REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Delicoti vrea să ţină Primăria Poarta Albă în familie: candidează nevasta

Delicoti vrea să ţină Primăria Poarta Albă în familie: candidează nevasta

Replica API 23 iulie 2013 | 00:00 1471

În caz că au loc alegeri parţiale,

În caz că au loc alegeri parţiale,

Vara e fiebinte, iar parlamentarii au intrat în vacanţă, e timp pentru negocieri, discuţii, plajă şi... iar discuţii. În contextul posibilelor alegeri parţiale în comuna Poarta Albă, PDL este hotărât să îşi desemneze candidat. Un potenţial candidat din partea PDL, în cazul alegerilor, ar fi actualul viceprimar cu atribuţii de primar interimar - Ionuţ Farcaş. Cel puţin aşa se întrezărea, până de curând, când pe "piaţă" a fost aruncat un alt nume: Nicoleta Delicoti, nimeni alta decât soţia lui Vasile Delicoti - eliberat din funcţie prin ordin al prefectului Eugen Bola, urmare a deciziei Agenţiei Naţionale de Integritate privind incompatibilitatea.

Până acum, Vasile Delicoti a declarat că aşteaptă verdictul instanţei şi că este încrezător că i se va da dreptate. El a contestat ordinul prefectului de eliberare din funcţie, acuzându-l totodată pe Eugen Bola de abuz. În continuare, instanţa nu a oferit încă o soluţie definitivă şi irevocabilă, dar, chiar şi aşa, Delicoti admite: are un candidat pregătit să îi ia locul la Primăria Poarta Albă. Facem precizarea că, pe lângă pierderea funcţiei, cei găsiţi incompatibili (cum este cazul lui Delicoti) nu mai pot candida 3 ani. Vasile Delicoti a confirmat, pentru cotidianul "Replica" de Constanţa, că soţia lui, Nicoleta Delicoti, ar putea fi candidatul la Primăria Poarta Albă. "Dacă se va ajunge în situaţia alegerilor, da, va candida Nicoleta, cu o largă susţinere din comună. În ţară au fost trei situaţii de acest gen, trei primari care au fost eliberaţi din funcţii, şi au candidat soţiile lor, care au câştigat", a declarat Vasile Delicoti.

De ce n-ar fi bun Farcaş...

El a mai susţinut că a "testat" şi numele lui Ionuţ Farcaş, însă reacţia oamenilor din comună nu ar fi fost pozitivă. Prin urmare, Farcaş nu poate fi candidatul pe care să îl susţină, Delicoti precizând că totul are legătură cu trecutul familiei actualului primar interimar. "Scormonind" în istorie, iată ce a rezultat: bunicul lui Ionuţ Farcaş a fost primar în vremea comuniştilor. Şi, oare, doar acesta să fie motivul pentru care Delicoti nu îl vede un bun competitor într-o eventuală cursă pentru Primăria Poarta Albă? Se pare că opinia nu este împărtăşită şi de reprezentanţii PSD şi PNL, care i-ar fi propus deja lui Farcaş să candideze din partea lor, după cum susţine şi Delicoti. "Am auzit că îl caută, să candideze de la ei", a spus primarul eliberat din funcţie. Ionuţ Farcaş nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, însă se pare că nu doreşte să se certe cu "şeful" - aşa cum îl numeşte pe Vasile Delicoti în cercul de prieteni, cunoscuţi, dar nu numai. La nivel de zvon în comuna Poarta Albă este vehiculat, ca potenţial candidat în cazul unor alegeri parţiale, şi numele lui Iusuf Muurat, şeful Cultului Musulman din România. Cei care au avansat ideea ar fi fost refuzaţi categoric de Muftiu.

Chiru ştie ce vrea Delicoti

Revenind la propunerea lui Vasile Delicoti privind eventuala candidată la primărie, preşedintele PDL Constanţa, senatorul Christian Gigi Chiru, s-a declarat de acord, spunând că "un primar ales cu 70% ştie ce este la el în comună". Însă, a mai precizat Chiru, este de aşteptată întâi decizia instanţei.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108