REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Dedesubturile scandalului dintre Manafu si sindicalistul Roiu de la aeroport

Dedesubturile scandalului dintre Manafu si sindicalistul Roiu de la aeroport

Replica API 17 martie 2011 | 00:00 174

Pedelistul a vrut inapoi la Ape, sindicalistul - la Kogalniceanu

Pedelistul a vrut inapoi la Ape, sindicalistul - la Kogalniceanu

Între directorul general al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, pedelistul Ionel Manafu, şi sindicalistul de la aeroport, Emanuel Roiu, asistăm la un conflict deschis. Astfel, liderul sindical de la Aeroportul Kogălniceanu, Emanuel Roiu, a ieşit în presă susţinând că Ionel Manafu l-a forţat să semneze desfacerea contractului de muncă, pentru a angaja o "pilă", un fost ospătar.

Acuzaţia este serioasă, doar că Roiu nu a mers la Parchet ori la altă instituţie abilitată să verifice dacă se fac angajări ilegale la aeroport, ci s-a plâns presei. Şi nu oricând, ci chiar cu câteva zile îniante ca la PDL Constanţa să aibă loc alegrile interne. Ştiut fiind că Manafu se poziţionase de-a "inversul" faţă de senatorul Mircea Banias, care, de altfel, a şi pierdut alegerile, altcineva câştigând preşedinţia PDL Constanţa, nu este exclus ca Roiu să fi încercat să dea o mână de ajutor. Spunem asta pentru că problema angajărilor sesizate de Roiu nu este una de câteva săptămâni, ci datează de mai multă vreme. De ce nu a vrut Roiu să vorbească până acum? Şi, dacă tot a vorbit, în zadar - cam asta ar fi povestea pe scurt. Mai departe, Manafu a mers la alegerile PDL, a votat cum l-a tăiat capul, nimeni nu s-a sesizat că Manafu este în plin scandal la locul de muncă, în afară de Banias, iar râca dintre el şi Roiu continuă. Iar motivele sunt mai vechi decât "banalele" alegeri de la PDL Constanţa. Astfel, în perioada când la conducerea Ministerului Transporturilor se afla Radu Berceanu, a existat o solicitare a ministrului privind o variantă de persoană care ar putea prelua şefia Aeroportului Mihail Kogălniceanu. Iar persoana în cauză, transmisă ca propunere către ministru nu a fost Manafu! Potrivit unor reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Constanţa, cu girul senatorului Mircea Banias, la minister ar fi ajuns CV-ul lui Emanuel Roiu. Senatorul precizează însă că totul este real, mai puţin susţinerea sa: "Da, a existat nominalizarea lui Roiu, pentru că Ionel Manafu vroia înapoi director general la Apele Române. Propunerea Roiu a venit din partea sindicaliştilor", a explicat Mircea Banias.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108