REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Decebal a SEMNAT! Chițac va CONDUCE Constanța după PUG-ul MÂNĂRIT de Făgădău

Decebal a SEMNAT! Chițac va CONDUCE Constanța după PUG-ul MÂNĂRIT de Făgădău

Replica API 9 octombrie 2020 | 01:04 10075

Mișcare de ultima oră a lui Făgădău! După ce a pierdut alegerile locale, Decebal Făgădău s-a grăbit să rezolve tot ce se mai putea rezolva cât timp mai este pe funcție.

După valul de autorizații de construire semnate după ce a pierdut alegerile, un alt exemplu concret este PUG-ul Constanței, despre care se știe că a fost câștigat de asocierea Synergetics Corporation - Quattro Design, selecția câștigătorului având loc pe 11 august. A ținut morțiș ca primarul ales al Constanței, Vergil Chițac, să danseze după cum îi cântă el (Făgădău - n.r.), așa că acesta din urmă a semnat atribuirea Planului Urbanistic General. Deși, inițial, Chițac a anunțat că realizarea unui PUG nou este prioritatea lui principală.

În momentul de față, municipiul Constanța funcționează după un Plan Urbanistic General elaborat în 1999, cu valabilitate prelungită de mai multe ori, ultima fiind votată în CL în 2018, cu termen până-n 2023. Lipsa unui PUG a venit ca mănușă fostului primar Decebal Făgădău care a putut, cu sprijinul arhitectului șef, Radu Vânturache, să reglementeze prin derogări după interesul unuia sau altuia viaţa urbanistică a orașului. Așa s-a ajuns să se construiască haotic oriunde Făgădău și arhitectul-șef au dat undă verde. Anul trecut, a fost demarată procedura de licitație publică pentru actualizarea PUG-ului, însă licitația a fost anulată. Situație care a bucurat pe foarte mulți investitori, care au dat năvală la primărie pentru a obține autorizații de construire sau certificate de urbanism în vederea elaborării planurilor urbanistice zonale, care aveau să modifice reglementările urbanistice. Când credeam că am scăpat, iată că Făgădău ne-a trântit o surpriză, la final, pe repede înainte: a semnat a contractul de atribuire PUG-ului. Cu alte cuvinte, Vergil Chițac nu va avea încotro decât să lucreze după cum îi dictează firma câștigătoare Synergetics Corporation - Quattro Design.

Varianta pregătită de Făgădău și Vânturache, incompletă, lipsesc temele de dezvoltare

Ca o paranteză, primarul ales al Constanței declara, pentru Replica, înainte de alegeri că, dacă va câștiga primăria, va lua la puricat documentațiile. Pentru că varianta pregătită de fosta administrație nu este completă. Nu există teme de dezvoltare și alte aspecte care ar trebui să fie cuprinse în orice PUG. ” Elimin practica PUZ-urilor și, cu această ocazie, opresc orice tentativă de construire pe spații verzi sau neconformă cu locurile de parcare sau regimul de înălțime al zonei. Mai mult, voi include în PUG noul Registru al Spațiilor Verzi, astfel că nimeni nu se va mai putea atinge de acestea și le vom putea aduce la standardele anului 2020”, declarat Chițac. Este prea târziu, însă, iar Făgădău a avut grijă de asta.

Cronologia evenimentelor

Licitația pentru atribuirea contractului pentru actualizarea PUG-ului a fost urcată pe SEAP, la începutul anului trecut aceasta fiind anulată, din cauza unor abateri grave de la prevederile legislative. Primăria Constanța a organizat o nouă licitație, iar două firme s-au arătat interesate de proiect. Una, cu o vastă experiență în domeniu, respectiv Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, în asociere cu Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L, alta care râvnește la banii statului, adică asocierea Synergetics Corporation - Quattro Design. Despre acest subiect și despre modul în care a fost eliminată din procedura de achiziţie cea mai mare Universitate de Arhitectură din ţară în favoarea grupului de interese, în favoarea Synergetics Corporation - Quattro Design, Replica a scris recent, scoțând la iveală mai multe aspecte care au fost contestate de cel de-al doilea ofertant.

