îi sunt imputate actele de violență (măsurile de protecție dispuse în urma emiterii ordinului de protecție reprezentând în fapt restrângerea drepturilor ce vizează viața privată și a libertății de mișcare) și drepturile persoanei asupra căreia au fost exercitate actele de violență. Astfel, o primă condiție care trebuie îndeplinită pentru a putea fi emis un ordin de protecție constă în exercitarea unor acte de violență de către un membru de familie împotriva altui membru al aceleiași familii. O a doua condiție este existența unui pericol în care s-ar afla viața, integritatea fizică sau psihică ori libertatea unei persoane, pericol care se impune a fi înlăturat prin emiterea ordinului de protecție. Coroborând toate probele administrate în cauză, instanța a constatat că există indicii că în lipsa măsurilor de protecție, integritatea fizică și psihică a intimatei reclamante, vor fi puse în pericol de către apelantul pârât.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca era casa lui trebuia sa plece ea daca e comuna se pune sechestru pana la partaj. Pt acte de violenta se face dosar penal si arest preventiv 30 de zile, daca era cazul o faceau dar asa e doar un abuz si o hartuire din partea statului roman impotriva cetateanului si a proprietatilor sale. Cat timp ala are ordin de restrictie aia poate sa-i vanda tot ce are prin casa si sa nu-i mai ramana nimic la partaj. Daca are un avocat istet care sa conteste constitutionalitatea ordinului de restrictie prin prisma accesului la proprietate, magistratii si nevasta or sa sfarseasca prin a-i palti daune!
0
0
Sunteti prosti militieni sau doar feminizde? PROPRIETATEA E SFANTA CHIT VA CONVINE SAU NU! SI O VETI RESPECTA! Sau va curge sange si nu ma refer la menstruatie!
2
1
Da fraiere? Ia preda tu cheile casei cu tot ce ai in ea si cara-te in pizda matii asa ca mis-a sculat mie ca te-ai uitat urat la nevasta-ta, fata generoasa cu toti colegii de la sectie si juma din vecini! Hai jet pocitanie bolsevica! Incercati voi sa confiscati proprietatile si va jupuim de vii si va dam foc!!! CLAR BAI PUTORI MISA cu grupuri in loc de cupluri?
2
1
Sfanta de mamitica ta e proasta ca te-a fatat...
2
3
Pai da mai idiotilor dar nu poti sa evacuezi din casa lui si sa-i tai accesul proprietarului la toate bunurile actele valorile si efectele personale din respectiva casa. Daca ea e proprietara atunci ok el isi ia catrafusele si se cara deci nu in cvrvl gol dar daca el e proprietar atunci ea isi ia catrafusele eventual sub protectia politiei daca ii e frica sa nu ia bataie dar in niciun caz nu violezi proprietatea ca imputitii de comunisti! Mai lipsesc ca militieinii sa vina in grupuri de cate 3 dintre care doi cu akm-urile in spate si unul cu cainle lup in lesa!
1
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108