REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DECIZIE în DOSARUL unui șofer care a ATINS un pieton și a FUGIT: 'Nu a căzut pe asfalt, am plecat spre Constanța!`

DECIZIE în DOSARUL unui șofer care a ATINS un pieton și a FUGIT: 'Nu a căzut pe asfalt, am plecat spre Constanța!`

Replica API 18 ianuarie 2020 | 00:00 1015

Un bărbat a fost condamnat la la pedeapsa de 1 an şi 9 luni cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsire a locului accidentului. Acesta a lovit o persoană care se angajase în tarversarea carosabilului prin loc permis, dar nu a oprit, plecând de la fața locului. Decizia judecătorilor nu este definitivă, în cauză urmând să se judece apelul. Termenul a fost stabilit pentru data de 2.04.2020.

Potrivit rechizitoriului, la data de 9.01.2018, in jurul orei 12.27, lucrători ai Politiei Rutiere aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost sesiați cu privire la faptul că, în apropiere de Casa Sindicatelor, s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea ușoară a unei persoane, iar conducătorul auto implicat in accident a părăsit locul accidentului. Polițiștii s-au deplasat la fata locului și au declanșat cercetările, apoi, concomitent, din discuțiile purtate cu persoana vătămată, a rezultat că, la data de 9.01.2018, în jurul orei 10.30, în timp ce se afla în traversarea străzii Isaccei, regulamentar, pe trecerea pentru pietoni, către Casa sindicatelor, a fost lovită de către un autoturism roșu, căreia nu i-a reținut numărul de înmatriculare și al cărui șofer a părăsit locul producerii evenimentului. În urma sesizării și a celor declarate de persoana vătămată, probele de la cercetarea la fața locului, dar și în urma datelor și informațiilor obținute, a fost identificat conducătorul autoturismului implicat în accident. Fiind audiat în calitate de inculpat, în prezența apărătorului ales, potrivit rolii.ro, acesta a declarat faptul că se afla la volanul autoturismului său marca Ford Focus. A ieșit din parcare si a efectuat virajul ia dreapta direct pe banda a II a, spre Constanța, timp în care a acroșat cu partea din dreapta față o femeie care s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni. După impact, acea femeie nu a căzut pe asfalt, astfel că și-a continuat deplasarea, privind în oglinda retrovizoare și văzând că și femeia a plecat de la locul accidentului. Inculpatul a mai declarat faptul că pietonul avea în mână o mapă, crezând că a lovit acea mapă și nu pietonul. Victima, potrivit certificatului medico-legal, a primir 1 – 2 zile de îngrijiri medicale.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cate un an la puscarie pentru fiecare zi de ingrijire medicala, nu suspendare cum dau judecatorii de rahat din Romania.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108