REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Deficitul României în comerțul cu produse agroalimentare este rezultatul politicilor guvernamentale greșite

Deficitul României în comerțul cu produse agroalimentare este rezultatul politicilor guvernamentale greșite

Replica API 20 noiembrie 2017 | 21:41 389

Daniel Constantin:

Daniel Constantin:

Daniel Constantin

Deputatul Daniel Constantin, membru al partidului Pro România și fost ministru al Agriculturii, declară, într-o postare duminică pe pagina sa de socializare, că deficitul României în comerțul cu produse agroalimentare înregistrat în acest an este rezultatul politicilor guvernamentale greșite, concentrate mai mult pe "raportări triumfaliste", scrie Agerpres.

"Din păcate, acesta este rezultatul politicilor guvernamentale greșite, concentrate mai mult pe raportări triumfaliste de 'producție la hectar', decât pe calitate", a afirmat deputatul Daniel Constantin.

El a apreciat că acest fenomen are mai multe cauze, printre care: politica economică bazată exclusiv pe consum, lipsa/schimbarea politicilor de a aduce valoare adăugată produselor obținute, lipsa politicilor guvernamentale de recâștigate a pieței naționale și de identificare a noi piețe de desfacere.

"Oamenii consumă având venituri mai bune și o putere de cumpărare crescută (până în luna octombrie, când a început să scadă). În lipsa investițiilor care să susțină cererea, produsele cumpărate vin în majoritate din import! (...) În dorința (legitimă) de a atrage cât mai multe fonduri europene, ministerul a schimbat regulile, astfel încât s-au investit mai mulți bani în zona de utilaje pentru producție (nu spun că nu era nevoie și aici) și nu în unități de procesare. Astfel că am ajuns ca în balanța comercială să avem din ce în ce mai multe produse de bază exportate decât produse procesate. Cantitatea de floarea soarelui exportată este mai mult decât dublă anul acesta", a exemplificat Constantin.

Totodată, el a adăugat că exportul pe piețele terțe "a scăzut semnificativ" după mulți ani de creștere, în contextul lipsei unor campanii de promovare pe plan extern.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Putoiul asta e un veleitar mediocru, ce s-a catarat in politica trecand peste cadavre. Prietenii stiu de ce....
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108