REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Delfini eşuaţi, găsiţi pe plajele din Mangalia şi Eforie Sud

Delfini eşuaţi, găsiţi pe plajele din Mangalia şi Eforie Sud

Replica API 30 ianuarie 2018 | 00:00 404

Anul nu a început foarte bine pentru speciile de delfini din Mare Neagră. ONG Mare Nostrum a răspuns în luna ianuarie la două solicitări venite prin apelul de urgență delfini. Din nefericire, în ambele cazuri, delfinii erau morți și aflați în stare avansată de descompunere.

„După un an plin și intens în ceea ce privește cazurile de delfini eșuați, anul 2018 a început cu vești triste pentru cetaceele din Marea Neagră. Două cazuri de delfini eșuați au fost înregistrate la final de lună.

În primul caz, o femelă de peste 2 metri din specia Tursiopa truncatus ponticus (afalin) a fost găsită în stare de descompunere pe plaja din Eforie Sud, în urma unui apel primit din partea unuia dintre membrii rețelei de monitorizare delfini. Cât despre al doilea caz, echipa de specialiști Mare Nostrum a descoperit pe plaja din Mangalia un marsuin (Phocoena phocoena relicta), aflat tot în stare avansată de descompunere. A fost anunțat Dispeceratul ABA-DL pentru ridicarea exemplarului”, au transmis reprezentanții organizației.

Lupta ONG Mare Nostrum pentru salvarea delfinilor este una continuă, iar Rezultatele programului Monitorizarea şi Conservarea Cetaceelor din Marea Neagră în anul 2017 vin să arate eforturile pe care organizația le face pe această linie, indiferent dacă există sau nu finanțări exterioare pentru salvarea cetaceelor din Marea Neagră.

„Una dintre modalitățile prin care putem fi ajutați în această luptă este campania „Adoptă un delfin”, pe care ONG Mare Nostrum a lansat-o în urmă cu ceva timp. Adoptând un delfin, îi ajutați atât pe ei, dar mai ales pe noi, să putem face posibilă deplasarea la fiecare sesizare primită”, spune Marian Paiu, manager de proiect în cadrul ONG Mare Nostrum.

Toți cei care își doresc să adopte un delfin pot trimite un mail pe adresa office@marenostrum.ro, în care să ne spună acest lucru. Echipa Mare Nostrum le va trimite un formular, pe care îl pot completa, iar ulterior vor primi un pachet de adopție! Campania se adresează atât persoanelor fizice, cât și celor juridice.

Toate fondurile strânse în urma acestei campanii vor fi utilizate pentru deplasarea echipei de specialiști ONG Mare Nostrum la sesizările primite pe numărul de urgență DELFINI 0763 255 731, dar și pentru continuarea programului de conservare a cetaceelor, susținut până acum prin proiectul “Creșterea capacității regionale pentru dezvoltarea de studii de abundență și distribuție a cetaceelor”, ACCOBAMS.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Serban e pe aici
0
0
delfini esueaza...in curand ve-ti vedea pasarile sinuciganduse in zbor deasupra eforiei...atat de naspa a devenit orasul asta
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108