Adrian-Dumitru Ilie

Asocierea perdantă a cerut reevaluarea ofertelor

Reiterăm faptul că Universitatea de Arhitectură a fost eliminată din procedura de achiziție pe baza unui punctaj, în detrimentul unei firme din București, obișnuită să blocheze acest gen de licitații, deținută de un fost angajat al Agenției Naționale de Achiziții Publice, Adrian-Dumitru Ilie şi Claudiu-Nicolae Băjenaru. Asocierea Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L.- Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” , având suspiciuni că al său contracandidat nu îndeplinește criteriile de calificare și selecție, a solicitat Primăriei Constanța acces la întregul dosar al achiziției, inclusiv la procesele verbale de evaluare menționate în raportul procedurii. Au fost refuzate, deoarece oferta tehnică și financiară a contracandidatului au fost declarate de către acesta confidențiale. Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și asociații au solicitat ca CNSC să dispună reluarea procedurii de evaluare de la momentul verificării DUAE depuse de Synergetics Corporation – Quattro Design, să dispună excluderea acestei asocieri din procedură și să finalizeze procedura de reevaluare doar cu subscrisa asociere. Ofertanții eliminați din procedură spun că actul administrativ în care s-a consemnat depunctarea – Raportul procedurii - nu a fost motivat în cuprinsul său. Iar la actul administrativ în care ar trebui să se afle motivarea depunctării i s-a refuzat expres accesul sub un fals pretext. Autoritatea a refuzat complet accesul la toate procesele verbale ale procedurii, inclusiv la procesul verbal ce conținea evaluarea propunerilor tehnice, aplicarea factorilor de evaluare, precum și motivele acordării/neacordării punctajului. Astfel, primăria nu i-a permis accesul nici măcar la partea din procesul verbal/grila de evaluare care conținea evaluarea efectivă a propriei oferte. CNSC a respins contestația Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, în asociere cu Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L pentru neconstituirea cauțiunii.

Citește și:

LICITAŢIA pentru PUG-ul CONSTANŢEI a fost CÂŞTIGATĂ, cu date FALSE… cu DEDICAŢIE!

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai mancat branza lui Fagadau si iti pute gura, mizerie comunista. Nu avem cum sa regretam un primar arogant, incompetent, care a distrus sistematic acest oras. Un primar care a continuat sablonul lui Mazare. Vorbesti de Confort Urban? Aia care asfalteaza in scarba, ca sa vina din nou, peste cateva luni, sa asfalteze din nou? Bancile alea infecte din statiile de autobuz sau stalpii vopsiti cu albastru, pe bani grei? Dispari, jegule! Tu regreti, probabil contractele publice de care ti-ai batut joc! Ne este scarba de scursuri ca tine! La gunoi cu voi, hotilor!
1
2
Pentru a dezinforma
4
0
Kalasnikov, partizani. Nimeni nu face plangeri penale pentru distrugere, etc. pt mafia politica. Romani cacaciosi, neam de curve.
5
0
Pentru ca e cel mai bun.
3
0
rar se mai naste un prost ca tine !!! Muie cu cacat de mana cu prietenul tau nascut o data la 100 de ani langa o bordura in beidaud .
8
9
BAI ....o sa-l regretati pe Fabadau,a fost si este cel mai corect primar ,a tinut cu angajatii din primarie si cei de la Confort Urban ,trebuia sa-l lase pe ,,pensionarul'de Chiatc sa vina sa faca asfaltarea cu firmele lui de casa ,sa dea afara un nr insemnat de la CONFORT .......Ah Mama adevarul o sa iasa la iveala odata si odata !Asa PRIMAR nu se naste decat odata la 100 de ani .....Deci greseala ta este partidul in care ai activat ....MULTA SANATATE DECEBAL , NU MOR CAII CAND VOR CAINII!
12
20
ar trebui ca orice primar sa nu mai semneze in ultima luna de mandat autorizatii de constructie sau alte acte cu dedicatie. daca are cojones, sa semneze inainte de turul de scrutin....
14
8
S-a semnat contractul de executie si nu acceptarea noului PUG. E cale lunga pana la realizare si acceptare,iar noul primar va putea sa refuze sa semneze daca nu este corect.
18
0
Verifica tot ce a semnat Fagabou si Vanturache
17
9
Tot ce s-a construit in douazeci de ani de pesedism in municipiul Constanta, inclusiv Mamaia a generat un ansamblu arhitectural distructiv, bazat numai pe profitul instant al unor indivizi in special mache de Tulcea care au invadat Constanta.
28
5
procedura de atribuire si sa se reia, astfel incat sa fie OK.
14
5
Sa o creada el. Face Chitac cu bolta pe orice semneaza ei acum. Ar trebui o lege care sa limiteze atributiunile primarului care a pierdut alegerile.
16
6
PUG-ul nu este realizat. S-a semnat doar contractul pt realizarea lui. Dar uite cum inca odata Replica dezinformeaza doar pt a faca trafic online
26
3
Hai sa mori tu! Saracu chitac...ce greu o sa fie... Pug.ul nici nu e facut fa...urmeza sa se faca...dar la.mancat kkt...nu te intrece nimeni
22
3
Ma intreb daca pug.ul a tinut cont de regimul juridic al terenurilor, dar cu doamna Soso marea directoare a lui Babu banuiesc ca totul e varza, la fel ca ea.
14
6
Chitac e un destept! Am convingerea ca va anula tot si ca va face ceva bun in constanta
18
19
PUG fara bun simt nu exista.Bun simt si respect fata de cetatenii orasului nu gasesti in PSD.Fagadau,un nesimtit notoriu.Asa dispret fata de populatia orasului nu am vazut in viata mea.Vedea-te-as la puscarie Fagadaule.
13
6
Ce va mai place sa manipulati. De fapt PUG nu s-a realizat ci urmeaza, abia se atribuie contractul de realizare a PUG-ului, acesta va fi completat pe placul noii administratii si votat in CL.
29
7
Pug ul o hartie fara valoare,conteaza relatiile si banutii si se poate construi oricum,.Mai avem si o legislatie care admite si acordul vecinilor , care este doar un act de santaj legalizat pt constructiile care fenteaza prevederile codulului civil si... jungla coboara-n viata noastra
17
2
Gabriel Comanescu primar, Grigore Comanescu presedinte Consiliu Judetean. Asta ati votat, sa nu uitati!
20
22
lege proasta, alegerile au fost in 27 si martalogul asta inca e primar, si poate sta vreo 2 luni, timp in care face ce vrea
20
9
Gabi Turitaaaa, navigatorii te vor la senat! hahahaha
4
4
de la pnl plusr au inceput deja sa dea vina pe greaua mostenire. Ha ha ha! Nu putem sa facem nimic din ce am promis dar de vina este psd. Ce retardati! Era de asteptat. V am votat degeaba pisoilor. De fapt USR inseamna Uniunea Salvati Romania nu Salvam Romania. Ca prostii astia se asteapta ca in timp ce cetatenii salveaza Romania plusristii sa si umple buzunarele langa pnl vanzand multinationalelor ce a mai ramas nefurat de pesede.
22
24
Vrem spital regional
16
6
FA.TALAU va ajunge la POARTA ALBA, o sa vedeti !!! CRIMELE savarsite impotriva constantei vor avea efectul de bumerang !
28
18
Vergil Chitac e ultimul boschetar de om. Un arogant incompetent sponsorizat de Gabi Comanescu GSP stie tot orasul. Comanescu nu isi plateste angajatii ca sa bage bani in campania Dlui Chitac.
28
28
Bravo Virgil i-ai ciuruit. Arunca la gunoi mizeriile Psdiste incompetente din primarie, la wc unde le e locul
30
27
Aloo Stroe, fagadau mitroi sa jucat
21
1
Biena voastra, ca aveti o foame in voi, de cand ati privatizat Petrom alaturi de PSD n ati mai pus mana pe un asa ciolan, prostii merita o viata de amarati, romanii asta voteaza, numai hoti, ca e PSD sau PNL sau USR sustinut de PNL tot hoti sunt
22
15
stati linistiti rezolv eu totul.fac din constanta vienna
24
11

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108